Home | Nieuws | Knack Volley is opnieuw bekerfinalist

Knack Volley is opnieuw bekerfinalist

28/12/2016

Kent u de twee belangrijkste regels als het op beleggingen aankomt ? De eerste is : “leg niet al je eieren in dezelfde mand’ of in het vakjargon “doe aan risicospreiding”. De tweede is : “de rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige prestaties”. In de euforie na alweer een schitterend boerejaar voor Knack Roeselare dat eindigde met een luide ‘poef’ om maar eventjes Olympisch kampioen Florian Van Acker te citeren, moesten we voor dit duel en moeten we voor de komende bekerfinale zeker de tweede regel in gedachten houden.

Zoals we meermaals in het verleden schreven begint elke wedstrijd op 0-0 en hebben beide teams mathematisch evenveel kansen op de overwinning. Na de kerstbuches en de jenevers was Knack Roeselare echter niet van plan een eindejaarsgeschenk uit te delen aan de mannen van Aolsjt. En tot spijt van wie het benijdt, dichtbij of ver weg in dit Belgenland, lukte Knack weer een clean sheet.

 

In de aanvangsfase van set één kwam er een eerste breakpunt met een ace van Tuerlinckx (5-3). Onder impuls van een aanvankelijk beresterke Orczyk werd de kloof steeds maar groter (7 en 8-4). Piotr maakte voor de 11-6 dankbaar gebruik van de aangeboden rebound na service Stijn D’Hulst en noodzaakte coach Devoghel tot een time-out. Maar het verschil op het scorebord bleef maar groeien (13-7 Tuerlinckx) en dus vloog Walker naar de huppelhoek ten voordele van Kindt. Bij 15-8 en een nieuwe time-out van de bezoekers werd het roer dan maar volledig omgegooid : Depestele en een tot dan bleke Pekmans verdwenen van het veld en dus kregen Droszynski aan de pass en Abinet als hoofdaanvaller hun kans. Niet dat zij er veel toe bijdroegen om de kloof te verkleinen, neen want daar zorgde Knack in grote mate zelf voor door enkele slordigheden opeen te stapelen : 15-12 en time-out bij Knack. Tuerlinckx wierp dan een barricade op met 16-12 en op dat ogenblik had Maaseik ferm uitzicht op setwinst in Antwerpen (13-19). Het verschil bleef enige tijd op vier punten hangen tot Orczyk op een muur liep (18-16). Onze kapitein moeide zich dan even serieus met de gang van zaken en dit zowel in aanval ( 19-16, 20-17) als in verdediging (21-17 blok op Staszewski die zijn plek verspeelde aan Laane). Tijmen verknalde echter zijn kans door zijn aanval in het net te planten (23-18). Nog twee maal Tuerlinckx (24-20 en 25-21) bezorgden Knack een belangrijke eerste set, kwestie van de bezoekers geen valse hoop te bieden.

 

Lindemans Aalst gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kon verdedigend vaak moeilijke ballen pareren en zelfs in winstpunten omzetten (6-6). Pekmans was ondertussen warm gedraaid en deze hielp de bezoekers aan een mini-voorsprong bij de eerste onderbreking (7-8). Parkinson ontbond zijn duivels (8-9, 9-10, 9-11) maar ondanks een superredding van libero Kroiss moest de scheidsrechter toch een toetsfout fluiten tegen Depestele zodat de bordjes weer in evenwicht kwamen (11-11). Dan vloog de service van Coolman door de vingers van Kindt (12-11), slaagde Pekmans er niet in de bal binnen de lijnen te houden (13-11) en toen ook Hendrik Tuerlinckx door de vingers van Kindt serveerde (15-12) moest aanstormend talent Lou zijn plaats weer afstaan aan Walker. Met nog een gelukje er bovenop (netrolace van Tuerlinckx en 16-12) lag de bekerfinale voor het grijpen. Weer begaven de moedige bezoekers niet (16-14) maar een ingekomen Claes serveerde Staszewski onderuit voor een 19-15. In Antwerpen kwalificeerde Maaseik zich als eerste door set twee met 15-25 overtuigend (een understatement) binnen te halen. Knack moest er nog wat voor werken want Mihalj lukte serverend de 20-18. Verder onheil werd voorkomen : 21-18 en 22-19 (Tuerlinckx), 23-20 serve Staszewski out, 24-21 (Fornes) en uiteraard Tuerlinckx die de kwalificatie definitief binnen timmerde : 25-21.

 

Met het beoogde doel bereikt kregen Trinidad, Van Hirtum, Claes en Van de Velde spelgelegenheid. Parkinson sloeg dan wel een gat in de lucht voor 3-1 maar Michaël kan zeker bij de uitblinkers geciteerd worden en dit zowel serverend als aanvallend. Benieuwd naar zijn statistieken. Ook Pekmans bleef goed draaien en dus was Knack in deze derde set aanvankelijk op achtervolgen aangewezen : 5-6, 6-8, 9-11. Staszewski dropte vanuit een moeilijke positie de bal in de brievenbus van het klaar hangende driemansblok : 10-12. Maar een Depestelepass over gans het terrein van Trinidad op Tuerlinckx (11-12) en een blok van Fornes op een tweedehandse bal van vervangend setter Droszynski (12-12) werden dan nog gevolgd door een rebound van Laane die echter fataal buiten ging (13-12). En weg was de mooie positie van Lindemans Aalst, zeker toen Tuerlinckx nog een no pass serveerde (14-12). Maar ook Droszynski lukte een goede service en no-pass (16-15). Een zeldzame misser van Tuerlinckx bracht de bezoekers zelfs weer langszij (16-16). Tot 19-19 bleef de stand mooi in evenwicht, zeker na een sublieme plaatsbal van Staszewski vanuit alweer een zeer moeilijke positie. Aalst nam even de leiding via Parkinson (19-20). Knack plukte dan wel de vruchten van zijn time-out want Van Hirtum bracht de thuisploeg weer op kop (21-20) na mooi verdedigend werk. Finaal was het Fornes die met een score (23-22) en een blok op Pekmans (24-22) de slagboom naar de clean sheet opende. De time-out van Aalst kon daar niets meer aan veranderen want Mihalj ging naast de bal en het vertelsenken was uit : 25-22.

 

Terechte vreugde in het thuiskamp want we mogen ons alweer opmaken voor een bekerfinale. Dat het wellicht geen clean sheet wordt daar op 12 februari, daar moeten we alvast van uitgaan want met het actuele Maaseik valt zeker niet te spotten. Al zullen ze daar, zoals gebruikelijk, maar al te graag de favorietenrol doorschuiven naar die van de Artevelde- oepss Rodenbachstad. De vorm van de dag, enkele kleine details zullen het pleit wellicht beslechten maar Knack zal in elk geval de steun van een nieuwe blue wall goed kunnen gebruiken. Dus supporters, laat je team niet in de steek en be there !!!

 

Brilsmurf

 

Herbeleef het kwalificatiepunt

 

Match report KNACK-Aalst 28-12-2016

 

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Pol D'Hulst

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.