Home | Nieuws | Het zware werk begint pas

Het zware werk begint pas

11/03/2017

Voor de buitenwereld lijkt het allemaal zo normaal. Na de bekerwinst en een plaats in de play-offs 12 van de Champions League pakt Knack Volley Roeselare nu ook nog op een drafje de titel, de vijfde op rij voor de huidige landskampioen. Gelukkig is er met coach Emile Rousseaux iemand binnen de club die iedereen met de voetjes op de grond houdt. Het bereiken van de play-offs finale zou dit seizoen best wel eens een pak moeilijker kunnen worden dan in de voorbije vier jaar.

Met duidelijke nederlagen tegen zowel Noliko Maaseik (3-0 uit), Lindemans Aalst (1-3 thuis), Prefaxis Menen (3-1 uit en een povere 3-2 thuis) en een moeizame overwinning op de openingsdag op Callant Antwerpen (2-3 winst) verliep de voorbije reguliere competitie alvast een pak moeilijker dan de voorbije jaren. “Opnieuw de titelfinale halen, de vijfde op rij, wordt een bijzonder moeilijke opdracht. Ik stel mezelf soms de vraag: hoe hebben wij dat toch geflikt om met deze groep die finale vier jaar na elkaar te spelen én te winnen? Die vraag zou eigenlijk ook moeten leven bij het bestuur en de supporters, waardoor die prestaties nog aan erkenning en waardering zouden winnen,” liet Emile Rousseaux vorige week optekenen in een interview met de Krant van West-Vlaanderen.

 

En inderdaad, de drie overwinningen zonder setverlies in competitie en beker tegen Aalst, verdwijnen als sneeuw voor de zon in het licht van de laatste wedstrijden van de Lindemans boys. Met de 1-3 winst op Roeselare, de zeven gewonnen thuismatchen in sporthal Schotte én de 2-3 tie-breakoverwinning op Callant Antwerpen vorig weekend lijkt Lindemans Aalst klaar om een gooi te doen naar de tweede plaats. Er wacht Knack Volley zaterdagavond alvast een warm onthaal in een uitverkochte sporthal Schotte. Lindemans Aalst volgt op amper twee punten en is momenteel de grootste concurrent van Knack Volley in de strijd voor een finaleticket. Met een onverslijtbare klassenbak als spelverdeler Frank Depestele en een ploeg met veel gestalte die beschikt over een stevig blok en een sterk aanvallend compartiment wordt het dus zaak om de plaatselijke receptie te ontregelen van op de opslaglijn. Allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan. Knack Volley rekent dan ook op zijn trouwe supporters om de strijd succesvol aan te gaan en zijn tweede plaats in het klassement te behouden. 

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.