Home | Nieuws | Heel wat sportjournalisten op Schiervelde

Heel wat sportjournalisten op Schiervelde

26/10/2017

Zaterdagavond landt op Schiervelde, voor het tweede jaar op rij, een groepje enthousiaste studenten die het keuzetraject Sportjournalistiek binnen de Bacheloropleiding Journalistiek aan Howest in Kortrijk volgen. In het kader van hun lessen in het vak “Live verslaggeving” kozen deze tweedejaarsstudenten o.l.v. docent en coördinator Bregt Vermeulen voor de competitietopper Knack Volley-Noliko Maaseik.

Voor de studenten is het uiteraard interessant om te zien hoe pers en media bij een volleybalwedstrijd worden georganiseerd om hierover dan live online verslag uit te brengen. Met gastdocenten als o.a. Steffy Merlevede, Sammy Neirynck, Hans Vandeweghe en Renaat Schotte werden ze in de lessen reeds klaargestoomd voor het echte werk.

 

Welke verschillende taken nemen de studenten voor, tijdens en na de wedstrijd voor hun rekening?

 

Een voorbeschouwing (zie link http://www.sportjournalistiek.be/index.php/2017/10/25/kan-maaseik-punten-rapen-tegen-eeuwige-rivaal-roeselare/), liveverslag fase per fase en een wedstrijdverslag met reacties op de eigen website (http://www.sportjournalistiek.be ). Updates en foto’s van de wedstrijd en de sfeer rond het terrein via Twitter (https://twitter.com/knackroeselare ) en Facebook (https://www.facebook.com/volleyteamknackroeselare). Een verslag achter de schermen van de wedstrijd via Snapchat (eigen Snapchataccount HOWESTSPORTJRN). En tenslotte interviews achteraf voor het wedstrijdverslag op zondag in Sport West op Focus/WTV)

 

Nog een leuk weetje: de ‘flitsen’ van de wedstrijd op Sporza Radio zaterdagavond komen van Simon Bossuyt, ook een alumnus van de opleiding Journalistiek aan Howest.

 

Er valt dus zaterdag, dankzij Arjen, Loic, Steffi, Jules, Silvan en Jarne van Howest Kortrijk heel wat interessants te beleven naast het terrein op Schiervelde.

 

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.