Home | Nieuws | Knack Volley maakt statement met overtuigende 0-3 zege in Friedrichshafen

Knack Volley maakt statement met overtuigende 0-3 zege in Friedrichshafen

05/12/2019

Al vooraf was duidelijk dat de wedstrijd tussen VfB Friedrichshafen en Knack Volley beslissend zou zijn voor het mogelijks overleven van de groepsfase. In dat licht heeft het team van het coachesduo Steven Vanmedegael – Massimo Pistoia drie gouden punten behaald.

Knack Volley was bij aanvang van de eerste set receptioneel even niet bij de les, waardoor de thuisploeg te gemakkelijk 4-1 uitliep. Via Pieter Coolman en Andreas Fragkos werd de kloof echter snel gedicht: 6-6. Twee Canadese bloks van Brett Walsh en Daniel Jansen Vandoorn brachten Knack Volley voor het eerst op voorsprong bij 8-10. Knack Volley bouwde de voorsprong nog wat dieper uit via Pieter Coolman (11-14). VfB Friedrichshafen dreigde wel even (15-16), maar Andreas Fragkos zorgde met een mooie pipe voor een driepunten-voorsprong: 17-20. Knack Volley controleerde en maakte de set uit met 23-25.

 

De verhoopte goede start was er dus.  De tweede set was zo’n typische jo-jo set. Nu eens het team van coach Vanmedegael 2 punten voor, dan de thuisploeg, dan weer Knack Volley. We leken dus af te stevenen op een superspannend seteinde, maar de thuisploeg schoot zichzelf in de voet met twee foutservices en een foutpipe. Knack Volley aanvaardde deze fouten dankbaar: 19-22. De kloof was gemaakt en volledig in de lijn van de voorgaande punten bezorgde de thuisploeg Knack Volley de setwinst met een outserve: 21-25.

 

Geen derde set-dipje bij Knack Volley deze maal. De blok-verdediging sloot als een bus (met dank aan de scouting en de analyse) en de pipe draaide vlekkeloos. De bezoekers kwamen al vlug 1-4 voor en dank zij ondermeer een secure libero Dennis Deroey en een geïnspireerde Brett Walsh moest Friedrichshafen nu echt de wet van de sterkste ondergaan: 11-19 met krachtig aanvalswerk van Hendrik Tuerlinckx, Matthijs Verhanneman en Andreas Fragkos. Wanneer captain Tuerlinckx er nog twee aces bovenop gooide was de Duitse veer helemaal gebroken. Typerend voor de overmacht was het set- en wedstrijdpunt: Matthijs Verhanneman won het duwduel op het net: 15-25.

 

Met deze oververdiende zege zet Knack Volley de ambities om de groepsfase te overleven meteen kracht bij.

 

MVP van de wedstrijd werd setter Brett Walsh.

 

Matchreport: Vfb Friedrichshafen - Knack Volley

 

Foto's van Jan Vanmedegael

 

De wedstrijdbal en een interview met Brett Walsh via eurovolley.tv

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.