Home | Nieuws | Klaar voor het grote werk

Klaar voor het grote werk

06/02/2020

Je hebt ‘moeten’ en ‘moeten’. Het eerste ‘moeten’ slaat op wedstrijden, zoals tegen het sportieve Waremme van Sacha Koulberg, die je moet winnen. Gebeurt dit tegen de verwachtingen niet dan zijn er momenteel geen onoverkomelijke consequenties aan verbonden, eerder zaken die we kunnen bestempelen als ongemakken.

En wat we tot nu toe in de Euromillions Volleyleague voorgesteld kregen valt zonder enige twijfel onder deze eerste categorie. Van het tweede soort ‘moeten’ kregen we tot vandaag een beperkte dosis met de gewonnen Supercup en de gewonnen terugwedstrijd in de halve finale van de Beker van België. En misschien kun je er nog de Europese wedstrijden aan toe voegen. Maar het gros van de komende wedstrijden vallen vanaf nu ontegensprekelijk in de tweede categorie. Het resultaat blijft plakken en heeft gevolgen. Om te beginnen met de wedstrijden tegen Friedrichshafen en Novi Sad maar nog meer de finale in ‘ONS’ Sportpladijs (dixit Sam Holt). Ook voor de Belgian Cats is het uur van de waarheid aangebroken. Kunnen zij in de Versluys Arena wel de kwalificatie voor Tokyo 2020 afdwingen? Wij zullen er bij zijn om hen aan te moedigen. En u kijkt toch ook?

Star of the game Sander Depovere teisterde met zijn opslagen de Waremme-défence en mocht zich een volledige wedstrijd uitleven aan de spelverdeling. En na een serieuze break door blessureleed bewees Pieter Coolman dat hij weer 100 % fit is en 200 % gemotiveerd om zijn plaats weer op te eisen. Hij voegde de daad bij het woord met 10 punten (een 6 op 7 in aanval en vier muurtjes). Graag geven we deze keer een dikke pluim aan de scheidsrechters Linde Maertens en Tom Knaepens. Dit duo zagen we nog niet eerder op Schiervelde en ze  presteerden correct en  onopvallend, wat in hun rol steeds een compliment is. Ze werden ondersteund door Patrick Develtere en Didier Delvael, twee ervaren rotten met de vlaggen.

Het gevaar genaamd ‘Roman Abinet’ werd vanaf de aanvang van het duel stevig geneutraliseerd zodat de Waalse hoofdaanvaller tot 7 punten aan 25 % in toom gehouden werd. Met 8 punten werd Guillaume Dussart zelfs topscorer voor de bezoekers, bij Knack Volley tekende andermaal de onvolprezen Matthijs Verhanneman hiervoor met 13 punten, ongetwijfeld tot tevredenheid van zijn aanwezige echtgenote Yana. Het dagelijkse trainingswerk werpt inmiddels zijn vruchten af met 7 aces tegenover slechts 11 opslagmissers en dit ondanks aardig wat risico. Ook de bloks, elf stuks, waren vaak impressionant.

Na een ace van Florian Malisse (1-2) liet Knack Volley er geen gras meer over groeien en een beresterke Andreas Fragkos (5 punten in set één) nam de ploeg op sleeptouw: 3-2, 6-3, 8-4, 10-5, 20-10 (ace) Zo kon Hendrik Tuerlinckx een rustige aanvangsfase beleven want hij werd slechts tweemaal gesolliciteerd in deze set. Pieter Coolman liet met de 11-6 zijn eerste punt sinds…. optekenen. Na de tweedehandse score van Sander Depovere voor 17-10 kwam er een dubbele wissel met Brett Walsh/Joe Norman voor Sander Depovere/Hendrik Tuerlinckx. Deze werd, na de score van Joe bij 22-12, ongedaan gemaakt wat Sander dan weer toeliet een ace te scoren (23-12). Met een opslagmisser van de bezoekende spelverdeler kwam er een einde aan set één: 25-14.

 

In set twee bleef er de dominantie van de thuisploeg maar konden de bezoekers langer gelijke tred houden: 4-3, 9-6, 12-11. Maar toen brak de weerstand met de 13-11 via Rune Fasteland, een outbal van Roman Abinet en een blok van Rune op pipe: 15-11. Onze Noor deed er nog een middenaanval bovenop (16-12). De dubbele wissel kwam er deze maal iets later (22-17) vooraleer Matthijs Verhanneman de 25-19 op de grond hamerde.

 

Serverend werd naar efficiëntie toe deze derde set de minste, met vijf missers voor ‘slechts’ één ace. Aan de overzijde van het net konden ze identieke cijfers voorleggen. De kloof werd geslagen vanaf de 7-7 en begon met een tweedehandse score van Sander Depovere, gevolgd door tweemaal de speler van het jaar, dan een ace van onze spelverdeler en een muur van de kapitein brachten de bordjes op 12-7. Toch moest Steven Vanmedegael zijn boys bij 17-16 tot de orde roepen. En brave jongens als het zijn luisterden ze goed naar de raad van hun coach en assistent-coach want via het betere blokkeerwerk (19-16 en 21-16) en twee scores van Matthijs (22-17 en 23-17) was het tijd voor een applausvervanging van deze laatste. Almighty Joe scoorde het laatste punt: 25-18.

 

Al bij al een eenvoudige zege in een wedstrijd die ‘moest’ gewonnen worden. Het resultaat is dat Knack Volley tijdelijk de koppositie overneemt. Maar wij kijken reikhalzend uit: eerst naar de Belgian Cats en vervolgens Knack Volley in Europa en de Beker. Het wordt money-time om op koers te blijven met de seizoensdoelstellingen en dus schreeuwen we het uit: “Supporters, doe ook jullie duit in het zakje en laat je ploeg niet in de steek. Wees een echte supporter en wees aanwezig op al hun wedstrijden!”

 

Tot volgende week met hopelijk even goed nieuws.

 

Brilsmurf

 

Matchreport Knack Volley- VBC Waremme

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Jo Naert

Foto's van Bart Vereecke

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.