Home | Nieuws | Het verhaal van David tegen Goliath

Het verhaal van David tegen Goliath

01/05/2017

Het duel tussen Knack Volley Roeselare en Noliko Maaseik lijkt wel het verhaal van David tegen Goliath. In de eerste gewonnen finalewedstrijd imponeerde Maaseik aan het net met zijn vele dubbele meters en hun aanvallende kracht: Ivan Raic (2m03), Wout Wijsmans (2m01), Kamil Rychlicki (2m00), Alejandro Vigil (2m01), Martijn Colson (2m03) en Rob Bontje (2m06). Bij Knack Volley vind je de dubbele meters enkel bij twee middenmannen.

En toch slaagde zaterdagavond de kleine David erin gelijke tred te houden met de grote Goliath. Zowel in set 2 als 4 kon Knack Volley een mooie kloof (tweemaal 4-8) vasthouden tot op het einde van de set (23-25 en 22-25). In set 1 nam Knack Volley na een moeilijke start de score zelfs even over (21-22) maar slaagde het er niet in om deze voorsprong om te zetten in setwinst (25-22). Ook in set 3 kon Roeselare wedijveren tot 20-19 maar dan ging het licht even uit (25-19). Enkel in set 5 was de dominantie van Maaseik van bij de start overduidelijk (15-12).

 

En toch speelde Knack Volley zijn beste wedstrijd van dit seizoen op Maaseik. Na eerder verlies met 3-0 (competitie) en 3-1 (play-offs) werd het nu 3-2. Deze eindstand leverde echter geen puntenwinst op en kan je achteraf stellen dat alle inspanningen, vijf gespeelde sets, misschien weggegooide energie was. Anderzijds kwam Knack Volley met een heel goed gevoel uit Maaseik terug richting Roeselare. Met het besef dat de kleine David zeker kansen heeft tegen de grote Goliath.  

 

Knack Volley verwacht vanavond dan ook een vol huis op Schiervelde. Waar het rood van 1 mei plaats moet maken voor het blauw van de gevreesde Blue Wall. Dat zijn naam “Schrikvelde” opnieuw alle eer wil aandoen. Iets wat de twee Champions League finalisten, Sir Sicoma Colussi Perugia en Zenit Kazan zich nog wel herinneren van hun passage in Roeselare. De Champions League finale die zondag plaats vond in de Palalottomatica in Rome werd trouwens overtuigend met 3-0 (25-15, 25-23, 25-14) gewonnen door het Russische Zenit Kazan dat hiermee zijn beoogde vijfde titel (2008, 2012, 2015, 2016, 2017), en de derde op rij, toevoegde aan zijn indrukwekkend palmares. De twee finalisten bewijzen nogmaals de zware loting van Knack Volley in hun voorbije Champions League-campagne.

 

Het vele volk en de lege magen op Schiervelde worden straks in de watten gelegd. Met de organisatie van een Super-Vip, de gewone Vip, het Knack Menu in Bistro Schiervelde en, voor de eerste maal dit seizoen, een hotdog-foodstand en twee pop-up bars op de eerste verdieping naast de vaste bar in de Foyer. En Knack Volley doet er nog een schepje bovenop. Om je op de feestdag van 1 mei te vrijwaren van alle arbeid worden drank en versnaperingen zelf tijdens de wedstrijd ook in de zaal verkocht door de Knack Volley jeugdspelers. Het enige wat je moet doen is vooraf de nodige voorraad drankbonnen inslaan, achterover leunen en genieten van een topwedstrijd.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.