Home | Nieuws | Interview met Yves Vanhecke, de eerste Knack Krak

Interview met Yves Vanhecke, de eerste Knack Krak

25/04/2020

De morgen na de finale van de Knack Krak hadden we volgend telefoongesprek met de winnaar.

Hallo, met Yves Vanhecke van HURO.

 

Hallo, dag Yves… of beter nog, dag Knack Krak. De eerste Knack Krak uit de geschiedenis, wat doet dat met jou?

Dat is een leuk gevoel. Winnaar na tien proeven, dat geeft heel wat voldoening. Vooral omdat je een aantal proeven niet in de hand hebt, er komt ook wat geluk bij kijken.

 

Heb je al wat reacties gekregen?

Jawel hoor, heel wat leuke berichten van collega’s, vrienden en kennissen.

 

De finale was héél spannend. Hoe verliep die voor jou?

Wel, met twee finalisten heb je 50% kans op winst. Het kwam er vooral op aan om zo snel mogelijk de gouden bal te localiseren. En dat was niet zo eenvoudig. Je mag dat niet onderschatten, dat er zo opeens 200 volleyballen uit de lucht komen gevallen. Maar ik zag de gouden bal een fractie van een seconde vlugger dan Liesbeth en dan kwam het erop aan om die als eerste te grijpen.

 

Welke van de tien proeven vond je de mooiste?

Deze waarbij we met een plateau met plastieken bekers vol water in één hand een parcours moesten afleggen om dan met de andere hand een volleybal door een ring gooien. Ik won omdat ik het grootste aantal bekers, zestien, op mijn plateau had staan. Ik moet eerlijkheidshalve wel toegeven dat ik wat horeca-ervaring meedraag uit mijn jeugd. En, dat ik ook soms als vrijwilliger een handje toesteek in de Bistro of de Foyer op Schiervelde.

 

Welke andere kandidaat of kandidate zag jij als mogelijke toekomstige Knack Krak bij de start van de proeven?

In mijn ogen waren dat Brecht van Bofisc en Lieven van Automobilia Volvo, twee heel sportieve kerels.

 

Hoe was het contact met de andere deelnemers aan de Knack Krak?

Wel, die contacten vond ik super. Alle opnames vonden plaats op één lange intensieve dag (nog voor coronamaatregelen werden ingevoerd). We waren van 8u ‘s morgens tot 22u ’s avonds, voor mij dan toch, bezig op Schiervelde. Tussen iedere proef werden we ‘in quarantaine’ geplaatst zodat de crew tijd kreeg om de volgende proef op te stellen. Tijdens die vrije momenten hadden we tijd om elkaar in een heel gezellige sfeer te leren kennen.

 

Yves, jij hebt eigenlijk al een link met Knack Volley Roeselare, denk ik?

Inderdaad, mijn zoon Gilles is momenteel speler bij de U13 en draaft soms ook op als ballenraper bij wedstrijden van het Liga A-team van  Knack Volley. Op die manier ben ik ook lid van het jeugdbestuur geworden. Maar dit staat volledig los van mijn deelname aan de Knack Krak. Ik werd door mijn bazen en collega’s bij HURO als ‘Chinese vrijwilliger’ , zo zegt men dit toch, aangewezen om het bedrijf te vertegenwoordigen.

 

Vertel eens iets over HURO. Wat doen jullie precies en waar komt de naam HURO vandaan?

HURO is het bedrijf van de familie Huyghe uit Oostnieuwkerke. Sinds 1945 specialist in dakbedekking voor platte en licht hellende daken met momenteel al de derde generatie aan het roer. HURO is gespecialiseerd in industriële dakbedekking van duurzame bitumineuze kwaliteit. En we doen zowel nieuwbouw als renovatie. Onze leuze is trouwens ‘Voor alle daken groot en klein, moet je bij HURO zijn’.

 

En hoe kwam HURO bij de Knack Krak terecht?

Als bedrijf staan we met ons logo op het opwarmingstruitje van middenman Pieter Coolman. Pieter die vandaag (vrijdag 24 april) trouwens jarig is. We zullen hem zeker nog onze gelukwensen doorsturen vanuit het bedrijf.

 

Wat mogen we jou als Knack Krak het komend seizoen toewensen?

Privé natuurlijk een goede gezondheid voor iedereen in mijn gezin en familie. En sportief heel veel overwinningen voor alle jeugdteams van Knack Roeselare. En voor het Liga A-team eindelijk opnieuw een landstitel. Dit seizoen behaalden we zowel winst in de bekerfinale als in de supercup en stevenden we af op de titel. Jammer dat het coronavirus roet in het eten kwam gooien. Maar volgend seizoen zetten we dat recht.

 

Dankjewel, Knack Krak!

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.