Home | Nieuws | Golden Boy Ruben Van Hirtum

Golden Boy Ruben Van Hirtum

07/05/2019

Het was zaterdagavond voor alle aanwezigen op Schiervelde dadelijk duidelijk. Dit is geen gewone knieblessure voor Ruben Van Hirtum. Het verdict op zondag was dan ook onverbiddelijk: volledig gescheurde kruisband vooraan, scheur in de laterale meniscus en een breuk in het scheenbeen en dijbeen. Een dramatisch einde van misschien wel het beste seizoen van Ruben Van Hirtum bij Knack Volley Roeselare. Zo werd hij vorige week nog uitgeroepen tot ‘Star of the Game’ na de miraculeuze uitoverwinning op Maaseik.

Als 21-jarige jonge talentvolle volleybalspeler kwam Ruben Van Hirtum in 2011 bij Knack Volley Roeselare terecht. Ruben kwam over van Averbode en hij tekende een overeenkomst voor twee seizoenen. Uiteindelijk werden het er acht. En mocht Ruben niet zelf de keuze gemaakt hebben om zijn volleyballoopbaan op het hoogste niveau af te sluiten omwille van zijn studies en stages voor zijn studies Rechten, dan speelde hij volgend seizoen nog in Roeselare. Ruben startte in het seizoen 2011-2012 onder coach Dominique Baeyens en speelde er samen met Sam Deroo, Sergiu Stancu en Nico Freriks maar vond er ook Hendrik Tuerlinckx, Stijn D’Hulst, Joppe Paulides, Wouter Verhelst en Manu Callebert als nieuwe teamgenoten. Ruben groeide bij Knack Volley, onder coaches Emile Rousseaux en Steven Vanmedegael, uit tot een vaste waarde die er steeds stond op beslissende momenten. Ruben was zo vaak de speler die heel koelbloedig bleef en het laatste punt scoorde, daarbij steeds zijn verantwoordelijkheid opnemend. In het totaal verzamelde Ruben Van Hirtum bij Roeselare vijf kampioentitels (we hopen samen met Ruben op een zesde), vijf bekerwinsten en drie supercups. Ruben zal altijd verder herinnerd worden als één van de Golden Boys. En de voorganger van de vele legendarische ‘allemaal samen’ momenten na zoveel onvergetelijke overwinningen.

 

Iedereen bij Knack Volley Roeselare wenst Ruben dan ook veel steun en moed toe bij de herstelperiode die hem te wachten staat. En veel succes in zijn verder leven, samen met partner Raïsa.

 

Allemaal samen voor jou, Ruben

 

eejo

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.