Home | Nieuws | Knack Volley kaapt 2-3 overwinning in Frankfurt

Knack Volley kaapt 2-3 overwinning in Frankfurt

16/01/2019

In de Frankfurter Fraport Arena, thuisbasis van United Volleys Frankfurt, met de niet aflatende en luidruchtige aanmoedigingen van zo'n zestigtal Roeselaarse fans (zalige gasten toch!), behaalde het team van coach Steven Vanmedegael een hardbevochten 2-3 winst. Na wat een comfortabele 0-2 setvoorsprong leek, moest Knack Volley nog het onderste uit de kan halen om met een vijf-setter de winst binnen te halen. Knack Volley blijft zo op koers voor de tweede plaats in zijn poule.

Knack Volley vatte deze tweede CL-uitwedstrijd aan met Brett Walsh, Hendrik Tuerlinckx, Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum, Pieter Coolman, Arno Van de Velde en libero Stijn Dejonckheere. Voor de thuisploeg kregen Escher, Van Berkel, Karlitzek, Mrdak, Schwarz, Kocian en libero Zenger het vertrouwen van hun coach.

 

In de beginfase van de eerste set hielden beide ploegen de stand netjes in evenwicht. Het was pas bij 10-10 dat Knack voor het eerst een tweepunten-kloof op het scorebord kon zetten. Via een blok van Ruben Van Hirtum en een ace van Hendrik Tuerlinckx werd het 10-12. Via Matthijs Verhanneman, een Duitse overpass en een pipe van Ruben Van Hirtum bouwde Knack Volley zelfs een 4 puntenkloof uit: 12-16. Met gevarieerd en snel aanvalsspel, georkestreerd door Brett Walsh, hield Knack moeiteloos de voorsprong: 20-25 setwinst. Meteen de verhoopte goede start.

 

Bij aanvang van de tweede set moest United Volleys al vroeger de rol lossen. Twee aanvallen van Matthijs Verhanneman en een ace van Brett Walsh brachten Knack al snel op een 6-8 voorsprong. Wat de thuisploeg ook probeerde, via een ace van Hendrik Tuerlinckx en een blok Van Arno Van de Velde verdubbelde Knack Volley de voorsprong: 10-14. De thuisploeg raakte maar niet dichter. Integendeel, met een ace van Matthijs Verhanneman, blokwerk van Hendrik Tuerlinckx en Arno Van de Velde verwierf Knack gezwind een 7-puntenvoorsprong: 16-23. Uiteindelijk haalde Matthijs Verhanneman de tweede set voor Knack binnen na een verdedigend blok van alweer Arno “Mister 210” Van de Velde: 17-25.

Knack Volley vermeed bij aanvang van de derde set de o zo gevaarlijke “terugval na een 2-0 setvoorsprong”. Het nam meteen het commando in handen met ondermeer stevig blokwerk van Pieter Coolman: 6-8. Even later deed Matthijs Verhanneman er nog een ace-schepje bovenop: 7-10. Pieter Coolman kon blokkerend niet achter blijven: 7-11. United Volleys gaf zich echter nog niet gewonnen (Duitsers, weetjewel). Via Escher en 2 foutjes langs Knackzijde stond het niet veel later 14-14. De thuisploeg zag het plots weer helemaal zitten, zeker toen ze op 21-19 op voorsprong kwamen met een blok op Ruben Van Hirtum. Knack kon het tij niet meer keren en moest de set finaal met 25-21 aan de thuisploeg laten.

Het was de thuisploeg die ook het best startte aan de vierde set met een 5-3 voorsprong, die het dankzij enkele slordigheden in het Roeselarse spel te gemakkelijk tot 9-5 kon uitbouwen. Met prima aanvalswerk van Arno Van de Velde en Ruben Van Hirtum, met een ace van deze laatste er bovenop kreeg Knack echter weer aansluiting: 13-12. Maar opnieuw slopen onzuiverheden in het Knack-spel (16-12). Tijd voor een Mathijs Verhanneman-moment:  een blok en tweemaal een pipe zorgden opnieuw voor de aansluiting: 19-18. Er op en er over zat er echter niet in. United Volleys bracht de stand met stevig blokwerk in evenwicht: 25-21.

Opnieuw dus een 5-setter op CL-verplaatsing. De thuisploeg startte met een valse noot: een opslagmisser en een out-aanval met een blok van Pieter Coolman er bovenop bezorgden Knack Volley een 0-3 voorsprong. Met een aanval van Pieter Coolman en een killblok van Hendrik Tuerlinckx liep Knack verder uit: 1-5. De Roeselaarse kapitein serveerde er nog een ace en een overpass bovenop voor 2-8. Knack speelde daarna de side-out perfect: via 5-11 en 7-13 haalde het met 8-15 de 2-3 matchwinst binnen.

 

Onder luid applaus, ook van de sportieve thuissupporters, werd captain Hendrik Tuerlinckx tot MVP of the Game uitgeroepen. Hij zal niet de enige zijn die moet trakteren: Animatieteam-voorzitter Tony Seys zal zijn verjaardag ook zeker niet zo maar laten passeren!

 

GDI

 

Statistieken: United Volleys - Knack Roeselare

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.