Home | Nieuws | Knack Volley grijpt autoritair de leidersplaats

Knack Volley grijpt autoritair de leidersplaats

18/02/2019

Knack Volley serveerde op zondagavond voor zijn talrijk opgekomen supporters “Ajuinen op zijn Roeselaars”. Een recept begint meestal met de ingrediëntenlijst en dus wat heb je daarvoor nodig ? Een eenvoudig antwoord : oerdegelijk Belgisch materiaal. Geen messenset uit Zweden of Polen maar eentje van Belgische makelij. Vooral de nummers 2, 5, 6, 8, 9 en 12 zijn uitermate geschikt.

Als zaalmeester kun je wel nog een Canadees gebruiken om te zorgen dat het gerecht op de juiste tafel terecht komt. Maar die is dan ook de enige niet-Belg die eraan te pas komt want ook de ontwerper van het gerecht als zijn assistent hebben de Belgische nationaliteit.

 

Vervolgens het recept zelf : je neemt in set één (25-20) zeven rijpe ajuinen en je ontdoet ze professioneel van hun kop, staart en je trekt ook hun jasje uit. In set twee (25-19) komt de messenset goed van pas want elk nummertje komt aan bod om de gepelde ajuinen fijn te snipperen. Wel opletten dat je niet te enthousiast bent zoniet riskeer je ajuinenmoes te maken. Tenslotte stoof je in set drie (25-16) de gesnipperde ajuinen aan in olijfolie (beter dan boter), alles blussen met een flinke scheut Filou (de rest van het flesje mag je gerust zelf soldaat maken) en nog even afkruiden met peper en zout. Klaar is kees en het smaakt naar meer.

 

Akkoord, hierboven lieten we ons even gaan en met alle respect voor Lindemans Aalst maar Knack Volley speelde helaas voor hen zijn allerbeste wedstrijd van het seizoen. Voor het eerst durven we het woord ‘demonstructie’ in de mond nemen. De avond begon reeds mooi toen we op de hoogte werden gebracht van de semi-verrassing die VBC Waremme klaar speelde. En dus ging het duel niet langer om de tweede plaats zoals we in de conclusie van het vorige verslag schreven maar wel om de koppositie. Was het deze wetenschap maar de Filou oogde sprankelend, fris en met een mooie schuimkop. Het flesje Lindemans kwam blijkbaar uit een vat gebrouwen op een een blauwe maandag.

 

In de ploegopstellingen noteerden we geen verrassingen en Knack Volley kwam het best uit de startblokken met een blok op de bezoekende opposite gevolgd door een eerste ace van onze opperFilou. Er zat wel wat zand in de services van de beide teams want Knack liet zeven en Aalst vijf opslagmissers optekenen in set één. Na de 9-7 konden de bezoekers wel zeer kort het commando overnemen door twee missers van Hendrik Tuerlinckx (9-10). Bij 13-11 moest Johan Devoghel in de time-out gaan om de opmars van Knack Volley te stoppen. Tot 14-13 (netserve Brett Walsh) kon Lindemans Aalst de schijn ophouden maar twee opeenvolgende bloks op Janusz Gorski (16- en 17-13) . Ook de ingevallen Gertjan Claes kon niet beletten dat een plaatsbal van Ruben Van Hirtum de kloof nog wat verder uitdiepte (18-13). Een monsterpass van de zaalmeester liet mes nummer twee toe één van zijn acht punten uit deze set op de vloer te timmeren. En verder kwam setwinst niet meer in gevaar dankzij ondermeer vijf thuisbloks tegenover ééntje over de volledige eerste set.

 

Knack Roeselare was onder stoom en schoot als een raket uit de startblokken om het recept verder af te werken. Twee bloks op Adrian Staszewski, een redding van een sobere Pieter Coolman werd verzilverd door toekomstig Meester Van Hirtum en een blok van Arno Van de Velde op Martijn Colson gaven als tussenstand 4-0. Uiteraard lieten de Ajuinen zich in de karnavalperiode niet zomaar naar de composthoop verwijzen (5-4). Maar dichter dan één punt kwamen ze niet en het was weer de thuisploeg die afstand nam (8-4). Een misser van tweede sterkste bezoeker Tim Smit gaf Knack Volley nog meer comfort (14-8). Aalst lukte wel nog drie punten op een rij (14-11) Maar het was een onbegrijpelijke misser van Martijn Colson die een makkelijke rebound meters ver uit knalde die de bezoekers de doodsteek gaf. Het mooiste punt van de set kennen we toe aan Star of the Game Matthijs Verhanneman (20-15). Matthijs trok zijn sterke arm ver achteruit alsof hij er een atoombom mee zou afvuren maar rolde de bal vervolgens tot verbijstering van de enen en bewondering van de anderen subtiel over het blok in de zwemkom. Het was hetzelfde mes nummer 8 die het laatste restje ajuin op maat sneed.

 

Vaak is set drie een gevaarlijke set maar deze keer niet. De messen bleven scherp gesneden “with a touch of genius” van Ruben Van Hirtum die de bal langs het blok en binnen de lijnen plaatste vanuit een delicate positie. Tweemaal Hendrik Tuerlinckx sloegen Aalst total löss. En daar kon de time-out slechts tijdelijk iets aan verhelpen. Want na de 7-4 was het tijd voor een flinke geut Filou (van 8-5 naar 13-5). De ingekomen Patryk Strzezek kon weinig inbrengen en liep wat verloren tussen zijn maats. In die mate dat hij tot tweemaal toe een opstellingsfout aangesmeerd kreeg (19-12, 24-15) en zo de punten cadeau schonk aan een ontketende thuisploeg. Alles lukte, alles leek poepsimpel en Aalst moest zijn puntjes vaak sprokkelen door missers van de thuisploeg. Een netfout maakte een einde aan de lijdensweg van de verliezende bekerfinalist.

 

En zo staat Knack Volley plots op plaats nummer één met een puntje voorsprong op zijn eeuwige rivaal en drie op de uitdager. Maar hoogmoed komt voor de val en woensdag wachten de heren Predius en Abinet. Zij spelen sinds nieuwjaar de pannen van het dak en hebben reeds meerdere scalps aan hun riem hangen. Mogelijks wordt dit een zwaardere opdracht dan het gewonnen bierduel dat we met overmacht naar ons toe trokken. Een overwinning met drie punten (3-0 of 3-1 winst) garandeert ons een weekje extra rust en kan de verplaatsing naar het verre Maaseik tot een schoolreisje omtoveren. Een nederlaag betekent dan weer dat we vol aan de bak moeten om die rustweek te claimen.

 

Brilsmurf

 

Statistieken: Knack Volley - Lindemans Aalst

 

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.