Home | Nieuws | Knack behaalt hardbevochten 2-3 zege in Novi Sad

Knack behaalt hardbevochten 2-3 zege in Novi Sad

17/12/2019

Knack Volley startte de wedstrijd dan toch met de klaargestoomde captain Hendrik Tuerlinckx, maar zonder de door kniepijn geteisterde Pieter Coolman. Voor de rest de gebruikelijke bezetting: Brett Walsh, Daniel Jansen Vandoorn, de jarige Rune Fasteland, Matthijs Verhanneman, Andreas Fragkos en libero Dennis Deroey.

Knack Volley bezorgde zichzelf de verhoopte goede start: met Andreas Fragkos en Hendrik Tuerlinckx aan het kanon stond er snel een 1- 4 voorsprong op het scorebord. Knack controleerde de wedstrijd met gedegen servicedruk, een secure receptie en een prima blok-verdediging. met dank aan een alomtegenwoordige Dennis Deroey. Setter Brett Walsh strooide naar hartelust de passen in het rond, zodat iedereen vlot tot scoren kwam. De voorsprong bleef op het bord tot Todoric vanaf de servicelijn verwarring strooide: 18-19. De aan de service ingekomen Pieter Coolman nam de opstellingsfout van de Serviërs dankbaar aan om ook zijn duit in het puntenzakje te doen: 18-21. Hendrik Tuerlinkckx en tweemaal Matthijs Verhanneman beklonken de eerste set met 21-25

 

De receptie van thuisploeg Novi Sad was de tweede set beter bij de les (of was het de blauwe servicedruk die toch net iets minder was). In elk geval, de ploegen hielden elkaar de hele set netjes in evenwicht: 5-5, 10-10 en 16-16. Moment voor Andreas Fragkos om in te grijpen: met een tip en een magistraal blok zorgde hij voor de 16-18. Daniel Jansen Vandoorn deed er nog een halve ace bovenop (service op Nikic dan nog wel!): 16-19. Daar konden Hendrik en Matthijs niet bij achterblijven: 19-23. Vanaf de servicelijn pikte Pieter Coolman alweer een halve ace mee: 19-24. Matthijs Verhanneman sloot de  set in stijl af met een moker: 20-25.

 

De Servische vis hing aan de haak. Kwestie van nu geconcentreerd te blijven en binnen te halen. Birthday-boy Rune had het alvast zo begrepen, met een aanval, een ace en een prima verdediging hielp hij Knack Volley aan een 2-5 voorsprong. Met Nikic aan service werd de kloof echter zo goed als gedicht: 7-8. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe. Bij 14-15 moest coach Steven Vanmedegael noodgedwongen Hendrik toch vervangen door Joe Norman. Tot overmaat van ramp schoot Knack Volley bij een 16-16 stand zichzelf in de voet: Daniel out-ball, Joe out-ball en Matthijs werd tweemaal afgeblokt: 20-16. Setkalf verdronken en Nikic mocht de 2-1 setstand op het bord zetten.

 

Coach Steven Vanmedegael opteerde voor Stijn van Schie op de opposite voor de vierde set. Geen van de twee teams wilde wijken: 5-5. Een netfout van Daniel en een outsmash van Stijn van Schie bezorgden de thuisploeg echter een te gemakkelijke 9-6 voorsprong. Met een blok van Daniel en een netrolservice van Andreas vochten de blauwhemden zich terug in de wedstrijd: 19-19. Een netfout van Stijn en een felbetwiste voetfout van Matthijs (zelfs op de challenge niet te zien) zorgden voor het verdict in de vierde set: 25-22

 

De vijfde set werd een echte thriller. De thuisploeg veegde alles van de grond en bij 6-3 werd het zowaar problematisch voor Knack Volley. Een blok van Daniel Jansen Vandoorn en een loepzuivere ace van Matthijs Verhanneman herstelden echter het evenwicht. Novi Sad zowaar van slag: met een outserve en een outsmash gaven ze Knack Volley perspectief op  de overwinning: 9-11. Een Servische overpass afgestraft door Daniel beslechtte deze hardbevochten wedstrijd: 12-15.

 

Dat Knack Volley enigszins teleurgesteld achterblijft na de 2-0 voorsprong maakt toch plaats voor het besef dat het, zelfs met deze 2-3 winst, in de running blijft voor het overleven van de poulefase. Ook de Kempenboys zagen dat het goed was!

 

GDI

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.