Home | Nieuws | Knack Volley beraadt zich over verdere juridische stappen

Knack Volley beraadt zich over verdere juridische stappen

14/05/2019

Perscommuniqué

 

Knack Roeselare wenst na de wedstrijd van zaterdag 11 mei 2019 en de daarmee gepaard gaande commotie met betrekking tot de Medical Joker een aantal elementen op een rij te zetten.

Knack Roeselare heeft op zondag 5 mei 2019 een verzoek ingediend bij Volley Belgium om Tomas Rousseaux te mogen inzetten als Medical Joker. Dinsdagavond kreeg Knack Roeselare het bericht dat geen positief gevolg werd verleend aan de aanvraag.

 

In de daaropvolgende dagen werden verschillende berichten uitgewisseld tussen de raadslieden van Knack Roeselare en Volley Belgium, waarbij Volley Belgium meermaals werd verzocht het dossier in alle redelijkheid te willen beoordelen en rekening houdend met het regelgevend kader alsnog te willen toestaan dat Tomas Rousseaux mocht worden ingezet tijdens de wedstrijd van 11 mei.

 

Ingevolge het uitblijven van een positieve beslissing zag Knack Roeselare zich genoodzaakt zich tot de burgerlijke rechtbank te richten, waar de club over de hele lijn in haar gelijk werd gesteld. Deze beslissing werd diezelfde dag nog betekend aan Volley Belgium en tevens ter kennis van Volley Vlaanderen gebracht. Aan beide instanties werd daarenboven verzocht het nodige te willen doen met het oog op een rechtsgeldige inschrijving van Tomas Rousseaux.

 

Zowel Volley Belgium als Volley Vlaanderen hebben vervolgens nagelaten Knack Roeselare verder te berichten met betrekking tot hun respectievelijke initiatieven. Het inzetten van Tomas Rousseaux als medical joker impliceerde immers dat hij als speler diende aangesloten te worden bij de club en over een licentie diende te beschikken, bij gebreke waaraan er een forfaitnederlaag zou volgen. Noch over het standpunt van Volley Belgium, noch over deze formaliteiten, werd door Volley Belgium enige communicatie gedaan, laat staan duidelijkheid verschaft, ondanks herhaald verzoek hiertoe. Knack Roeselare heeft de betrokken instanties daarom op zaterdag 11 mei omstreeks 16u (een laatste keer) verzocht standpunt te willen innemen, waarbij de club meteen aangaf zich bij uitblijven van een antwoord voor 17u genoodzaakt zag Tomas Rousseaux alsnog niet op te stellen en dienvolgens alle mogelijke voorbehouden te zullen formuleren bij de wedstrijd.

 

Opnieuw hulden beide instanties zich in stilzwijgen. Knack Roeselare kan niet genoeg benadrukken de handelswijze van Volley Belgium en Volley Vlaanderen, en het feit dat deze een rechterlijke beslissing zonder meer naast zich neerleggen en zich van elke communicatie onthouden tot enkele uren voor de wedstrijd, ernstig te betreuren.

Hoe dan ook zag Knack Roeselare zich bijgevolg verplicht om, met het oog op een – in de mate van het mogelijke – zo sereen mogelijke voorbereiding van de wedstrijd en in het belang van de spelers de knoop door te hakken en Tomas Rousseaux niet op te stellen, waarna dit ook naar alle betrokkenen werd gecommuniceerd.

De wedstrijd werd vervolgens onder alle voorbehoud gespeeld.

 

Knack Roeselare beraadt zich momenteel over verdere stappen die zullen worden genomen ter vrijwaring van haar rechten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.