Home | Nieuws | Klus geklaard in drie sets

Klus geklaard in drie sets

15/01/2017

De top vier in de Euro Millions Volleyleague zorgde er voor dat zaterdagavond een maat werd voor niets en dat de kloof met de nummers vijf en zes alleen maar groter werd.

Vier keer een clean sheet waarbij deze van het nummer twee in de competitie toch wel het meest tot de verbeelding sprak. Als je snel het vuur in de Menense hel kunt blussen dan ben je uiteraard goed bezig. En dat belooft dus vuurwerk in de clash van komende zaterdag.

 

Ooit, ettelijke seizoenen geleden, dacht een ploeg, met de huidige bondscoach aan het roer, eraan om in één van de play-off finales verrassend uit de hoek te komen en bij aanvang van het duel van kant te wisselen. Amigos Zoersel had hetzelfde idee maar ook bij hen had deze ingreep geen resultaat. De bezoekers leken nog met een tweede verrassing op de proppen te komen. Ze bleken immers een mengelmoes aan nationaliteiten te herbergen, waaronder twee Nederlanders, twee Polen, een Kroaat, een Oostenrijker, een Australiër en zelfs een Let, maar dan met opvallend Belgische namen. Althans volgens het Knack Volley-plooifoldertje dat de toeschouwers bij aanvang in handen kregen. De samenstelling van het team leek verdacht veel op dat van Lindemans Aalst. En dus kwamen voor de ploeg met de langste naam volgende spelers tussen de lijnen : Bisaerts (BEL) op de libero, Chaney (NED) (ex-Antwerpen dachten we), Colson (BEL), Van Hoeck (LAT), Devriese (AUS), Oprins (AUT) en Vleugels (NED). Bij Knack Volley werd Stijn D’Hulst opnieuw aan de pass geplaatst en kreeg Ruben Van Hirtum de voorkeur op Piotr Orczyk en anderen.

 

Chaney door het midden en Colson met een blok op Van Hirtum zorgden voor een betere bezoekende start (0-2). Maar kapitein Tuerlinckx werd al snel aangespeeld en kwam wat later ook nog met twee strakke services op de proppen zodat bij 6-4 Hendrik al vier punten achter zijn naam had. Ruben Van Hirtum bestendigde de kleine kloof met een blok out en 8-6. Tijd om even het nieuwe, zeer geslaagde clipje, van Gust bij Dovy keukens te bewonderen op het grote scherm. Ook Stijn D’Hulst scoorde op service en bij 10-7 greep de bezoekende coach Tom Spietaels naar de T.O.-noodrem. Maar wat later scoorde Knack Volley aan de lopende band en liep het verschil van 13-9 op naar 16-9. Alweer een serve no-pass deze keer van Pieter Coolman (17-9) en bij 18-10 (Miquel Fornes) kwam de dubbele wissel D’Hulst-Tuerlinckx voor Trinidad-Konings. Finaal kwamen volgende zware maar logische cijfers op het scorebord : 25-13.

 

Set twee begon met een andere opstelling bij Knack Volley : Trinidad, Konings, Van de Velde, Verhanneman, Van Hirtum en Fornes, uiteraard versterkt met bezem De Jonckheere. Na een evenwichtig begin (5-5) sloeg Knack Volley toe door bij 7-5 na een fel bevochten punt het laken naar zich toe te trekken. Middenman Fornes met nog een service en een no-pass en de score vertoonde 8-5. De thuisploeg drukte verder het gaspedaal in en van 8-6 werd het 12-6. Maar dan toch even wat consternatie bij de 16-10 (pipe Van Hirtum). Beide teams stonden al aan hun respectievelijke bank toen ze in extremis werden teruggeroepen door de mannen in het rood. Die hadden een voetfout gezien van Ruben Van Hirtum bij zijn pipe-aanval en dus geen 16-10 maar wel 15-11. Gelukkig was de out-service van Zoersel wél overduidelijk zodat ze andermaal naar hun bank mochten maar dan bij 16-12. Amigos Zoersel kon in money-time naderbij sluipen (22-20) maar de ingevallen Gertjan Claes bezorgde met een blok out Knack Volley het setpunt. Even tussendoor het volgende: het voordeel van een scheidsrechter als Arturo di Giacomo is enerzijds zijn unieke internationale uitstraling maar ook zijn aanvoelen om het onderscheid te maken tussen de geest en de letter tijdens het volleybalspel. Dat maakt van hem sinds jaren een gewaardeerd persoon en niet voor niets wordt hij jaar op jaar verkozen tot scheidsrechter van het jaar. We hopen dan ook dat Arturo, en niemand anders, in zijn laatste jaar de bekerfinale mag fluiten. Dit maar om te zeggen dat na 24-21 het 24-22 werd zonder dat er zelfs een service door Knack Volley werd gegeven. Wie er zaterdagavond bij was weet hiermee genoeg… Angel Trinidad besloot de set met 25-22 door een listige tweedehandse bal te plaatsen.

 

We laten het aan anderen over om in de geschiedenis te gaan grasduinen maar het zal verdorie toch al een poos geleden zijn dat er in de ereklasse van het volleybal veertien (14!) echte Belgen (libero’s inbegrepen) tussen de lijnen stonden. Bij Knack Volley hield Orczyk immers zijn traininsgsjasje aan en mochten ook Fornes en Trinidad even in de huppelhoek blijven terwijl bij Amigos Zoersel de coach geen beroep deed op Chaney. Bezoeker Zoersel nam opnieuw de beste start (0-3) maar stond alweer in het krijt bij 7-6. Hoe de 8-7 tot stand kwam was werkelijk waanzinnig ! Drie Knack Volley-spelers kregen elk op hun beurt een onmogelijke bal tegen het lichaam zodat die finaal toch bij de tegenstanders arriveerde maar Zoersel knalde zijn aanval buiten. Een tussenspurt naar 14-10 leek Knack Volley op weg naar nieuwe setwinst te zetten en er bleek verder geen vuiltje aan de lucht tot 22-17. Maar een blok op Konings (22-19) zonder de noodzakelijke aanvalsdekking, een net-rol-ace van de ingekomen Chaney (22-20), opposite Oprins voor 22-21 en tot zijn groot ongenoegen moest coach Emile Rousseaux zijn manschappen in een time-out tot de orde roepen. Maar met zijn service bracht Oprins zijn ploeg zelfs naast Knack Volley : 23-23. De bezoekende hoofdaanvaller faalde echter in de volgende actie en de service van Verhanneman viel morsdood achter de rug van de kranige bezoekers: 25-23 en wedstrijd gedaan.

 

Op deze manier werd slechts een minimum aan energie verspild en gelukkig maar, want er staan twee loodzware partijen op de agenda. Woensdagavond de Champions League-match in Ankara en op zaterdagavond een psychologisch duel met het nummer twee in de competitie. Dat ze in het land van Erdogan en ook in dat van Peppie en Kokkie alles uit de kast zullen halen om Knack Volley een draai om de oren te geven, daar moet je niet aan twijfelen, hoe zouden we immers zelf zijn. Razend benieuwd hoe beide wedstrijden zullen uitdraaien maar wij duimen alvast met al onze vingers en tenen voor onze jongens.

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Zoersel

 

Foto's van Pol D'Hulst

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.