Home | Nieuws | Knack Volley blijft ongeslagen aan de leiding

Knack Volley blijft ongeslagen aan de leiding

25/11/2018

Na zes maal opeenvolgend (??) Greenyard Maaseik op TV kreeg Knack Volley voor het eerst media-exposure dit seizoen. Dat het een moeilijke klus zou worden was op voorhand geweten want de Aalstenaars hadden het de landskampioen aardig moeilijk gemaakt vorige zaterdag.

Bij Knack Volley mocht Sam Holt van start gaan. Pieter Coolman kon al snel Martijn Colson in het midden verschalken met een mooi blok (2-3). Het begin van de wedstrijd werd wel gekenmerkt door veel opslagmissers langs beide kanten, we telden er reeds vijf bij een stand van 4-5. Sam Holt blokte in zijn eentje opposite Gustavson wat een eerste kloofje voor 4-6 tot gevolg had en wat kampwisselingen verder stond het zelfs 4-7. Ondanks een misser van Arno Van de Velde bleef Knack Volley de leiding houden (7-9 en 7-10). De 8-12 kwam er mooi via een pipe van Sam Holt en dus moest coach Johan Devoghel in zijn eerste time-out gaan. Maar Hendrik Tuerlinckx had daar geen boodschap aan en knalde de 8-13 tegen de vloer. Een nieuwe misser van Fredric Gustavsson deed de thuisaanvaller naar de huppelhoek sloffen ten voordele van de Pool Patryck Strzezek. Lindemans Aalst vocht met zijn nieuwe opposite mooi terug vanaf de serveerlijn : 12-15. Hoofdscheidsrechter Koen Luts was tot tweemaal toe behoorlijk streng voor Knack Volley aan het net, en of het terecht was lieten we toen voorlopig nog in het midden maar we hadden onze twijfels. Cincinnati-kid Sam Holt bleef aanvallend sterk bezig : 14-19. Een éénmansblok van Matthijs Verhanneman op Adrian Staszewski deed de set definitief (?) naar onze kant overhellen ondanks een nieuwe time-out bij 15-21. Opnieuw ging Staszewski de mist in zodat Gert-Jan Claes, nog steeds héél geliefd bij het aanwezige Knack Volley-publiek, mocht proberen de meubelen te komen redden (15-22). De eerste setbal kwam er bij 16-24 maar Arno Van de Velde raakte niet over het net. Geen probleem, Hendrik Tuerlinckx plantte de bal in de diepe hoek voor 17-25.

 

Een mooi blok van Janusz Gorski op Matthijs Verhanneman deed Lindemans Aalst sterk van start gaan en een ace verder stond het zowaar 4-1. Ook de 5-1 kwam er na een zware opslag van één van de vier Polen en dus moest Knack Volley in zijn eerste time-out duiken.  Een nieuwe mindere stop volgde (6-1) maar dan vond Matthijs Verhanneman het welletjes (6-2). Toch bleef de achterstand oplopen (8-2) en dus gebruikte Steven Vanmedegael al snel zijn tweede onderbreking. Helaas zonder succes en Martijn Colson lukte de 9-2. Arno Van de Velde ging vol mee met Martijn Colson (9-4). De 9-6 was dan weer voor discussie vatbaar maar nu waren de mannen in het rood eerder genadig voor Knack Roeselare. Johan Devoghel greep in met een time-out en daarna kon Aalst het tij wat keren. De kloof bleef hangen op drie punten (14-11). Pieter Coolman bracht daar verandering in (14-12). Een netfout bij de thuisploeg bracht Knack Volley zelfs tot op één punt (14-13). Maar kapitein Staszewski kwam weer sterk aan de achterlijn en ook een blok op Hendrik Tuerlinckx bood Lindemans Aalst weer méér ademruimte (17-13). De set leek verloren bij 18-13 want de tijd om terug te komen was kort, te kort. En bovendien liet Aalst geen steekjes meer vallen. De set ging dan ook verdiend naar de thuisploeg en ondanks een remonte tot 24-21 gingen de setbordjes gelijk (25- 21).

 

Voor set drie geen wijzigingen bij Knack Volley maar bij 2-0 moest Sam Holt al snel de plaats ruimen voor Ruben Van Hirtum na minder receptioneel werk. Met een rebound stelde Pieter Coolman opnieuw gelijk. Maar receptioneel bleven er moeilijkheden en dus werd er door de thuisploeg een nieuwe kloof uitgebouwd (5-2). Twee opeenvolgende driebloks van Knack Volley bracht de balans dan weer op karakter in evenwicht (9-9). Matthijs Verhanneman scoorde de 10-11 en zo kwamen onze jongens voor het eerst sinds lang weer op voorsprong. Ook de 10-12 was van zijn hand. De spanning bleef aanwezig in de set want Lindemans Aalst stelde gelijk (15-15) en helaas was er geen werkend video-challenge systeem om uitsluitsel te geven over in of out bal. Scheidsrechter Koen Luts overrulede zijn grensrechter en schonk Aalst het punt met een strik : 16-15. Hendrik Tuerlinckx nam dan maar zoete weerwraak op deze beslissing met de 16-17. TV-commentator Marc Willems vroeg zich ondertussen af wie als eerste zou kraken ? Lindemans Aalst nam weer de lead (20-19) en behield het puntje voorsprong (22-21). Patryk Strzezek verdween kortstondig naar de bank om Gustavsson toe te laten een betere opslag af te leveren maar moest hiervoor, door de time-out van Knack Volley, nog even wachten. Toch was een onhoudbare ace langs de lijn het resultaat : 23-21. De gok van Aalst slaagde dus maar een slechte setup had een 23-23 tot gevolg. Dan ging Strzezek in de fout en dus eerste setbal voor Knack Volley. Een blok-out van Hendrik Tuerlinckx liet de set finaal toch nog kantelen ten gunste van Knack : 23-25. Met een grote oef als gevolg.

 

Het eerste punt van set vier was voor Patrick Strzezek. Aalst stoomde door naar 5-1 omdat de aanvalsmachine bij Knack Volley tijdelijke slijtage vertoonde (met een logische time-out als gevolg). Het verschil liep ondanks heel wat tegenspartelen toch op tot 9-4 (en een nieuwe time-out). De set leek al snel verloren maar met een sterke Sander Depovere aan de pas leek alles plotseling opnieuw mogelijk (15-13). Toch kon Knack Volley niet bijbenen en moest het set vier aan de thuisploeg laten ondanks heftig verzet en een sterke remonte tot 23-22. Arno Van de Velde zorgde voor een ace na verkeerd inschatten van libero Dennis De Roey. De Pool Gorski kon de thuisploeg het eerste setpunt aanbieden maar serveerde zwaar buiten. Vervolgens scoorde Staszweski via een blok-out en een blok op onze kapitein velde het verdict : 26-24.

 

En dan was het tijd voor een bloedstollende vijfde set. Punt nummer één was deze keer voor Ruben Van Hirtum en een blok van Arno Van de Velde voor 0-2. De rollen werden snel omgekeerd met alweer Adrian Staszewski aan de serveerlijn : 3-2. Maar even snel weer in het voordeel van Knack Volley (3-5) na een geslaagd blok van Brett Walsh en een aanval van Hendrik Tuerlinkx. Knack-supporters Rita en Gaston kwamen volop in beeld tijdens de thuisonderbreking. Bij 5-8 in het voordeel van Knack Volley werd er van kant gewisseld. Er volgde alweer een discutabele beslissing (als dat al een gedragen bal was van Matthijs Verhanneman, het rook meer naar compensatie) gaf niet een verdiende 5-9 maar wel 6-8 en ook nog een rode kaart voor 7-8. Aan de andere kant begonnen Sven Mary en Cie zich alweer in de handen te wrijven. Vervolgens koos het geluk dan ook nog de kant van Aalst : 8-8, eveneens bij de 9-9. Het scoreverloop verliep vanaf nu tergend langzaam over 10-10, 11-11 en 12-12. Moment waarop, het motto van de FOUTE match indachtig, enkel nog punten voor de tegenstander werden gescoord. We sommen even op: opslagfout Tim Smit (12-13), opslagfout Ruben Van Hirtum (13-13), opslagfout Patryk Strzezek (13-14) en aanvalsmisser Janusz Gorski (13-15).

 

Zodat Knack Volley met de overwinning, twee punten en een ongeslagen reeks nog steviger aan de leiding blijft in de EuroMillions Volley League.

 

Brilsmurf

 

Statistieken: Lindemans Aalst - Knack Volley

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.