Home | Nieuws | Knack Volley klaart de klus tegen VBC Waremme in drie sets

Knack Volley klaart de klus tegen VBC Waremme in drie sets

26/02/2017

Wist je dat…Tottenham met meer Belgen speelde dan Gent ? Een ziekte die helaas ook bij bepaalde plogen in het volleybal heerst. Wist je dat…het nog geen 14 dagen geleden is dat we in het Sportpaleis met een goeie 1300 supporters de blauwe muur vormden ? Voor het duel Knack Volley-VBC Waremme begrijpbaar want minder volk. Wist je dat…de Wawa’s een sterke wedstijd speelden voor de ogen van Play Sports tegen Maaseik ?

Wist je dat…ze met Martin Lallemand (geboren op 10/09/2000) de wellicht jongste speler tussen de lijnen brachten in de ereklasse van het volleybal en de eerste speler die bij de eeuwwisseling nog niet geboren was ?

Wist je dat…Magisters Emile Rousseaux en Steven Vanmedegael alweer voor een onuitgegeven opstellingen tekenden : Angel Trinidad, Pieter Coolman, Gertjan Claes, Thomas Konings, Ruben Van Hirtum, Arno Van de Velde en libero Stijn Dejonckheere.

 

Thomas Konings versierde met een ace langs de lijn een eerste breekpunt (4-2) en Arno Van de Velde diepte de voorsprong verder uit tot 6-2. Een achterwaartse legbal van Angel Trinidad en een bal naast de antenne van David Csanad boden bij de onderbreking Knack Volley al snel een geruststellende voorsprong. Maar Barca Cysique leek dit niet zo begrepen te hebben en spartelde heftig tegen zodat de 9-3 wijzigde naar 9-6. Een serve-no-pass van Trinidad (11-6) gevolgd door een blok van het duo Claes-Coolman op de Fransman herstelden het verschil (12-6) en dus vond de bezoekende coach Honnay het hoog tijd voor een time-out. Deze wierp snel zijn vruchten af want Waremme remonteerde tot 12-9 na aanvallend mistasten bij de thuisploeg. Maar dichter raakten de bezoekers niet en toen de 210 cm van ArnO Van de Velde het haalden tegen de 211 cm van ArnE Poelman vertoonde het scorebord reeds de 16-11. Weer verkleinde Waremme de kloof tot 17-14, 21-18 en 22-19 (mooie pipe). En toen een pipe van Claes mislukte werd het zowaar 23-21. Gertjan raapte dan zelf de gevallen steek op : 25-21.

 

Wanneer we dit schrijven is het inmiddels zaterdagavond 22u24 en benieuwd naar de eerste tegenstander in de play-offs komende zondag zien we dat zowel in het duel Gent-Antwerpen als Maaseik-Leuven het 2-2 staat.

 

Niettegenstaande de bezoekers snel 0-2 haalden, werd set twee in elk geval minder ‘spannend’ dan de eerste. Vijf punten op rij voor Knack Volley en dus moest coach Honnay opnieuw ingrijpen. Maar dichter dan drie punten (8-5 opslagmisser Konings) kwamen ze niet. Een mooie set-up en afwerking Van Hirtum (9-5) was het startschot voor een overtuigende demarrage. We noteerden achtereenvolgens 12-7 (nieuwe bezoekende time-out), 16-8 (knalservice Claes), 22-12 (driemansblok met Claes), 23-12 (service Van Hirtum) en Konings die de 25-13 liet optekenen in de annalen van de geschiedenis.

 

Pavelka serveerde set drie op gang en Poelman op rebound voor de 0-1 maar een mooie eenhandige set-up van Trinidad liet Pieter Coolman de 1-1 scoren. Twee missers bij Knack Volley en het stond zowaar 2-5. Maar toch ging de thuisploeg aan de leiding de technische time-out in : 8-7. Libero Stijn Dejonckheere realiseerde doorheen het duel enkele schitterende reddingen en haalde een hoog percentage excellente recepties (53%).

Knack Volley was opnieuw gelanceerd en liet VBC Waremme geen kans meer met drie opeenvolgende muurtjes ( 11-, 12- en 13-7), een service Arno Van de Velde door de vingers van Martin Pavelka en een outbal van Arne Poelman (15-7). Inmiddels is het 22u38 en heeft Leuven matchbal op Maaseik (2-3) en die ronden ze succesvol af. Zo doende worden de mannen van de Tobback-city volgende week zondag verwacht in Schrikvelde. Knack Volley klaarde de klus in set drie met 25-18 via Thomas Konings.

 

De nieuwtjes over het laatste duel in Belgorod lees je wel op de website maar wist je dat… de speeltijd over is en vanaf nu in de competitie elke wedstrijd, elke set en elk punt telt. Einddoel : het laatste punt in de finale van de play-offs binnenrijven en voor het vijfde jaar op een rij de titel van Kampioen van België op het palmares bij te kunnen schrijven.

Maar er zijn kapers op de kust, niet in het minst Maaseik. Laten we zeker ook niet Aalst, Antwerpen en Menen uit het oog verliezen. Stuk voor stuk teams die bekwaam zijn hun rol in het titeldebat te spelen. Nog een goede twee maanden en dan weten we indien het standbeeld voor Emile Rousseaux en zijn team er eentje in goud wordt.

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Waremme 25-02-2017

 

Foto's van Pol D'Hulst

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.