Home | Nieuws | Knack Volley laat kansen liggen in Maaseik

Knack Volley laat kansen liggen in Maaseik

19/04/2017

Tot halfweg set 2 had Knack Volley de topper in Maaseik volledig in handen. Meer zelfs, de mannen van coach Castellani liepen constant achter de feiten aan en konden het hoge tempo van de huidige landskampioen niet volgen. Op de hoekposities waren smaakkamers Ruben Van Hirtum en Piotr Orczyk aanvallend een constante gesel voor de thuisploeg.

Voeg daarbij een secure receptie samen met lonend verdedigend werk in het achterveld plus een sluitend blok (5 bloks in set 1). Knack Volley speelde het spelletje bijna te perfect om waar te zijn. De score verliep dan ook van 2-6 en 8-13 naar 11-16 en 17-22. Op dat ogenblik was een bleke Rychlicki in receptie al vervangen door Maan en zorgde nieuwkomer Ivan Raic slechts sporadisch voor een tegenprik. Spelverdeler Stijn D’Hulst vond in middenmannen Pieter Coolman en Miquel Fornes twee gretige afwerkers en ook kapitein Hendrik Tuerlinckx werd meer in het spel betrokken (19-24 en 20-25). Set 1 binnen en het werd even stil in de Lotto Dôme.

 

Beide ploegen hielden de score in set 2 lange tijd in evenwicht. Knack Volley leidde tot aan de eerste technische time-out, Noliko Maaseik nam over vanaf de tweede (16-13). Het scoreverloop werd verstoord door heel wat opslagmissers langs beide kanten (5 bij Knack Volley, 7 bij Noliko Maaseik). Aanvallend, vooral via de pipe, zette Jelte Maan een heel sterke reeks neer die hij afsloot met 25-18. Ook in set 3 behaalde Knack Volley niet meer het niveau van bij de start van de wedstrijd. De blauw-witten werden dadelijk op een 3-0 getrakteerd en deze kloof werd steeds maar groter (van 8-5 en 16-11 naar 20-13). Knack Volley kwam door het sterke verdedigende spel van de thuisploeg steeds moeilijker tot scoren. Daarenboven rendeerden de wissels bij Maaseik volop. Na de geslaagde wissel met Maan werd nu ook Bontje ingebracht voor middenman Vigil die het speelveld scoreloos verliet. Knack Volley kon de stand nog milderen maar uiteindelijk werd het 25-21. In set 4 zagen we opnieuw een strijdvaardiger Knack Volley. Onder impuls van een gedreven Hendrik Tuerlinckx, met Angel Trinidad aan de spelverdeling en Gertjan Claes op de receptie-hoek controleerde Knack Volley de set tot 6-8. Bij Maaseik kreeg Maan steeds meer steun van Raic en mengden middenmannen Bontje en Colson, allebei met heel veel uitdagende poeha aan het net, zich in het scoreverloop (16-14). Toch gaf Knack Volley zich nog niet gewonnen en naderde het via Matthijs Verhanneman (18-16 en 18-17) en Arno Van de Velde zelfs tot 19-18. Het sloteinde was echter voor Bontje die drie belangrijke punten op rij scoorde (23-19, 24-19 en 25-20) voor zijn team. De verhoopte vijf-setter kwam er dus niet.  

 

Door deze winst is Maaseik zeker van zijn plaats in de finale en het daaraan verbonden Champions League ticket. Voor Knack Volley kan dit zaterdag ook het geval zijn mits winst in de derby tegen Prefaxis Menen op Schiervelde. En dan wordt het uitkijken naar de volgende confrontaties tussen de twee tenoren van het Belgisch volleybal. Knack Volley weet na het verlies van gisterenavond welke de werkpunten zijn om eind april-begin mei Noliko Maaseik opnieuw in de ogen te kijken.

 

eejo

 

Match report Maaseik-KNACK 18-04-2017

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.