Home | Nieuws | Knack Roeselare kijkt uit naar de League Trophy

Knack Roeselare kijkt uit naar de League Trophy

26/11/2018

Eind december staat de tweede editie van de League Trophy in het volleybal gepland. De tien Liga A-ploegen bij de heren maken op enkele dagen uit wie de beste ploeg van dat moment is. “Maar onze ambitie reikt nog verder. Op een dag willen we internationale uitstraling krijgen met het toernooi”, zegt Algemeen Directeur Dirk Specenier van Knack Roeselare, dat dit jaar instaat voor de co-organisatie.

Het was vorig seizoen een moeilijke pil om slikken voor Knack Roeselare tijdens de allereerste editie van de League Trophy. Als één van de favorieten kreeg het in de halve finales een nederlaag aangesmeerd door de latere landskampioen Maaseik (verlies met 2-3). “Toen al hadden we door dat Maaseik kandidaat was om kampioen te worden. Het toernooi was dus een goeie waardemeter. We namen onlangs al revanche in de Supercup tegen hen (winst met 3-0), maar we willen ook nog eerherstel in de League Trophy”, zegt Dirk Specenier.

 

Knack Roeselare is als organisator rechtstreeks geplaatst voor de halve finales op zaterdag 29 december. Een dag eerder zijn er de kwartfinales, waar zes Ligaploegen zullen strijden voor de overige drie plaatsen. Op zondagmiddag, om 17u, is er de grote finale. Vorig seizoen vond het toernooi nog kort na Nieuwjaar plaats, nu werd er gekozen voor de periode tussen twee feestdagen. “Omdat we zo de spelers niet uit hun verlof moeten halen én omdat er in die periode geen andere sportieve afspraken zijn”, zegt Dirk Specenier, die ook wijst op het extrasportieve belang van het toernooi. “Omdat de League Trophy helemaal in handen is van de Liga en we alle tien ploegen op hetzelfde moment samen krijgen in één zaal, dit jaar bij ons thuis. Dat zorgt voor een erg kwalitatief concept. Het is onze stille doom om er een toernooi met internationale uitstraling van te maken en zo het niveau nog te verhogen.”

 

Met steun van De Zondag is er dit jaar ook een League Trophy voor twee jeugdreeksen bij de jongens. De U15 is zaterdagochtend aan zet en op zondagochtend geven U17-ploegen het beste van zichzelf. Knack Roeselare verloot één wildcard. Heb je interesse om het met jouw ploeg tegen leeftijdsgenoten van een Ligateam op te nemen? Mail dan voor 1 december naar director@knackvolley.be . Ook selectieploegen mogen deelnemen en kunnen worden uitverkoren. De finales worden telkens gespeeld in een Champions League-omkadering: met toeschouwers, video challenge, internationale scheidsrechters, microman én dj! Supporters en sympathisanten die ’s morgens naar de jeugd komen kijken op zaterdag 29 of zondag 30 december, worden beloond. Een ticket kost dan 5 euro, en je mag ook blijven zitten voor de matchen bij de volwassenen ‘s middags. Wie enkel naar de volwassenen komt kijken, betaalt 10 euro.

 

met dank aan

Thomas Rosseel

De Zondag

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.