Home | Nieuws | Knack Rousseaux-lare machine op volle toeren

Knack Rousseaux-lare machine op volle toeren

04/03/2018

Zaterdagavond werd VHL Haasrode Leuven in eigen huis gewogen en te licht gevonden voor de prachtig geoliede Knack Rousseaux-lare machine die Knack Volley momenteel is. Met héél vlotte 15-25 en 11-25 cijfers, gevolgd door een evenwichtiger derde set met 22-25, won Knack Volley zijn tweede wedstrijd in de play-offs kwalificatieronde. Woensdagavond, 7 maart, reeds staat de terugwedstrijd tegen Leuven geprogrammeerd op Schiervelde.

Coach Emile Rousseaux koos voor bijna hetzelfde basisteam als tegen Fenerbahce SK Istanbul. Enkel Piotr Orczyk werd vervangen door Ruben Van Hirtum. Voor de rest werden Hendrik Tuerlinckx, Angel Trinidad, Matthijs Verhanneman, Arno Van de Velde, Pieter Coolman en libero “Mister Champions League” Stijn Dejonckheere het veld opgestuurd. Dit team bleef de hele wedstrijd ongewijzigd. Bij VHL Leuven noteerden we de namen van Iwan Verhelst, Niels Huysegoms, Thomas Pardon, Mathieu Vanneste, Simon Peeters, Wim Tormans en libero Tim Verstraete. Ook Gil Hofmans en Jens Christiaens draaiden mee in dit zevental.

 

Knack Volley kwam bijzonder geconcentreerd aan de opslag want liep de jongste jaren in Haasrode geregeld op een tegenset. Van meet af aan pakte het met een zware servicedruk uit (van 1-2 naar 1-5 en 3-8). Dat liet Pieter Coolman toe met het blok te counteren en meteen was de toon gezet. Roeselare bouwde geleidelijk aan een steeds riantere bonus uit (van 4-9 naar 10-16 en 10-17), controleerde de wedstrijd compleet en beslechtte de eerste set met 15-25.

Roeselare ging de eerste herneming op datzelfde elan door, bij Haasrode kon alleen Vanneste sporadisch tegenprikken maar de Roeselaarse aanvallers werkten alles af wat zij voorgeschoteld kregen waardoor de score van 4-8 naar 8-17 evolueerde. Haasrode Leuven hapte naar adem en kon slechts een paar punten sprokkelen.

 

Het was Arno Van de Velde die de setbal op het bord mokerde, die door een plaatselijke outsmash verzilverd werd naar 11-25.

In set drie toonde de thuisploeg toch even de tanden want Knack Volley kon niet dadelijk afstand nemen zoals de vorige beurten. Vooral Vanneste en Pardon konden geregeld succesol aanleggen waardoor de score gelijk opliep naar 8-6 en 9-10. Haasrode kwam blokkend even 12-11 voor en kon een 15-17 naar 18-18 herleiden. Nadat de 18-20 op het bord kwam liet Knack Volley zich niet meer verrassen. Ruben Van Hirtum scoorde de 21-23 en uiteindelijk verzilverde Hendrik. Tuerlinckx de eerste setbal naar 22-25.

 

Topscorer bij Knack Volley: Hendrik Tuerlinckx (18 ptn) – Topscorer bij Haasrode Leuven: Niels Huysegoms (12 ptn)

(met dank aan RBD voor KW.be)

 

eejo

 

Matchreport

 

Foto's Jan Vanmedegael

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.