Home | Nieuws | Golden Hands Award

Golden Hands Award

20/10/2016

De Volleyballiga voerde bij de start van de EuroMillions Volley League 2016-2017 enkele ingrijpende veranderingen door.

Toelichting krijg je door CEO Marc Spaenjers, voorzitter Philippe Boone en bestuurslid Dirk Specenier (vlnr).

 

Zo kocht de Volleyballiga de uitzendrechten op de thuiswedstrijden van Knack Roeselare en Noliko Maaseik in de Champions League. De uitzendrechten van de Champions League waren de voorbije seizoenen in handen van de VRT, maar dit keer pasten ze aan de Reyerslaan. De wedstrijden komen op de betaalzender Playsports, maar de VRT blijft wel samenvattingen op antenne brengen. Daarnaast komen ook een 25-tal Belgische competitiewedstrijden rechtstreeks op Telenet.

 

Een andere nieuwigheid is de verdeling van het sponsorgeld van de Nationale Loterij. Die sponsoring gaat integraal naar de 10 clubs uit de hoogste afdeling. Zo zal de kampioen 45.000 euro op de rekening mogen schrijven, terwijl de laatste ook nog op een extraatje van 7.000 euro mag rekenen.

 

De Supercup werd geschrapt en krijgt met de Champions Cup een nieuw leven. Concreet zal de kampioen het in de seizoensopener niet meer opnemen tegen de bekerwinnaar, maar wel tegen de nummer twee van de competitie. Op die manier wil de Liga een aantrekkelijke affiche serveren met twee ploegen die klaar zijn om aan te treden in de Champions League.

Het komend seizoen in de Liga A wordt er ook weer eentje met een daler en een stijger wat de competitiviteit ten goede moet komen. Al blijven de tien ploegen het jaar nadien wel gelijk als de kampioen uit Liga B geen interesse heeft in een avontuur op het hoogste niveau of niet toegelaten wordt door de licentiecommissie. De onafhankelijke leden van die commissie baseren zich op verschillende parameters -zoals financiële slagkracht en accommodatie- om een club al dan niet toe te laten.

 

In december 2017 reikt de Liga voor het eerst een 'Golden Hands Award' uit naar analogie met de Gouden Schoen in het voetbal. Spelers uit de Belgische competitie kunnen dan stemmen op de meest verdienstelijke speler van de competitie. Opmerkelijk is dat ook Belgen actief in het buitenland verkozen kunnen worden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.