Home | Nieuws | Knack Volley botst op een sterk Noliko Maaseik

Knack Volley botst op een sterk Noliko Maaseik

29/10/2017

Na een week waarbij Radio 1 en De Standaard op zoek waren naar de ‘dialectparel van Vlaanderen’ zorgen we vaneigens voor een naadloze overgang en stellen we ons de vraag of de aanwezige supporters zich gejeund hebben en er reden was om het zwin deur de bieten te jagen ? Het antwoord op deze vraag laten we aan eenieders eigen appreciatie over. Maar dat er al meer beklijvende clasico’s op het terrein gebracht werden staat nu eenmaal buiten kijf.

Voor aanvang van het duel bedroeg het puntenverschil tussen beide teams negen punten met voor de vice-kampioen weliswaar nog een wedstrijd te goed. En dus werden in Limburg al kanonnen in stelling gebracht om de druk af te houden : “de verplaatsing naar Schiervelde hoeft geen punten op te leveren”. Maar Maan, Bruno, Rychlicki, Cox en Co zijn nu eenmaal geen pannenkoeken en kunnen wel een aardig potje volleyballen. Knack Roeselare bleef dus wel best op zijn hoede voor het internationale gezelschap van Nederlanders, een Est, een Canadees, een Argentijn, een Luxemburger, een Duitser, een Sloveen, een Italiaan, een Brit aangevuld met oja de Belgen Cox en Dumont.

 

Bij Maaseik kreeg Nicolas Bruno weer zijn kans naast Maan, Blankenau, Mijatovic, Tammemaa, Cox en Dronkers. Bij Knack werd het Orczyk en niet Van Hirtum. Nog geen spoor van een wederoptreden voor Miquel Fornes en dat zou Knack zuur opbreken want de knie van Pieter Coolman speelde op zodat hij aanvallend niets aan de partij kon bijdragen en ook zijn gebruikelijk aantal muurtjes niet kon afleveren. Pieters centimeters werden gemist hoewel Lou Kindt, vanaf set twee, zijn pierebest deed en in elk geval niets te verwijten viel. Tammemaa leverde direct zijn visitekaartje af met een score en twee bloks later stond Knack met 0-3 in het krijt. Hendrik Tuerlinckx zette vanaf de serveerlijn en aanvallend de scheve situatie recht en ondanks een steengoede service van Blankenau pareerde Verhanneman met een perfecte stop en liet Arno  Van de Velde toe met 7-6 de leiding over te nemen. De snelle hand van de Est bleef foutloos (10-10). Een pipe van Orczyk, Cox buiten, blok op Bruno en een winnende opslag van Hendrik Tuerlinckx hadden als gevolg dat de score plots snel opliep in het voordeel van Knack : 14-10. Weer Tammemaa (14-11 en ace voor 14-13) herstelde de balans. Nicolas Bruno ging voluit voor zijn service en poeierde onhoudbaar de 16-17 en 16-18. Een ace van Trinidad was de repliek (18-18). Tot 21-22 (driemeterfout Jelte Maan) bleef een wroetend Knack uitzicht houden op setwinst maar even later wezen de bordjes toch 21-25 aan.

 

Zoals eerder gezegd moest Lou Kindt depanneren in het midden en daar profiteerde Maaseik optimaal van : 1-4. Het bleef slechte services regenen (30 in totaal, 11 voor Knack en 19 voor Maaseik). Over 3-6 kon Knack de schade beperken tot 7-8. Lou Kindt bracht Knack zelfs langszij (8-8). In fase twee van deze set speelden de teams geregeld haasje over : 9-11, 13-12, 13-14, 15 en 16-14 (twee bloks op Bruno en Cox). Toch leek Knack het best money-time in te gaan over 18-15 en via Kindt zelfs 21-17. Maar aanvallend bleef het werken, werken, werken. Gelukkig vond Verhanneman de brievenbus voor 22-19. En toen Cox zijn opslag niet over het net kreeg leek bij 23-20 het kalf verdronken voor de bezoekers. Helaas koos Dame Fortuna op een belangrijk moment wel de kant van de bezoekers zodat het niet 24-21 maar wel 23-22 werd. Het bleef uiteraard ook de verdienste van Maaseik en Bruno dat ze konden gelijkstellen (24-24) en zelfs de eerste setbal versierden na een misser van Piotr Orczyk : 24-25. Hendrik Tuerlinckx verijdelde deze eerste poging en de kapitein aan de andere kant liet zich weer betrappen op een driemeterfout (26-25). Cox verhinderde dit onheil. Telkens kreeg Knack nieuwe kansen en dan zegt de wet van de sport dat als je de geboden kansen niet benut je vaak het deksel op de neus krijgt. En zo geschiedde en Tammemaa liet ons met zijn ace de 31-33 opschrijven en bood, hoewel ze het niet nodig vonden, in elk geval een punt aan voor de vice-kampioen.

 

Finaal werden het zelfs drie punten die ze, niet onverdiend, in de valies naar Limburg staken. Niet dat Knack zich naar de slachtbank liet leiden, verre van. Er werd gestreden maar serverend konden ze libero Dronkers niet in de problemen brengen, ook niet in de diepte. Knack moest voortdurend achtervolgen : 0-1, 5-7, 8-9, 11-13. Pas bij 14-14 werden de bezoekers kortstondig bijgebeend. Wroeten, werken, karakter….dat werden de ordewoorden bij Knack want aanvallend bleef het stroef draaien. Maar door een derde of vierde driemeterfout van Maan kreeg Knack de 17-16 cadeau. Hendrik Tuerlinckx diepte de kloof een beetje meer uit : 21-19. Toch was het weer Maaseik die het eerst op setbal en dus ook matchbal kwam. Bruno met volle risico, al dan niet een voetfout, vond de thuisdefensie in gebreke : 23-24. De tweede voetfout van de Argentijn was dan weer onmiskenbaar (24-24). Set drie eindigde enkele seconden later op 24-26. En zo eindigde een avond met een nederlaag die we niet zagen aankomen. Gelukkig momenteel zonder al te grote gevolgen in deze eerste fase van de competitie. Aanvallend kon Maaseik in elk geval betere papieren voorleggen en dus moeten we ver in het verleden duiken om nog een spoor terug te vinden van een 0-3 winst voor de Limburgers. Voor Knack is het vooral te hopen dat de knieproblemen van Pieter Coolman geen verder roet in het eten gooien met het oog op de bekerpartij in Guibertin.

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Maaseik 28-10-2017

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veld



Knack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.