Home | Nieuws | Knack Volley krijgt geen loon naar werken

Knack Volley krijgt geen loon naar werken

26/04/2018

Terwijl ze zich in de hogere échelons van het nationale volleybal zeker en vast/ wellicht/misschien/helemaal geen (stip aan) zorgen maken omtrent de plannen van de Minister van Sport, Philippe Muyters, om de subsidiegeldkraan gedeeltelijk dicht te draaien voor amateuristische sportbonden ziet het er niet/weinig waarschijnlijk/misschien (stip aan) naar uit dat Knack Volley dit jaar de titel moet laten aan Noliko Maaseik.

 

Met deze nieuwe, zeer nipte, nederlaag in een spannende partij slinken de kansen van aanvankelijk 30% bij aanvang, over 20% na de eerste nederlaag tot 15/10/5%. Maar in elk geval kwam Knack Volley deze keer veel beter uit de hoek en bracht het Noliko Maaseik zelfs aan het wankelen in set twee en drie. En dit na een eerste set waarbij Jolan Cox vooral serverend het verschil maakte al konden de bezoekers ook aanvallen betere cijfers voorleggen. In set vier ontwaakte plots een tot dan onzichtbare Kamil Rychlicki, hij pimpte zijn cijfers op tot 75% met een 9 op 12 in deze set en ving hiermee de dip bij hoofdaanvaller Cox op.

 

Een, zoals we hem kennen en respecteren, verbeten Jelte Maan vormde dan weer de constante. De bezoekende kapitein werd weliswaar geviseerd met de service, hield stand, en haalde geregeld vernietigend uit van op de pipe. Bovendien vond hij in moeilijke situaties beheerst en clever oplossingen in de korte diagonaal.

Wat kon de thuisploeg hiertegenover stellen?

 

Via het Axiwi-systeem becommentarieerde Krist Tanghe in ons oortje dat Hendrik Tuerlinckx snel goed in de partij zat. Naar goede gewoonte reserveert de viervoudige Speler van het Jaar zijn beste opslagen voor de finales. En als hij eens op een muurtje liep dan was het steevast omdat, door services van Jolan Cox en Timo Tammemaa, de thuisreceptie in de problemen kwam. Met de keuze voor Ruben Van Hirtum haalden coaches Emile Rousseaux en Steven Vanmedegael hun gelijk want Ruben leverde een sterke partij af.

 

Kris Tanghe loofde het werk van Arno Van de Velde in set drie om bij een moeilijke rotatie bij de bezoekers serverend uitstekend zijn werk te doen.

 

We moeten dus besluiten dat Knack Volley weinig verkeerd deed, steeds met een groot hart bleef strijden, maar finaal zijn meerdere moest erkennen in een met vertrouwen spelend Noliko Maaseik dat in de goede flow op de cruciale momenten betere papieren kon presenteren.

Omdat onze voorbije terechte/verkeerde/ongepaste (stip aan) commentaren op de spelleiding blijkbaar gevoelig liggen bij bepaalde personen vermelden we met plezier en met volle overtuiging dat de wedstrijd op uitstekende/deskundige/ niet voor kritiek vatbare (drie keuzes zijn cumulatief kiesbaar) wijze in goede banen gehouden werd door scheidsrechter van het jaar/arbitre de l’année Marie-Christine/Marika Boulanger en Paul Herbots.

 

En om de complimentenronde af te ronden waren we uitermate tevreden dat het video challenge systeem erbij was om klaarheid te schenken in geval van twijfel.

 

Wijlen Wim Reijers in gedachten met zijn onvergetelijke ‘pinanti is pinanti’ parafraseren we : ‘netfout is netfout’, ‘buiten is buiten’ en ‘binnen is binnen’. Of dit nu ten gunste of in het nadeel van ons was, dit maakt niks uit.

 

De sets in een notendop?

 

Set 1 (8-5, 16-13, 20/21, 23-22, 23-25) : op het einde weet Timo Tammemaa tot tweemaal toe de Knack-receptie te verschalken vanop de serveerlijn nadat voorafgaand een quasi foutloze Jolan Cox zowel aanvallend als serverend sterk presteerde.

 

Set 2 (8-7, 16-15, 20-17, 25-22) : met enkele bloks wordt een achterstand van 13-15 omgevormd tot een voorsprong die door Pieter Coolman en Matthijs Verhanneman verder uitgediept wordt. Net zoals in de eerste set zet Joel Banks in money-time Sebastian Gevert in voor zijn gevreesde opslag maar zonder succes. Ook de vervanging van de Pool/Luxemburger Kamil Rychlicki door Nicolas Bruno geeft niet het gewenste resultaat. Tenslotte plant Jelte Maan zijn opslag in het net.

 

Set 3 (8-7, 16-9, 17-13, 20-13, 25-17) : zoals het scoreverloop aantoont kent Noliko Maaseik een serieuze dip in het tweede gedeelte/kent Knack Roeselare een uitstekende tweede periode. De machine draait op volle toeren, Arno Van de Velde scoort met zijn duivelse services, de video challenge corrigeert terecht een aan Knack toegekend punt en Ruben Van Hirtum brengt Knack Volley op 2-1 in de sets.

 

Set 4 (8-5, 16-14, 19-20, 23-25) : een set die, zoals reeds geschreven, op de teller van Kamil Rychlicki mag gezet worden. Ondanks een 10-6 voorsprong moet Knack Volley al snel de Limburgers naast en over zich dulden (11-12). Tweemaal Jolan Cox zet de setstanden weer gelijk.

 

Set 5 (1-4, 5-9, 8-12, 10-15) : Knack Volley komt de snelle achterstand nooit meer te boven, Noliko Maaseik ruikt bloed en ondanks heldhaftig verweer van zijn kapitein moet Knack Roeselare het hoofd buigen.

 

Tot zover het voorlaatste/laatste wedstrijdverhaal van dit seizoen dat u naar eigen smaak en bevindingen kon kruiden en inkleuren. We weten in elk geval dat de Knack Volley-supporters ook komende zaterdag present zullen tekenen en de lange trip zullen ondernemen. De rest is in de bekwame handen van trainers en spelers. Dus durven we met iedereen toch afspraak te maken komende woensdag voor meer moois alvorens de terreur van koning voetbal in de zomermaanden te moeten ondergaan.

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Maaseik 25-04-2018

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Jo Naert

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.