Home | Nieuws | Honger naar competitiestart

Honger naar competitiestart

16/10/2018

Assistent-coach Pieter Roesems is twee maanden aan de slag als T2 bij Knack Roeselare. Na zowat tien jaar hernieuwt de Vlaams-Brabander de samenwerking met coach Steven Vanmedegael. In hun laatste duobaan leidden zij de nationale juniores naar internationale successen.

De vernieuwde technische staf van Knack Roeselare voor komend met uiterst rechts de nieuwe assistent-coach Pieter Roesems en voorts v.l.n.r.: teammanager Patrick Callens, kinesist Stefaan Vandecappelle, clubdokter Wouter Dierynck, trainer-coach Steven Vanmedegael, assistent-kinesist Matthias Terryn, scouter Ann Van Landeghem en voedingsdeskundige diëtist Gino Devriendt. (Foto Bart)

 

Pieter Roesems lag in de bovenste schuif toen Steven Vanmedegael een assistent zocht voor zijn eerste seizoen als hoofdcoach van Knack Volley Roeselare. Roesems kreeg een overeenkomst van twee seizoenen en ging op 1 augustus aan de slag in Schiervelde. Intussen is hij twee maanden aan de slag en zijn nieuwe job veranderde zijn leven ingrijpend. “Ik keek uit naar die uitdaging. Naast mijn lesgeversopdracht als licentiaat lo deed ik vorig seizoen niets in het volleybal. Integendeel, door een operatie aan de achillespees was ik zelfs enkele maanden helemaal inactief. Het is dus drukker nu en ook voor mijn gezinsleven veranderde die job heel wat.”

 

“Ik geef nog tien uur per week les. Die liggen geconcentreerd op de woensdagvoormiddag en de donderdag. Enkel op donderdag pendel ik niet naar Roeselare. Alle andere dagen wel. ’s avonds ben ik ook laat thuis, want na de training, die normaal om 18 uur afgelopen is, wacht er nog wat administratief werk plus de terugrit, die zowat anderhalf uur duurt. Maar dat wist ik voordien. De uitdaging om op het hoogste clubniveau aan de slag te gaan, was evenwel te groot. En ik voel mij steeds gelukkiger bij die beslissing.”

 

accenten gelegd

 

“Ook de samenwerking met Steven loopt na die twee maanden als gesmeerd: we hebben elkaar gevonden, accenten gelegd en de taken verdeeld. Eens de competitie is gestart, zullen er nog wel enkele accentverschuivingen volgen. Ik kende natuurlijk de kwaliteiten en de mogelijkheden van Steven uit onze samenwerking met de nationale junioresploeg. En Steven wist ook wat hij aan mij had. We werken bovendien met een spelersgroep met kwaliteitsvolle spelers die snel iets opnemen. Dat alleen al is de moeite waard. Wij hadden het er nog over dat die twee maanden wel bijzonder snel zijn voorbijgevlogen. Dat heeft ook te maken met de intensiteit waarin er gewerkt wordt.”

 

De hernieuwde samenwerking deed het respect voor Steven Vanmedegael alleen nog maar toenemen bij Roesems. “Het respect voor Steven was altijd al groot”, zegt hij. “De manier waarop hij op jonge leeftijd zijn technische kennis overbrengt op spelers en hoe hij op een heel intense manier en sterk detailgericht te werk gaat, is alleen nog maar beter geworden nu ik op topniveau kan samenwerken met hem.”

 

honger naar competitie

 

Knacks nieuwe assistent-coach kijkt nu al uit naar de start van de competitie volgende week zaterdag. “Wij zijn nu tien weken bezig, je voelt ook bij de spelers dat de honger naar de competitiestart groot is. Laat er ons dus maar snel aan beginnen.”

 

(Krant van West-Vlaanderen - 12 oktober 2018)

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.