Home | Nieuws | Knack Volley aan de leiding na 3-0 tegen Noliko Maaseik

Knack Volley aan de leiding na 3-0 tegen Noliko Maaseik

06/11/2016

In tegenstelling tot de vier voorbije jaren mochten we voor deze wedstrijd toch een ietsie pietsie meer Maaseiksupporters verwelkomen. Dit bewijst andermaal dat Henny Vrienten en wijlen Herman Brood het bij het rechte eind hadden toen ze in de jaren 80 zongen “Als je wint heb je vrienden, Rijen dik, Echte vrienden, Als je wint, Nooit meer eenzaam, Zolang je wint”.

En toch was de opkomst van de collega-supporters in een ander opzicht verwonderlijk. De bezoekende verslaggevers, Peppie en Kokkie, hadden er immers alles aan gedaan om in de voorbeschouwing hun supporters tot andere gedachten te brengen. We citeren “Wij gaan er van uit dat het desondanks geen wedstrijd op het scherp van de snee gaat worden daar in Schiervelde. Dat belet ons echter niet om op de hoede te blijven voor de donkere kantjes van onze tegenstander. Onze laatste confrontatie op het parket van de Arteveldestad dateert namelijk van de play-off-finale die jammerlijk ontsierd werd door uitdagend gedrag. In die mate dat zelfs de immer rustige coach Castellani er het geduld bij verloor, met een fikse woordenwisseling tot gevolg.”

Over die “donkere kantjes “veronderstellen we dat er ergens een licht defect was, maar dat was inmiddels gerepareerd. Wat ons echter meer zorgen baarde was dat Peppie en Kokkie hun supporters naar de Arteveldestad Gent stuurden voor dit duel.  Gelukkig waren de spelers van het Maaseikse Vreemdelingenlegioen slim genoeg om richting Rodenbachstad Roeselare te cruisen. Alhoewel…ze arriveerden pas om half acht….toch een stop gemaakt aan het Gravensteen ?

Om deze inleiding af te ronden toch nog een klein wist-je-datje : kent u, beste lezer, het lijflied van het Vreemdelingenlegioen ? Dat is ‘Le Boudin’ en de tekst gaat als volgt :

“Tiens, voilà du boudin, voilà du boudin, voilà du boudin

Pour les Alsaciens, les Suisses et les Lorrains.

Pour les Belges y en a plus.

Pour les Belges y en a plus.

Ce sont des tireurs au cul.”

Hoe het “ongedwongen” duel afliep dat leest u nu.

 

Bij Knackvolley waren Van Hirtum en Orczyk van dienst op de hoeken, bij Maaseik werden het Bruno en Maan. De bezoekers leden een eerste puntenverlies toen hun kapitein de antenne niet kon ontwijken (3-1). Die ging vervolgens ook nog eens in de fout op service van Ruben Van Hirtum (6-3). De toeschouwers kregen een mooie rally voorgeschoteld met wisselende kansen, finaal was het Bruno die voor de 7-5 zorgde. Na 8-6 via een alweer magistrale Tuerlinckx kon Knack een vierpuntenkloof voor mekaar krijgen (11-7 Pieter Coolman en time-out voor de bezoekers). Maar dan toonde Jelte Maan dat hij, zeker aan de achterlijn, nog niet versleten is. Twee aces zorgde voor aansluiting : 12-11. Skladany bleef mooi verdelen en vond bij Bontje een dankbare ploegmakker (14-12 en 13). De Maaseikse spelverdeler serveerde dan nog eens door de vingers van Orczyk en het was herbeginnen geblazen : 15-15. Met een ace in de diepe hoek over het hoofd van Orczyk nam Maaseik zelfs de leiding over : 16-17, 17-19. Bij Knack kwam dan Matthijs Verhanneman een ongelukkige Orczyk vervangen en Van Hirtum achtte zijn moment gekomen met een score en een killblok op Maan : 19-19. Maan en Bontje hielpen Noliko in money-time nog wel aan een kleine voorsprong. Maar een time-out bij Knack bracht raad (20-21 Tuerlinckx, 21-21 Van Hirtum blok out, 22-21 plaatsbal Van Hirtum onder Maaseiks protest). Maan kreeg nog een blok om de oren (23-21) en dus stak Knack de hand uit naar setwinst wat een eerste setverlies voor Maaseik zou betekenen. Wie anders dan….zorgde voor 25-23.

 

De bezoekers leken even van slag want ze lieten Pieter Coolman bij aanvang van set twee rustig zijn gangetje gaan en dit resulteerde in een 3-0. Tuerlinckx met zijn sublieme vista plaatste de bal buiten bereik : 5-2. Toen vond de immer zo rustige Castellani het tijd om even wat show te verkopen, niet voor het laatst. De 6-3 alweer via Tuerlinckx maar voor meer dan de helft op het conto te schrijven van Stijn D’Hulst met een éénhandige pass dicht bij het net. Hendrik bleef outstanding : 7 en 8-4, 11-7 en 12-8. Maar de geschiedenis van set één herhaalde zich gedeeltelijk toen Maan aan service kwam : 12-10. Dichter kwamen de bezoekers echter niet. Na 13-11 ging het naar 16-12. Bruno raakte niet over het net (17-12) en mocht naar de huppelhoek ten voordele van Mol. Vanzelfsprekend werd deze geviseerd en met succes want Anders raakte niet voorbij het klaarhangende blok : 18-12. Bij de 19-13 weer wat Maaseiks straattheater wat Maan direct rood opleverde en dus evolueerde de voorsprong naar 20-13. Een bom van Tuerlinckx binnen de 1 meter bracht 22-14. De immer zo rustige Castellani vond het niet leuk dat de spots niet op hem waren gericht en dus achtte hij het weer nodig de nobele kunst van de commedia dell’arte te bedrijven. Helaas leek het meer op een slechte imitatie van de betreurde Oleg Popov. Bij de thuissupporters hoorden we bovendien volgend schietgebedje : “Heilige Vital, verlos ons hiervan, we vergeven je alles, Heilige Vital verlos ons van deze grap”.By the way : de set eindigde op 25-17 via….

 

Zoals vaak is het setbegin van set drie niet het meest geliefde moment bij ons team, zeker niet wanneer ze leiden met 2-0. Ook nu was het niet anders : 0-3, 1-4. Maar na een onmogelijke redding door wie weten we niet meer, laten we zeggen de volledige ploeg, bracht kapitein Tuerlinckx weer vuur in de zaal : 3-4. Even zelfs 4-4 bij een out-aanval van Rychlicki maar toch bereikte Noliko de technische time-out met voorsprong (6-8) na alweer het betere serveerwerk van Maan (4-6 en 7). Een belangrijk moment speelde zich af bij de 10-13 toen een touché op aanval Knack niet werd gefloten. In plaats van op de scheids te mekkeren was er een harde f**k te horen bij Tuerlinckx maar dan richting grond en wegdraaiend van de hoofdscheidsrechter. Een zeer verstandige beslissing want je weet dat deze zijn beslissing niet zal herzien en dus is het slikken, de mannen in het rood niet nodeloos ergeren en verder spelen. En ook geen paniek bij de 10-14 want na de time-out kreeg Knack weer aansluiting: blok op Maan (11-14), een zeldzame misser van Rychlicki (12-14), rebound Coolman op een slechte receptie van diezelfde Rychlicki (13-14). Maan lukte de 13-15, Coolman bracht 14-15. En dat was weer niet naar de zin van de immer zo rustige hemzelve. Zijne Eminentie begon dan maar de thuissupporters te coachen (nooit gezien)en vergat daarbij dat het pas in februari karnaval is. Zoveel onwetendheid werd beloond met rood en dus een gratis 15-15. En weer prevelden we : “Heilige Vital, come back, come back, alles is vergeten en vergeven”. Dat een coach zijn team kan laten winnen maar eveneens de dieperik in helpen werd hier dan ook duidelijk geïllustreerd, het wordt verplichte leerstof in de volleybalschool. Maar het bleef toch spannend want uitblinker Colson (helaas met teveel Raymaekers-maniertjes) hield zijn ploeg in de running. Ruben Van Hirtum bekroonde zijn sterke prestatie met een 24-22 en het slotakkoord : 25-23.

 

En dus leed een ongedwongen Maaseik zijn eerste ongedwongen nederlaag en dito puntenverlies op. Weinig opslagmissers bij de thuisploeg, iedereen deed zijn duit in het zakje en zoals meestal in het volley : de beste ploeg haalde het.

 

Noot voor de lezer : bent u supporter van onze gewaardeerde opponenten (vanavond of toekomstig), of bent u van de Bond en pluist u met argusogen de wedstrijdverslagen uit, dan begrijpen we dat u mogelijks af en toe de wenkbrauwen fronst of meer nog, aanstoot neemt aan bepaalde passages. Brilsmurf heeft dan voor u één goede raad : bekijk na het lezen van dit en elk volgend verslag de laatste uitzending van het onvolprezen programma Radio Gaga ( via de link  https://www.canvas.be/video/radio-gaga/najaar-2015/palliatieve-zorg-coda-wuustwezel ). Dan bent u het hopelijk met ons eens dat het leven veel te kort is om het te complex te maken. Dit verslag is en blijft een frivoliteit, het zal de richting van de rivier voor geen nanoseconde of duizendste van een milimeter veranderen. Geniet van het leven wanneer en zoveel je maar kunt.

Met een warme levensgroet van Brilsmurf.

 

Match report KNACK - Noliko Maaseik 05-11-2016

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Pol D'Hulst

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.