Home | Nieuws | Honderd Historische Roeselarenaars

Honderd Historische Roeselarenaars

31/12/2019

Als we net voor Nieuwjaar nog een tip mogen geven voor een prachtig geschenk, om te geven of om te krijgen, dan willen we het pas verschenen boek “Honderd Historische Roeselarenaars” aanprijzen. Over honderd Roeselarenaars die er niet meer zijn maar omwille van hun uitzonderlijk talent, hun coleur locale of omdat ze daadwerkelijk ver of dichtbij geschiedenis schreven de stempel ‘historisch’ krijgen. De auteurs spraken met mensen die deze unieke figuren persoonlijk kenden of er een bijzondere band mee hadden.

Onder de titel “Knack-bouwer” komt Hugo Coussée aan bod. Diplomatische bedrijfsleider van het familiale bouwbedrijf Coussée-Bostoen maar ook de tweede voorzitter van volleybalteam The Jets/Knack Roeselare (van 1965 tot 1985). En vader van Stefaan Coussée, huidig lid van de Raad van Bestuur en de Sportieve Cel bij Knack Roeselare. Hugo Coussée was een bijzonder man onder wie The Jets/Knack Roeselare evolueerde van een provinciaal clubje naar een vaste waarde in de ereklasse (Liga A) van het Belgische volleybal.

 

Andere Historische Roeselarenaars in het boek zijn Joseph De Nolf (burgemeester van Roeselare) en Willy De Nolf (stichter uitgeverij Roularta), respectievelijk overgrootvader en grootvader van voorzitter Francis De Nolf. En Freddy Commeyne (begrafenisondernemer), supporter van het eerste uur van Knack Roeselare, net als zijn zoon Adelbrecht Commeyne.

 

De honderd verhalen werden geschreven door een team van tien auteurs waarvan vooral Eddy Brouckaert (oud-lid Raad van Bestuur Knack Roeselare) het leeuwendeel voor zijn rekening nam.

 

eejo

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.