Home | Nieuws | Knack Volley blijft aan de leiding

Knack Volley blijft aan de leiding

08/10/2017

Wat moeten we van deze wedstrijd onthouden ? Dat het een verrassend duel was voor de eerste plaats ? Neen, want dat lag enerzijds aan de kalendermaker die Guibertin gunstig gezind was.

Dat hierdoor niet de gebruikelijke drie bezoekende Guibertin-supporters een inkomticketje kochten maar, volgens hun eigen zeggen, vijfentwintig ? Ook niet, want vierentwintig was wellicht ook goed geweest en waren we misschien gespaard gebleven van een irritant toeterende dame die een volledige wedstrijd handbewegingen maakte met het rode-witte ding (blijkbaar waren ze bij de bezoekers niet op de hoogte dat er reeds jaren een afspraak is dergelijke toestellen niet langer te gebruiken). De huldiging van de officials dan maar of de eerste officiële wedstrijd van Sander Depovere in het shirt van Knack Roeselare ? Of de rentree van Hendrik Tuerlinckx ? Op zich heeft het antwoord geen belang en tellen in dit voorprogramma van de nationale volleycompetitie enkel de cijfers : 3-0 (25-20, 25-20- 25-21). Ook Menen verspeelde tegen Leuven zijn maximum en dus staat Knack, in afwachting van de komst van één van de grote concurrenten volgende week, alleen op kop.

 

Een eerste basisplaats dus voor Sander Depovere en ook Hendrik Tuerlinckx draaide één set mee om wat matchritme op te doen. Knack leek best van start te gaan (3-1 en 5-3) maar missers van Van Hirtum en Coolman zorgden er voor dat de geelhemden toch met 6-8 de eerste onderbreking konden ingaan. Knack stelde snel orde op zaken (8-8) maar een netserve van Van Hirtum en een outbal van Hendrik Tuerlinckx boden de bezoekers weer een tweepuntenvoorsprong aan op een gouden schoteltje (8-10). Uitblinker Matthijs Verhanneman vond het toen welletjes en nam zijn team op sleeptouw (9 en 10-10). Bij 11-10 nam Knack weer de leiding en na de 12-11 kreeg bezoeker Gulak een gele kaart te zien, de reden moeten we u helaas onthouden wegens onbekend. De definitieve kloof in deze eerste set kwam er met een mislukte plaatsbal van de bezoekende opposite Wojcik (14-12). Van de Velde bracht het er dan met zijn plaatsbal beter van af (15-12) en een netfout resulteerde tenslotte in een verschil van vier punten (16-12). Niet dat het allemaal echt denderend was, maar dat hoeft op dit moment zeker nog niet. Met een sterke Verhanneman aan het kanon leek bij 22-17 de set makkelijk binnen te halen, maar de bezoekers staken alsnog een tandje bij tot 22-20. Een score van onze kapitein (23-20), een serve no-pass van Verhanneman op Seppe Baetens en een outbal van Gulak sloten de set af.

 

Piotr Orczyk nam in set twee de rol op van hoofdaanvaller bij de thuisploeg. Maar het setbegin was in elk geval voor Guibertin en meer bepaald Wannes Debeul (0-1 en 1-2). Van de Velde stelde gelijk maar Wojcik kon vanop de serveerlijn de thuisdefensie fusilleren (2-4). De foutjes stapelden zich wat op bij Knack (3-5 en 6). Maar een blok op Seppe Baetens bracht een nieuwe elan op gang (5-6). Toch haalde Guibertin, naar analogie van set één, de eerste onderbreking met een 6-8 voorsprong. Een pipe van Matthijs raakte niet voorbij de opgetrokken muur (6-9) maar verder kwamen de bezoekers niet, integendeel (9-9) en een time-out voor coach Van der Bracht tot gevolg. Ruben van Hirtum hielp Knack dan voorbij Guibertin (13-12) maar dat genoegen was slechts van korte duur (13-14, 14-16). Debeul bleef feilloos in set twee (15-17) maar dan scoorde Knack vier punten op een rij en zag de situatie er totaal anders uit : 19-17. Weer werd het 22-20 en dan dankzij Van de Velde (blok op Baetens 23-20 en een aanvallen punt voor 25-20) om ook set twee op identieke cijfers te laten eindigen.

 

Zou set drie ook eindigen op 25-20 ?? Daar leek het lange tijd in geen honderd uren op uit te draaien. Het kaartenhuisje van Guibertin stuikte in elkaar na de 5-5. Knack moest weinig zweet spenderen om al snel op 9-5 te komen. Baetens lukte nog een blok out voor 9-6 maar dan ging het in één rush naar 13-6, 15-7, 18-8. Wat de bezoekende coach ook probeerde, alles bleek tevergeefs en een afstraffing leek in de maak toen de bordje 21-9 wezen (onder meer twee toetsfouten van Debeul). Maar met Wojcik aan de serveerlijn begon Guibertin aan een onwaarschijnlijke remonte. De Pool haalde zijn beste slagen uit de kast en onzorgvuldigheden bij Knack deden de rest : 21-18 ! En dat er gas werd gegeven op de toeter laat zich raden. Maar na een time-out van Knack kende de sterke opslagreeks van Wojcik toch een einde (22-18). Het was uiteindelijk Ruben van Hirtum die ons verder leed bespaarde (23-19 en 25-21).

 

Knack liep dus ook in het derde duel geen averij op. Maar met Lindemans Aalst en ex-spelers Frank Depestele en Gert-Jan Claes mogen we wellicht voor de eerste keer dit seizoen op het puntje van onze stoel gaan zitten. Twee weken later komt dan het bonte internationale gezelschap uit Maaseik op bezoek, om tenslotte op wapenstilstand (o ironie) naar de hel van Menen te trekken. Tegen dan zullen we al een eerste impressie gekregen hebben van de waardeverhoudingen. Maar het seizoen is dan nog lang en staan er erst spannende duels voor de Beker van België en de Chamions League in het verschiet. Ondertussen werkt de Liga keihard en kreatief verder aan het uitbouwen van het volleybal in ons Belgenland.

 

Een welgemeente toetgroet,

Brilsmurf

 

Matchreport Knack Volley - Axis Guibertin

 

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.