Home | Nieuws | Knack Volley kan net geen punten meegraaien bij Maaseik

Knack Volley kan net geen punten meegraaien bij Maaseik

30/03/2018

Na de 3-0-winst tegen Menen moest Knack Roeselare in de play-offs naar Maaseik dat anderhalve set vernietigend uithaalde en uiteindelijk met het kleinste verschil Knack van een wedstrijdpunt hield.

De Limburgers openden met vernietigende 25-15-cijfers, verdubbelden met 25-20, moesten met 22-25 de aansluitingsset toestaan en konden maar met het kleinste 25-23-verschil Knack van de belle houden.

Knack-coach Rousseaux kon wel niet beschikken over spelverdeler Trinidad die in de wedstrijd tegen Menen een rugblessure opliep en zelfs de verplaatsing naar Limburg niet meemaakte. Meteen de kans voor Depovere, die het uiteindelijk goed deed nadat Knack anderhalve set weggeserveerd werd. Verhanneman en Van Hirtum waren de receptie/hoekspelers, Van de Velde en Coolman bevolkten het midden met Tuerlinckx als hoofdaanvaller en Dejonckheere als libero.

 

Limburgse dominantie

 

Coach Banks van Maaseik opteerde voor Gevert als hoofdaanvaller ten koste van Cox en die bepaalde de eerste beurt ook het ruime verschil. Hij torpedeerde de Knack-receptie vanop de servicelijn in gruzelementen van 2-2 naar 10-2. Bij Knack acteerde eigenlijk alleen Verhanneman op niveau. Aangezien Gevert ook aanvallend niet af te stoppen was -hij haalde een 5 op 6 die eerste set waar ook Maan met een 5 op 5 aanvallend foutloos was- speelden de Limburgers Knack helemaal in de vernedering. Via 14-6 en 22-12 rondde Maan aanvallend de 25-15 die eerste set af.

 

Die Limburgse dominantie bleef zich voortzetten tot de 19-12 en de eerste herneming. Dan pas slankte de Limburgse servicedruk even af en kon Depovere tonen dat hij ook heel wat in zijn mars heeft. Via een blokkende Coolman, een nog altijd sterk afwerkende Verhanneman en Tuerlinckx die beter in de wedstrijd kwam, kon Knack dichten naar 22-19 om 25-20 te verliezen.

 

Aanvallende variatie

 

Knack had zich in de wedstrijd geknokt en zette die trend de derde set voort want de score verliep compleet gelijk op naar 19-19. Dankzij onder meer Verhanneman die omzeggens foutloos afwerkte, een scorende Van de Velde en Tuerlinckx die zijn hele aanvallende variatie open trok. Het was uiteindelijk Van Hirtum die de vierde setbal onhoudbaar verzilverde.

 

Ook de vierde beurt verliep compleet gelijk op. Gevert werd al eens blokkend gecounterd maar bleef wegen, Rychlicki miste aanvallend omzeggens niets meer en bij Roeselare zorgden Verhanneman en Tuerlinckx dat zij in het Limburgse spoor bleven. Bij 18-18 kon Maaseik wel vooral door Roeselaarse onzuiverheden in receptie en aanval 23-20 voor komen. Van Hirtum en Tuerlinckx pruttelden wel nog tegen naar 24-23 maar uiteindelijk verzilverde Rychlicki de derde Maaseikse wedstrijdbal.

 

Woensdag staat Knack voor de verplaatsing naar Aalst.

 

Bron: http://kw.knack.be/west-vlaanderen/sport/volleybal/knack-volley/knack-roeselare-gaat-met-3-1-de-boot-in-bij-maaseik/article-normal-310369.html

 

Match report Maaseik-Knack 30-03-2018

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.