Home | Nieuws | Knack Volley doet wat moet: 1-3 zege bij Volley Haasrode Leuven

Knack Volley doet wat moet: 1-3 zege bij Volley Haasrode Leuven

09/04/2017

Uitgerekend in de bierstad bij uitstek serveerde Knack Volley als volleerde barista’s een heel gamma koffies: dunne Blankenbergse (set 1), doordeweekse Americano (set 2), verkwikkende espresso (set 3) en pittige dubbele espresso (set 4). Resultaat: de nasmaak (de zege) stemt de supporter gelukkig!

Wie vragen had omtrent de Roeselaarse ziekenboeg kreeg meteen duidelijkheid: ze is leeg, want ook captain Hendrik Tuerlinckx maakte meteen zijn langverwachte rentrée in set 1. Zijn ploegmakkers Angel, Pieter, Miquel, Matthijs, Piotr en libero Stijn moeten gedacht hebben hun kapitein niet meteen een hels ritme op te leggen, want de slow-motion-start kan moeilijk op een andere manier verklaard worden. Zonder zelf groots te spelen hield de thuisploeg moeiteloos gelijke tred met de landskampioen. Meer nog: ze hielden van bij de start (1-0) tot het einde (25-23) steeds het commando. Even leek het er op dat de maximale kloof (21-18) nog zou gedicht worden (23-22), maar wat mocht verwacht worden als de service-druk ondermaats is en het tempo te laag: dan krijg je lik op stuk. Haasrode-Leuven mag dan al puntenloos zijn, ze kunnen wel volleyballen, zeker als je de lode loper uitrolt.

 

Een eerste set om zo vlug mogelijk te vergeten dus (of net juist niet misschien…). Aanvankelijk leek er niet veel Roeselaars beterschap (6-4), maar een 13-meter-pas van Angel met een sublieme afwerking van Matthijs, zorgden voor een 8-10 en een blauwwitte vonk. Een beter Roeselaars blok en het Leuvens enthousiasme dat in steeds meer fouten begon te resulteren zorgden voor een 14-18. Knack Volley hield de voorsprong moeiteloos vast en uitblinker Miquel (samen met Mathijs constant op een aanvaardbaar niveau) mocht de 18-25 en 1-1 setstand op het parket spijkeren.

 

Ook in set drie hield het coaches-duo Rousseaux- Vanmedegael het vertrouwen in de originele “starting six”. En Knack Volley leek eindelijk onder stoom te komen. De service druk werd steeds “drukkender”, waardoor het blok ook beter rendeerde. Leuven snakte naar adem en Knack Volley liet de greep niet meer los. De snelle 2-8 voorsprong werd over 11-18 verder uitgediept. Piotr mocht de set in stijl binnenrijven met een moordende pipe: 17-25.

 

Knack op dreef dus en de start van de vierde set zou ongetwijfeld bepalend worden of de thuisploeg mocht hopen op een vijfde set of dat Knack zou doorstomen naar 1-3 winst. Kapitein Hendrik werd alvast gespaard. Hij mocht de vierde set blootsvoets en al stretchend aanschouwen. Piotr nam de opposite-taak over en Gertjan kwam tussen de lijnen als receptie-hoek. Het Roeselaarse blok bleek bij aanvang van de set quasi ondoordringbaar: Gertjan, Angel en Miquel trokken het ene muurtje na het ander op waardoor het in geen tijd van 3-10 naar 7-16 ging. Knack speelde de verdienstelijke thuisploeg “total loss”: via 9-21 mocht Gertjan, vanuit een zo goed als onmogelijke positie toch het matchpunt verzilveren: 10-25.

 

Zoals in de inleiding gezegd: alle soorten koffie werd er geserveerd, al zal het volgende vrijdag tegen Lindemans Aalst wel café-crème moeten zijn.

 

GDI

 

Match report Leuven-KNACK 09-04-2017

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.