Home | Nieuws | Jonge spelers kijken op naar profs

Jonge spelers kijken op naar profs

26/10/2020

Knack Volley Roeselare trok als vervanger voor de ervaren Canadese middenman Daniel Jansen Vandoorn het 22-jarige Amerikaanse talent George Huhmann aan. Hij kwam regelrecht van de volleybalploeg van de Princeton University naar Roeselare en ondertekende een overeenkomst voor twee seizoenen. Die moeten voor de 2,12m grote en ambitieuze centrumspeler de opstap worden naar de Europese top en de Olympische Spelen van 2024 met de Amerikaanse nationale ploeg.

Voor de Amerikaanse nieuwkomer George Huhmann wordt het zaterdag 17 oktober een bijzondere dag. Dan wordt hij precies 23 jaar, samen met zijn tweelingzus Marie geboren op 17 oktober als zoon van Doug en Patty Huhmann. “Mijn ouders waren basketballiefhebbers en zij pushten mij naar het basketbal voor een sportieve vrijetijdsbesteding. Ik vond er evenwel niet echt mijn draai. Voor mijn middelbare opleiding liep ik school aan de St. Louisville High School en was dan al begeesterd door het volleybal. Ik raakte er in de schoolploeg en stootte door naar de nationale jeugdploegen. Daarna toonde de volleybalploeg van de Princeton University interesse. Wij verhuisden naar New Jersey waar ik het volleybal combineerde met mijn studies economie.”

 

Nationale ploeg

 

In die vier seizoenen hielp hij de schoolploeg mee aan een eerste titel in de regionale competitie. Huhmann

liet zich bij de nationale junioresploeg opmerken die deelnam aan het wereldkampioenschap en werd het jongste seizoen opgenomen in de brede kern van de Amerikaanse nationale ploeg. Tussen allemaal profspelers die in Europese topcompetities actief zijn. “In tegenstelling tot het basketbal kent Amerika geen professionele volleybalcompetitie. De betere spelers wijken dus uit. Als jonge speler kijk je op naar die profs. Vooral de prestaties van de middenmannen Maxwell Holt (broer van Sam Holt die bij Knack speelde, red.) en David Smith. Via internet ken ik daardoor de Europese competitie.”

 

Ambitieus

 

George Huhmann wou zijn Amerikaanse idolen volgen naar een Europese profcompetitie en nam de Italiaanse manager Luca Novi in vertrouwen. Die posteerde de beste Amerikanen in de Italiaanse Liga A. Hij maakte voor Huhmann een carrièreplanning op. “Er was interesse van diverse ploegen”, zegt Huhmann. “Luca Novi stelde voor om naar Roeselare te komen omdat die Europese subtopper jonge spelers alle kansen geeft. Het komt er voor mij die twee seizoenen vooral op aan mijn eigen niveau op te krikken. Ik heb trouwens al begrepen dat Knack weer voor alle nationale prijzen gaat en daar wil ik aan meewerken.”

Die keuze voor Knack is alvast een regelrecht compliment voor T1 Steven Vanmedegael en zijn technische staf. Zonder het echt expliciet uit te spreken, van de bescheiden Huhmann moet je geen grootspraak verwachten, wil Knacks boomlange middenman zich bij Roeselare klaarstomen om via zijn agent op termijn naar Italië te trekken. Zo is het Modena van de Amerikaanse spelverdeler Christenson waar ook Max Holt nog speelde zijn favoriete ploeg.

Met het Amerikaanse nationale team waar men stilaan aan verjonging van de basis toe is wil hij de Olympische Spelen van 2024 in Parijs halen. Knack kan van de progressie van Huhann maar profiteren om zijn seizoensambities te realiseren. En in een competitieloos weekend kan Huhmann de Lichtstad al eens gaan verkennen tijdens zijn verblijf van twee seizoenen in de Rodenbachstad.

 

Krant van West-Vlaanderen - Rik Bekaert 16-10-2020

Foto Bart Vandenbroucke

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.