Home | Nieuws | Het rapport van Knack Volley Roeselare

Het rapport van Knack Volley Roeselare

18/05/2020

Met 24 overwinningen op een totaal van 30 gespeelde officiële wedstrijden kan Knack Volley Roeselare op een heel geslaagd seizoen terugblikken. De volleybalcompetitie startte op zondag 13 oktober met 0-3 winst in de Supercup. Greenyard Maaseik en Knack Volley zorgden voor een spannende seizoensopener met setstanden 24-26, 23-25 en 18-25 en de supercup verhuisde voor het tweede jaar op rij naar Roeselare. De toon was gezet.

In de EuroMillions Volley League noteerden we 2 nederlagen op 16 wedstrijden (reguliere competitie en EVC Qualification Round). Eind oktober nam Greenyard Maaseik revanche voor het verlies in de Supercup. Ook deze maal lagen winst of verlies heel dicht bij elkaar met setstanden 31-29, 25-23, 26-28 en 25-22. Halfweg december waren we (stille) getuige van de enige echte uitschuiver van Knack Volley dit seizoen. Op bezoek bij BDO Haasrode Leuven kregen de blauw-witten een 3-0 pandoering om de oren (25-22, 25-22, 25-20). Het ontbreken van kapitein Hendrik Tuerlinckx wegens blessure kon achteraf als enig excuus naar voor worden geschoven. De 14 overwinningen die hier tegenover staan tonen duidelijk de sterkte in de breedte van het team van coach Steven Vanmedegael aan. De hardnekkige blessures van Brett Walsh, Hendrik Tuerlinckx en Pieter Coolman, alle drie opgelopen bij hun respectievelijke nationale ploeg, werden steeds probleemloos binnen het team opgevangen.

 

In de bekercompetitie liet Knack Volley zich enkel verrassen in de kwart-finale uit bij Tectum Achel (29-27, 17-25, 25-20, 25-19). Thuis werd deze misstap vlotjes rechtgezet (25-18, 25-16, 25-18 en 15-8 in de golden set) en kregen we, net als vorig seizoen, een halve finale tussen Greenyard Maaseik en Knack Volley. Met tweemaal een vlotte 3-1 winst lag de finale tegen Lindemans Aalst helemaal open. En net als vorig seizoen haalde Knack Volley met bravoure zijn tweede prijs van het seizoen binnen. Bekerwinst met 25-21, 18-25, 18-25 en 22-25 setstanden in het Antwerpse Sportpaleis. Vijfde bekerwinst op rij voor Knack Volley, het eerste team dat hierin slaagde in de Belgische volleybalgeschiedenis.

 

In de Champions League competitie zorgde Knack Volley voor een regelrechte stunt. Met overwinningen tegen VfB Friedrichshafen (0-3 en 3-1) en Vojvodina Novi Sad (2-3 en 3-0) in de poulewedstrijden plaatste Knack Volley zich als enig team uit een ‘klein’ volleyballand tussen grootmachten uit Italië (Civitanova, Perugia, Trentino), Rusland (Kemerovo, Urengoy) en Polen (Kedzierzyn, Jastrzebski) voor de Quarter Finals. Op woensdagavond 4 maart speelde Knack Volley zijn laatste wedstrijd van het seizoen. In een bruisend Schiervelde bracht Knack Volley wereldkampioen en Champions League-winnaar Cucine Lube Civitanova even aan het wankelen maar moest daarna de wet van de sterkste ondergaan (29-31, 14-25, 16-25). Net als tegen Zakza Kedzierzyn-Kozle (tweemaal 3-0 verlies in de poule-wedstrijden) moest Knack Volley de volleybal-logica ondergaan.

 

Een week later besliste de Belgische Volleybal Liga, in samenspraak met de teams uit Liga A, om omwille van de pandemie door het coronavirus de competitie stil te leggen.  De rest van het verhaal is bekend…

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.