Home | Nieuws | In sport is alles mogelijk

In sport is alles mogelijk

06/05/2019

“Wat als Ruben Van Hirtum niet uitvalt?” lazen we in de heel knap geschreven nabeschouwing van PiP op de website van Maaseik. “We zullen het nooit weten, maar het zou geen 0-3 worden, jamais.”

Ook wij delen deze mening maar we willen er ook heel eerlijk aan toevoegen dat Greenyard Maaseik zaterdagavond wel heel sterk voor de dag kwam. Met zware opslagdruk die deze maal wel rendeerde. We noteerden slechts vier opslagmissers bij de rood-witten (t.o.v. twaalf aan onze kant) en met ene Timo Tammemaa die duidelijk in zijn dagje was. Greenyard Maaseik zette in de derde match van deze play-off finales overduidelijk zijn beste prestatie van het voorbije seizoen neer tegen Knack Volley.

 

Hierdoor komt Greenyard Maaseik op één winnende match van de verlenging van zijn landstitel te staan. Woensdag in eigen huis moet het gebeuren voor hen. Moeten… wat natuurlijk voor héél wat druk zal zorgen. Vooral ook met de wetenschap dat de mannen van coach Joel Banks het dit seizoen al driemaal lieten afweten in de eigen Steengoed Arena. In wedstrijden wanneer het steeds moest voor de thuisploeg. Remember de terugwedstrijd in de halve finale van de beker, het ticket voor het thuisvoordeel in de play-off competitie en de tweede wedstrijd in de play-off finale. En waarom zou dit woensdag niet opnieuw het geval kunnen zijn. Tegen dan zal coach Steven Vanmedegael zijn plannetje wel klaar hebben, zullen de Golden Boys er alles aan doen om tot een ultieme vijfde match te komen en zal de Blue Wall opnieuw aanwezig zijn in de Steengoed Arena. Mag het duidelijk zijn, voor Knack Volley is de competitie 2018-2019 bijlange nog niet voorbij.

 

Afsluiten doen we met een quote van onze voorzitter Francis De Nolf: “Het thuisvoordeel in deze bizarre play-off finale is een nadeel geworden. Elke thuismatch werd tot nog toe verloren. Dus zeggen wij ‘tot volgende zaterdag’ tegen iedereen.”

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.