Home | Nieuws | Grote foutenlast nekt Knack Volley

Grote foutenlast nekt Knack Volley

15/12/2019

Het werd voor Knack Volley ‘a black Saturday’ op bezoek bij BDO Haasrode Leuven. Met het spreekwoordelijke schaamrood op de wangen en een zware 3-0 nederlaag werd de terugrit richting Roeselare aangevat.

Door een te hoge foutenlast in opslag (17 missers), receptie (7 missers) en aanval (5 missers) plus 9 bloks om de oren viel er weinig te raken voor de Knack Volley-boys. Die duidelijk hun kapitein, Hendrik Tuerlinckx, en vanaf eind set 1 ook Pieter Coolman met knieproblemen moesten missen. Haasrode Leuven kwam met een dubbele 25-22 twee sets voor. Knack Volley kon in set 3 even leiden maar een enthousiaste thuisploeg met uitblinkers Van Walle, Baetens en Peters, perfect gedirigeerd door setter Robin Blondeel, nam vlug over om ook die set, met 25-20, te winnen.

Bij Knack Volley geen Hendrik Tuerlinckx na zijn dinsdag opgelopen blessure, hij werd vervangen door Joe Norman die tijdens set 2 op zijn beurt gewisseld werd door Stijn van Schie op de oppositeplaats. Ook aanvankelijk geen Daniel Jansen Vandoorn in het centrum, waar Rune Fasteland samen met Pieter Coolman het midden bevolkte. Eind set 1 kwam Jansen Vandoorn er dan wel in voor Coolman die last had aan de knie. Op de receptie-hoeken werd gestart met Matthijs Verhanneman en Andreas Fragkos, die halfweg set 2 werd vervangen door Mathijs Desmet. Libero Dennis Deroey maakte de basis-zeven compleet.

 

BDO Haasrode Leuven opende heel gemotiveerd en kwam via Van Walle en Baetens, die niet af te stoppen was, 7-4 voor. Bij Knack Volley zag je de foutenlast in zowel service als receptie toenemen, waardoor de thuisploeg de kloof uitdiepte naar 19-13. Met vier punten op rij van Verhanneman, Jansen Vandoorn en twee bloks van Norman kon Knack Volley wel herleiden naar 20-17 en bij 22-20 nog even de indruk geven de ommekeer te kunnen forceren, maar de dubbele wissel Depovere-Norman en Van Schie-Walsh bracht niet het beoogde resultaat. Bij Haasrode Leuven was ook Peters niet af te stoppen en illustrerend voor de Roeselaarse foutenlast waren de drie foute services op rij voor 23-20, 24-21 en 25-22 in het voordeel van de thuisploeg.

Hetzelfde scenario in set 2, waar Haasrode 8-5 voor kwam want zowel Baetens als Van Walle en Peters bleven maar scoren. Samen scoorden ze 14 aanvallende punten tijdens die tweede beurt terwijl de Roeselaarse aanvallers ondermaats bleven afwerken. Knack Volley kon wel nog naar 13-12 dichten na de wissel Stijn van Schie voor Joe Norman op de oppositeplaats. Overnemen op het scorebord zat er evenwel niet in. Bij 18-16 kwam Mathijs Desmet even in voor Andreas Fragkos maar die wissel werd snel tenietgedaan. Bij 24-21 kon Rune Fasteland de eerste plaatselijke setbal voor de verdubbeling nog afsnoepen maar dan serveerde Stijn van Schie fout en won de thuisploeg de tweede set met 25-22.

In set 3 bleef Andreas Fragkos in de huppelhoek en kreeg Mathijs Desmet de kans zich te tonen. Knack Volley trad aan in een onuitgegeven opstelling met Brett Walsh aan de spelverdeling, Matthijs Verhanneman en Mathijs Desmet op de receptie/hoek, Stijn van Schie als opposite en het duo Daniel Jansen Vandoorn-Rune Fasteland in het centrum en Dennis Deroey als libero. Was dat in functie van de Europese wedstrijd van dinsdag bij Novi Sad of een wanhoopspoging om de partij alsnog te doen kantelen? Knack Volley opende het beste en kwam 6-8 voor. Het bleek echter enkel strovuur want Haasrode zette er een 4-0 tegenover en bij 12-8 vroeg coach Steven Vanmedegael zijn eerste dode tijd. Knack Volley raakte evenwel niet van zijn foutenlast af en kwam opnieuw 19-14 achter. Roeselare dichtte nog naar 21-18 en Mathijs Desmet neutraliseerde bij 24-19 een eerste wedstrijdbal. Baetens zette de tweede evenwel om naar 25-20 en dat betekende voor Knack Volley een zware 3-0 nederlaag.

 

Hopelijk blijft deze nederlaag niet lang hangen in de kopjes en kan Knack Volley tegen dinsdagavond Hendrik Tuerlinckx en Pieter Coolman recupereren. Want veel tijd om stil te staan bij deze onverwachte nederlaag is er niet voor het team van coach Steven Vanmedegael.

 

rbd (voor kw.be)

eejo

 

Matchreport: Haasrode-Leuven - Knack Volley

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.