Home | Nieuws | Goed nieuws en slecht nieuws!

Goed nieuws en slecht nieuws!

20/05/2019

Laat ons beginnen met het goede nieuws, wat zeg ik, schitterend nieuws! Zondag 19 mei, een dag die opnieuw een hoogtepunt werd voor enkele jeugdploegen van Knack Volley.

In de sporthal van Torhout werd verzamelen geblazen voor de nationale jeugdkampioenschappen. Ook op zaterdag streden daar vijf andere jeugdcategorieen voor de titel maar toen waren er geen ploegen van Knack Volley actief. De U11 begon de dag heel succesvol door na een ware triller met ongelofelijke wendingen met 1-2 (16-18 in set 3) te winnen van Rembert Torhout . Daarna was Waremme met 2-0 een maatje te sterk en werd La Louvière vlot aan de kant gezet met 2-0. Waremme won al zijn wedstrijden met 2-0 en werd meer dan verdiend Belgisch kampioen. Maar onze jongsten werden verdiend tweede en behaalden dus zilver, vice-Belgisch kampioen, een resultaat waar iedereen bij Knack Volley heel trots op was.

 

De U15 was de tweede vertegenwoordiger van Knack Volley en hun eerste wedstrijd werd ook met 2-1 gewonnen van Leuven. Daarna werd met 2-0 gewonnen van zowel Namen als Waremme. We hebben dus opnieuw een Belgische jeugdkampioen in onze rangen. Proficiat aan beide ploegen voor deze prestatie.

 

Maar toen moest het slechte nieuws nog volgen, dixit Guy Juwet (Voorzitter Volley Belgium). De bondsvoorzitter deelde mee dat door de schuld van Volley Vlaanderen er helaas geen T-shirts en geen medailles aanwezig waren. Enkel bekers voor de kampioenen. Bekers die ze, volgens een goed ingelichte bron, ergens in een trofeewinkel in de buurt van Aartrijke ter elfder ure waren gaan kopen. Dus een huldiging in mineur voor al deze jonge spelers. De heer Juwet dacht dit nog goed te maken door één toegangsticket voor een wedstrijd van de Red Dragons als zoetmaker te schenken. Dit resulteerde enkel maar in boegeroep. Een regelrechte blamage voor de volleybalfederatie als je maar zoveel respect toont voor je jeugd. En het zal ons worst wezen wie hiervoor verantwoordelijk was. Dat zal de teleurstelling van de spelers er niet minder om maken. Het nasturen van de medailles en T-shirts ook niet. Op die dag en dat moment willen de jeugdspelers in de schijnwerpers staan.

 

Omgekeerd is diezelfde bond er wel als de kippen bij om allerhande zaken te beboeten.

We hadden jullie graag een link naar een pagina willen aanbieden waar je alle uitslagen van dit voorbije Belgisch Kampioenschap nog eens rustig kan bekijken maar helaas is ook op dit vlak de website van Volley Belgium geen referentie.

 

Laat ons stellen dat we dan allesbehalve verbaasd zijn dat diezelfde federatie er niet in slaagt om een licentie voor een medical joker in een tijdspanne van iets meer dan 24 uur af te leveren. Of was het dan toch onwil van diezelfde Belgische federatie?

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.