Home | Nieuws | Halve bekerfinale wenkt

Halve bekerfinale wenkt

16/11/2016

In net iets meer dan één uur (64 minuten) walste Knack Volley als een pletwals over VDK Gent. Als de term champagnevolleybal nog niet bestond dan mocht ze gisterenavond uitgevonden worden. Knack Volley maakte met 13-25, 15-25 en 15-25 brandhout van VDK Gent.

Coach Emile Rousseaux vulde slechts éénmaal zijn rotatieblaadje in: Stijn D’Hulst (positie 1), Piotr Orczyk (positie 2), Pieter Coolman (positie 3), Hendrik Tuerlinckx (positie 4), Matthijs Verhanneman (positie 5), Miquel Angel Fornes (positie 6) en Stijn Dejonckheere op de liberopositie. Aan deze opstelling kwam geen enkele wijziging in de loop van de wedstrijd. We noteerden meer geschuif aan de overkant van het net waar coach Marko Klok negen verschillende spelers opstelde. En zo kwam er met Bjarne, jongere broer van Arno, toch een Van de Velde op het speelveld.

 

Met eerst Hendrik Tuerlinckx, daarna Piotr Orczyk en Matthijs Verhanneman, en tenslotte Miquel Angel Fornes aan het kanon werd VDK Gent in enkele rotaties (van 5-7 naar 5-10, van 8-12 naar 8-18 en van 13-22 naar 13-25) op een hoopje gespeeld. Het gesloten blok Coolman-Orczyk zorgde voor eerste setwinst. Geen concentratieverlies bij de start van set twee met opnieuw een heel secure Hendrik Tuerlinckx en dadelijk een 3-7 en 5-8 voorsprong. Ook Piotr Orczyk bleef aan de lopende band scoren (10 op 13 aan 77%) en het scorebord sprong van 5-7 naar 5-11. Steun kwam opnieuw van Matthijs Verhanneman en Miquel Angel Fornes die quasi foutloos afwerkten. Na 7-12 volgde 7-15 en bij 12-22 leek de set gespeeld. Hendrik Tuerlinckx zorgde aanvallend voor tweede setwinst (15-25). In set drie sprokkelde VDK Gent wat punten bij de start van de set (7-8). Maar éénmaal Stijn D’Hulst een versnelling of twee hoger schakelde werd het verschil opnieuw vlug gemaakt (van 10-10 naar 10-13 en van 11-13 naar 11-16). Ondertussen raakte ook Pieter Coolman volledig onder stoom (foutloos met een 5 op 5) en trok Knack Volley, met Hendrik Tuerlinckx aan de opslaglijn, door naar 11-20. Miquel Angel Fornes demonstreerde een laatste maal zijn reikhoogte (13-23 en 14-23), Matthijs Verhanneman zorgde met een pipe voor 14-24 en Hendrik Tuerlinckx maakte de klus af (15-25). Een ruime Knack Volley-supportersschare klapte enthousiast na zoveel volleybalplezier. In de terugwedstrijd op Schiervelde, op woensdag 30 november, heeft Knack Volley genoeg aan twee sets om door te stoten naar de halve finale van de Bekercompetitie.

 

eejo

 

Matchreport VDK Gent - Knack Volley

 

Foto's van Jan Vamedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.