Home | Nieuws | Knack Volley laat ook bij Amigos Zoersel geen set liggen

Knack Volley laat ook bij Amigos Zoersel geen set liggen

22/10/2017

Knack Volley liet zich niet verrassen door Amigos Van Pelt-Zoersel en won simpelweg in drie sets. Knack Volley opende met 16-25, verdubbelde gemakkelijk met 15-25 om in set drie met 19-25 af te ronden.

Trainer-coach Emile Rousseaux koos ervoor om te roteren en zijn jongere spelers speelgelegenheid te geven. Zo liet hij de smaakmakers van de voorbije wedstrijden, Matthijs Verhanneman en Ruben Van Hirtum, op de bank en plaatste hij Lou Kindt én Piotr Orczyk op de receptie/hoek. De Pool Piotr Orczyk, die tegen Lindemans Aalst als alternatief voor Hendrik Tuerlinckx langs de kant bleef, kwam nu wel op het veld omdat Thomas Konings (die in de competitieopener tegen VBC Waremme geblesseerd uitviel) exact een maand later weer speelklaar is. Geen geschuif op de middenpositie omdat hiervoor enkel een beroep kan worden gedaan op Pieter Coolman en Arno Van de Velde

 

Ook spelverdeler Sander Depovere kreeg van meet af aan zijn kans. En Emile Rousseaux gebruikte eveneens zijn twee libero's: Stijn Dejonckheere als recepterende libero en Benjamin Robbe kwam als verdedigende libero in. In de eerste set kon de thuisploeg een 3-5 naar 8-6 omzetten omdat spelverdeler Robin Blondeel zijn aanvallers probleemloos kon aanspelen. Knack Volley herstelde zich via Piotr Orczyk, Hendrik Tuerlinckx en Lou Kindt naar 10-12. Knack Volley diepte de kloof gemakkelijk verder uit via 12-17 naar 14-21, en dat vooral via een zware opslagdruk, een sluitend blok én kapitein Hendrik Tuerlinckx die aanvallend niets miste. Pieter Coolman verzilverde het eerste setpunt van op de opslaglijn (16-25).

 

In de tweede set lukte eigenlijk nog heel weinig bij de thuisploeg die zich verslikte in slordigheden en persoonlijke missers. Knack Volley counterde blokkerend en trok door van 5-5 via 8-13 naar 8-16. Bij 10-19 volgde een dubbele wissel met Angel Trinidad voor Hendrik Tuerlinckx en Thomas Konings voor Sander Depovere. Ondertussen was Piotr Orczyk niet meer af te stoppen en na de terugkeer van Depovere en Tuerlinckx bracht Orczyk de setbal op het scorebord. Het was opnieuw Pieter Coolman die nu snoeihard door het midden de setbal verzilverde (15-25).

 

In de derde set klampte Zoersel wat langer aan. Ook al omdat de ingebrachte Joren Appels en Jef Vleugels even scoorden en Knack Volley wat minder secuur speelde. Tot 12-13 klampte de thuisploeg aan. Ondertussen was bij 8-7 Angel Trinidad op de spelverdelerspositie gekomen. Thuisploeg Zoersel kon nog even de schijn ophouden tot 17-19 maar Hendrik Tuerlinckx en Piotr Orczyk zorgden uiteindelijk voor een vlotte 19-25 setwinst.

 

Klus met 0-3 geklaard én met de wetenschap dat voor de “classico” van volgende zaterdag tegen Noliko Maaseik op Schiervelde ook Thomas Konings opnieuw beschikbaar is.

 

eejo

(met dank aan Rik Bekaert en KW.be)

 

Match report Amigos Zoersel - KNACK Volley 21-10-2017

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.