Home | Nieuws | Ik speelde liever zelf volleybal dan er nu naar te kijken

Ik speelde liever zelf volleybal dan er nu naar te kijken

04/05/2020

Hoe zou het zijn met Ruben Van Hirtum, die exact een jaar geleden abrupt een einde zag komen aan zijn volleybalcarrière? Relatief goed, al heeft hij een zwaar jaar achter de rug.

Flashback naar exact een jaar geleden. Zaterdagavond 4 mei 2019 in het Roeselaarse Schiervelde tijdens de derde wedstrijd van de finale in de play-offs tussen Roeselare en Maaseik. Bij een 9-11 stand in de eerste set komt Ruben Van Hirtum slecht neer. Onmiddellijk is voor iedereen duidelijk dat de onfortuinlijke Van Hirtum niet zomaar een blessure heeft opgelopen. Eens de schade opgemeten blijkt het medische rapport desastreus: 'Volledig gescheurde kruisband vooraan de linkerknie, scheur in de laterale meniscus en een breuk in het linker scheen- en dijbeen'. Meteen einde carrière voor Ruben Van Hirtum, die eerder al zijn afscheid had aangekondigd omdat hij zijn studies Rechten dit academiejaar wilde afmaken.

“Het werd zowel letterlijk als figuurlijk een pijnlijke exit. Net voor de eindmeet gesneuveld”, herinnert de vroegere receptie-hoekspeler zich maar al te goed. “Figuurlijk omdat ik had gehoopt om mijn carrière te kunnen afronden met een zesde titel bij Knack. Dat werd voor mij noch voor mijn ploegmaats bewaarheid, want Maaseik werd vorig seizoen kampioen. Letterlijk omdat er mij na een lange operatie, waarbij er zoveel mogelijk aan die rechterknie en dat rechterbeen werd hersteld, ook een revalidatie van liefst elf maanden wachtte. In de praktijk van Frank Wezenbeek, kinesist van voetbalclub AA Gent, heb ik al die maanden keihard gewerkt, tot ik begin april opnieuw 'arbeidsgeschikt' werd verklaard. Ik heb er intussen op mijn nieuwe racefiets al enkele pittige ritjes in de Vlaamse Ardennen opzitten. Lopen is wat moeilijker, maar dat is typisch na die zware blessure en al die jaren zaaltopsport.”

“Het was ook niet altijd evident om die revalidatie te combineren met het laatste jaar rechtenstudies”, vervolgt Van Hirtum. “En daar kwam nog die 'coronamiserie' bij. Vorige week was ik nog volop bezig met mijn masterthesis, die vandaag binnen moet. Dan volgen nog de examens. Ik hoop dit academiejaar af te studeren en in oktober een stage commercieel recht in een Kortrijks advocatenkantoor te kunnen aanvatten.”

 

Golden Boys

 

Intussen kijkt Ruben Van Hirtum ook uit naar het nieuwe volleybalseizoen en in het bijzonder naar de prestaties van zijn ex-club Roeselare. “Hoewel ik liever zelf volleybal speelde dan er nu naar te kijken, wil ik toch regelmatig eens mijn vroegere ploegmaats aanmoedigen in Schiervelde”, besluit hij. “We hebben nog regelmatig contact en ik vind het fantastisch hoe Knack met de terugkeer van Stijn D'Hulst en de contractverlengingen van Hendrik Tuerlinckx en Pieter Coolman de 'Golden Boys' grotendeels opnieuw bij elkaar krijgt en houdt.”

 

 

Foto: Bart Vandenbroucke

Ivan D'Hoop
Het Nieuwsblad (04.05.2020)

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.