Home | Nieuws | Het wiel van Emile

Het wiel van Emile

11/03/2017

Naast toptrainer bij Knack Volley Roeselare is Emile Rousseaux nog steeds docent aan de opleiding Lichamelijke Opvoeding, campus Parnas in Dilbeek. Daarnaast is hij de grondlegger van de bewegingsschool in ons land en wordt hij overal geprezen voor zijn opleiding van jongeren in het volleybal.

Met het on-line plaatsen van “Dynamische en praktijkgerichte volleyballeerlijnen voor kinderen vanaf 18 maanden tot en met U13” onder de hoofdding “Volleyballeerlijn in beweging” op de site www.start2volley.be, te vinden op de officiële website van Volley Vlaanderen, werd het titanenwerk van maanden, jaren door Emile Rousseaux in samenwerking met Swa Depelchin, de voorbije week aan het grote publiek voorgesteld.

 

http://www.start2volley.be/display/article/detail/jeugdtrainer/dynamische-en-praktijkgerichte-volleyballeerlijnen-voor-kinderen-vanaf-18nbspmaanden-tot-en-met-u13/

 

 

DYNAMISCHE EN PRAKTIJKGERICHTE VOLLEYBALLEERLIJNEN VOOR KINDEREN VANAF 18 MAANDEN TOT EN MET U13

Een paar jaar geleden nam de toenmalige VVB, nu Volley Vlaanderen, het initiatief om “Volleyballeerlijnen voor jeugd” uit te schrijven. Toen werd de beslissing genomen om dit in een website te publiceren. Een deel van dit resultaat vind je op deze website onder de knop ‘JEUGDTRAINER’.

De volledige inhoud is van Emile Rousseaux, jeugdtrainer én toptrainer bij Knack Roeselare.

 

Spijtig genoeg is dit deel van de site nog niet volledig afgewerkt. De belangrijkste zaken die nu klaar zijn, vind je bij ‘Training en spelinhoud verbeteren’ met al uitgebreide en afgewerkte artikels over ‘Gezondheid’ en ‘Psychomotorische vorming’.

Het hoofdstuk over ‘Attitudevorming’ is voor 80% afgewerkt. Het theoretische gedeelte is volledig gepubliceerd maar bij ‘Attitude in de praktijk’ zullen we nog meer praktische voorstellen aanbieden.

Dankzij de ‘website-formule’ zullen we uiteraard geregeld deze leerlijnen aanvullen.

 

Swa Depelchin, webbeheerder

 

eejo

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.