Home | Nieuws | Het Diksmuidse brein achter de succesvolle jeugd van Knack

Het Diksmuidse brein achter de succesvolle jeugd van Knack

20/05/2017

Wie de Roeselaarse sporthal Schiervelde het afgelopen decennium bezocht, had een grote kans om Erwin Everaert tegen het lijf te lopen. De Diksmuideling, die woensdag zijn 59ste verjaardag vierde, is er één van de drijvende krachten achter de succesvolle jeugd van Knack Roeselare.

Erwin is momenteel bezig aan zijn tweede jaar als jeugdcoördinator van de Knack Academy. Daarvoor had hij die functie al bij de ‘gewone’ jeugdwerking van Knack Roeselare. “Het verschil is dat ik me nu alleen bezighoud met de jongens die geselecteerd worden voor de Knack Academy, volgend seizoen zijn dat er bijvoorbeeld 25 of 26”, legt Erwin uit. “Die jongens trainen dagelijks twee uur en op woensdag zelfs vier uur. Ze worden professioneel begeleid zoals de eerste ploeg, met onder meer screenings en voedingsadvies. Ze volgen daarnaast ook een volledig schoolregime van 32 uur les. In de Volleybalschool is er bijvoorbeeld maar 20 uur gewone les, bij ons blijven wel alle mogelijkheden om verder te studeren open liggen. De school primeert dan ook altijd. Wie slechte punten haalt, zal bijgevolg minder moeten trainen. We spelen met onze U17 in derde provinciale – ze stijgen zelfs naar tweede en de U19 in tweede divisie, die jongens zijn fysiek sterk en hebben duidelijk een voorsprong op hun leeftijdsgenoten. Bovendien halen vier jeugdploegen de Vlaamse eindrondes, want we wonnen met Knack vier bekerfinales. Zelf coach ik zaterdag de U19 in Roeselare en zondag de U17 in Stekene. Een belangrijk weekend, want nu is het voor ons tijd om te oogsten.”

 

Ondertussen zijn deze eindrondes al gespeeld. De resultaten kan u hier raadplegen.

 

Speler bij VT Diksmuide

 

In 2006 begon het Roeselaarse avontuur van het Diksmuidse volleybaldier, maar daarvoor had hij ook in de eigen stad al een indrukwekkende staat van dienst. Erwin was namelijk eerder 19 jaar jeugdcoördinator bij VT Diksmuide. “Diksmuide is en blijft altijd een beetje mijn club, ik heb zelf nooit elders gespeeld. Ik speelde van mijn 16de tot mijn 34ste bij Diksmuide en begon er op mijn 18de als trainer. Nu zijn de banden wat vervaagd, maar ik blijf de club altijd een warm hart toedragen. Bij de jeugd was ik dus maar bij twee clubs actief: VT Diksmuide en Knack Roeselare. Bij de seniores was dat anders. Ik had de dames van Torhout, Wevelgem, Avelgem en Aalter onder mijn hoede, waarbij meerdere opdrachten in eredivisie waren. Daarna was ik ook coach van de herenploeg van Diksmuide in eerste nationale. Een heel gamma aan ploegen, maar er waren ook nog selectietrainingen en ik was vijf jaar FISEC-trainer.”

 

 

Sportieve dochters

 

Zijn volleybalkennis gaf Erwin niet alleen aan honderden jeugdspelers door, maar ook aan zijn dochters Elke, Ilse en Inge. Intussen is er zelfs al een zesde kleindochter op komst. “Allemaal vrouwen, maar ’t zijn allemaal goedjes, dan geeft dat niet”, lacht de Diksmuideling. “Mijn dochters hadden zeker heel wat volleybaltalent, zo speelde Inge bijvoorbeeld vier jaar in de nationale jeugdselecties en bij verschillende ploegen in eredivisie. Nu is één van de kleindochters begonnen bij de volleybalschool van Diksmuide en uiteraard sta ik daar positief tegenover, maar het is duidelijk dat er geen sprake is van enige druk.”

“Ik word toch een oude vent hé”, laat Erwin zich lachend ontvallen tijdens het interview over zijn rijke volleybalverleden. Toch spreekt hij duidelijk nog steeds met veel passie over zijn sport.

“Ik geef nog 16 uur per week les in het Diksmuidse Sint-Aloysiuscollege, geef drie trainingen per week in Roeselare en coach in het weekend een wedstrijd. Het moet dan ook gezegd dat de jonge gasten me fit houden. Ik vind het gewoon nog altijd heel leuk en interessant om met jeugd te werken”, besluit Erwin, die naast het volleybal toch nog een tweede passie heeft. “Klopt, het kweken van Australische vogels is al jarenlang een hobby van me. Vroeger speelden mijn vader en ik met de duiven, sinds mijn verhuis naar Diksmuide heb ik dan ook altijd vogels gehouden. Nu kweek ik kaketoes, siervogels die een beetje op papegaaien lijken.”

 

Uit de Krant van West-Vlaanderen editie Roeselare (12 mei 2017) - Arjan Desante

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.