Home | Nieuws | Knack Volley in drie sets voorbij VDK Gent

Knack Volley in drie sets voorbij VDK Gent

23/10/2016

De jongere generatie zal de naam Gerard Cox wellicht niets zeggen, maar voor anderen zal hij steeds de zanger zijn die verbonden blijft aan de woorden ‘’t is weer voorbij die mooie zomer, die koude winter wou maar eerst niet om, aaaach je dacht dat er geen einde aan zou komen…”.

Bij de aanvang van de competitie 2016-2017 parafraseren we zijn woorden dan ook graag met “’t is weer voorbij die mooie zomer, die lange zomerstop wou maar eerst niet om, aaaach je dacht dat er geen einde zou komen, maar eindelijk is het daar ’t nieuwe seizoen”. De fallus impudicus van Jan De Wilde staat al lang niet meer in bloei en zijn blaadjes verliezen bomen. Met aandacht las u ongetwijfeld de vele voorbeschouwingen en Brilsmurf, nog steeds dankbaar voor de eretitel gegeven door het (n)oli(j)k(o)e verslaggeversduo Peppie en Kokkie, verheugt er zich ook weer op om u op eigenwijze manier verslag uit te brengen van hopelijk veel spannende duels.

 

Een bijzondere seizoensaanhef toch wel want voor de verandering geen ingrijpende of schokkerende reglementswijzigingen, we noteerden ook eindelijk een nieuwe vloer en verlichting bij VHL en de pret kon niet op bij het verlaten van ’t lieg plafond aqua Molenbos. Ook bij de Liga zijn ze overgegaan van mooie woorden naar daden.

 

Maar eigenlijk hoeft deze competitie niet gespeeld te worden, tenminste als je in het tussenseizoen de jubelkreten van Peppie en Kokkie kon lezen. Wat waren ze toch sneller en beter op de bal, onze vrienden uit Maaseik. En zelfs ‘West-Vlaamse machinaties’ konden hen er niet van weerhouden de beste spelers in te palmen. Dat ze daarbij op Trumpsiaanse wijze de waarheid geweld aan deden vergeven we hen, als viervoudig uittredend kampioen, met graagte. En het krantenduel over de grootte van de clubbudgetten leek bijna op politiek gehakketak op regeringsniveau.

 

Maar hoe je het ook draait of keert, het zou van gebrek aan respect tonen om de andere spelers in het veld over het hoofd te zien. Ook Antwerpen, Menen, Aalst….enzoverder bepalen finaal mee wie zich tot kampioen kroont. Zo ook VDK Gent in de eerste thuiswedstrijd voor Knack Roeselare.

 

Coach Klok deed bij de Stropkes beroep op Beal, Devriese, Depaepe, Schmidt, Stuer, Cosemans en libero Nagels. Bij Knack twee wijzigingen want Matthijs Verhanneman nam zijn basisplaats weer in en Miquel Angel Fornes kreeg het vertrouwen van coach Rousseaux. De nieuwe middenman leverde, onder het goedkeurende oog van zijn voorganger Joppe Paulides, een prima prestatie af met zijn 7 op 11.

 

In set 1 stond het al snel 4-1 voor de thuisploeg in zijn nieuwe Patrick-outfit en de kloof werd door Verhanneman nog wat verder uitgediept tot 8-3. Na een outbal van Stuer (9-3) boden de bezoekers toch beter weerwerk met een blok op Coolman en de strakke service van Devriese nam ook libero Dejonckheere te grazen : 9-6. Maar Coolman en Tuerlinckx diepten verder uit tot 11-6. Verder geraakte Knack echter niet, integendeel. Na de eerste score van Fornes (13-9) maakte Beal er 13-10 van, Schmidt hield VDK bij de les(15-12). Dan stoomde Knack in één ruk door naar 19-12 met zowel verdedigend als aanvallend enkele overtuigende punten. De zevenpuntenkloof bleef tot 22-15, tijd voor een eerste applausvervanging voor Hendrik Tuerlinckx en kansen voor Thomas Konings. Thomas zorgde voor de eerste setbal (24-18) en wat later serveerde Mitch Beal de bal buiten zodat set één eindigde met een duidelijke 25-19.

 

 

 

Set twee werd een ander paar mouwen. Geen snelle break, VDK bleef aanklampen (3-2), nam over (blok Cosemans op Verhanneman 4-5), moest Knack weer voorbij laten (8-7). Het was vooral mister Tuerlinckx die zijn vizier op scherp hield (9 en 10-8). Dit was wel noodzakelijk want dat van Orczyk was aanvallend een stuk minder accuraat vanavond. De ploegen speelden haasje-over (12-11shootpass op Fornes, 12-13 Verhanneman out, 14-13 Stuer op de antenne). Knack schonk door een opstellingsfout ook nog een puntje cadeau aan Gent (15-15) en moest bij onderbreking nummer twee zelfs de bezoekers aan kop laten (15-16). Orczyk scoorde dan wel (17-17) en Piotr vormde vervolgens een duo met Fornes om een succesvolle muur op te bouwen tegen het aanvalsgeweld van Beal (18-17). Met nog een blok van onze Poolse hoekaanvaller leek de set gespeeld. Maar Beal blokte succesvol (20-19) en noodzaakte Tuerlinckx zijn voorhamer nog eens boven te halen (21-19). Een loepzuivere ace van Orczyk in de diepe hoek deed de rest (22-19). Met een korte droge knal recht naar beneden was de eer voor onze kapitein weggelegd : 25-21.

 

Waren de bezoekers hierdoor van hun melk ? Blijkbaar wel want in een mum van tijd wezen de bordjes 6-0 aan, waaronder een mooie rally met kansen voor beide teams en Matthijs Verhanneman finaal de bal in de bezoekende brievenbus deponeerde (5-0). De ravage werd nog wat erger via Fornes (7-1) en een blok op Stuer (8-1). Louis mocht naar de huppelhoek en aan Christiaens om beter te doen. Eerst volgde een hoge pipe van Orczyk (9-2) en dan kreeg blonde Jens een dot van een blok rond zijn oren, gesigneerd door Verhanneman en Coolman. Ook Beal poogde tevergeefs door een klaar hangend blok te raken (12-3) en dus zag het er slechter en slechter uit. Niet dat de Gentenaars zich nog illusies maakten maar je wilt nu éénmaal niet zo zwaar onderuit gaan. En dan werden ze maar wat geholpen door concentratieverlies bij Knack. Bij 18-7 was topscorer Tuerlinckx definitief op de bank beland en dat was het sein om zowel in receptie als aanvallend weifelend voor de dag te komen. Het was ook de verdienste van de Klok-jongens dat ze het hoofd niet lieten hangen na een ace van Fornes (22-9). Na de 23-12 remonteerden de bezoekers zowaar naar 23-17. Een time-out maakte een einde aan het feestje. De teugels werden strakker aangehaald en het schone liedje was uit : Verhanneman voor 24-17 en Orczyk heel scherp de 25-17.

 

Dat er nog werk aan de winkel is, dat is nu eenmaal duidelijk. Maar daarvoor heeft het team nog de nodige tijd. De play-offs zijn voor binnen enkele maanden. Ondertussen komt het erop aan weinig punten te verspelen en in de Beker van België geen steken te laten vallen. Binnen veertien dagen komt de ploeg op bezoek voor wie nu eenmaal, na een droogte van jaren, niets minder dan titel en beker een noodzaak is. Dit belooft vuurwerk, tussen en naast de lijnen. Maar eerst een tussendoortje naar Zoersel.

 

Brilsmurf.

 

Matchreport Knack Volley - VDK Gent

 

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Jo Naert

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.