Home | Nieuws | Knack Volley met 3-0 voorbij Axis Guibertin

Knack Volley met 3-0 voorbij Axis Guibertin

17/11/2018

Wat mag je verwachten van een duel tussen de leider met het maximum van de punten en de hekkensluiter met nog geen enkel punt op de rekening ? Een vlotte overwinning maar geen hoogstand spel wellicht.

Die vlotte overwinning leek aanvankelijk problematisch te zijn want voor set één kroop Knack Volley met de nodige dosis geluk (twee netrolaces waarvan één op een zeer cruciaal moment) door het allerkleinste gaatje (26-24). Set twee en drie gingen iets makkelijker naar de thuisploeg (25-18, 25-22). In de annalen van deze competitie zal wat ons betreft wel gegrifd blijven hoe je als bezoekende coach werkelijk misbruik kunt maken van het videochallengesysteem. Wellicht achtte coach Van der Bracht zich de nieuwe Vlademir Alekno door totaal uit de lucht zowel voor de laatste punten van zowel set één als set drie videochallenge aan te vragen. Hij moest er de eerste keer wel nog over nadenken wat hij zou betwisten. Ook in set drie was zijn vraag van de pot gerukt, zodanig zelfs dat de spelers al aan het net stonden om elkaar te begroeten terwijl de vraag nog onderzocht werd. Over sportiviteit hebben wij duidelijk een andere mening. In Italië zouden ze hiervoor zeker geen groene kaart trekken.

 

Zelfs al was het tegen het nummer laatst, de opdracht werd ernstig aangevat want Knack Volley ging met zijn basisspelers van start maar moest daar al snel verandering aan brengen want Ruben Van Hirtum greep bij 5-4 naar de lies en werd stante pede vervangen door Sam Holt. Hendrik Tuerlinckx dikte zijn score aan bij 6-4 maar dan was de thuisploeg even het spoor bijster en Guibertin dan absoluut weer niet. Een ace van de bezoekers gevolgd door een blok op ‘star of the game’ Matthijs Verhanneman en dan nog een opstellingsfout erbovenop hadden negatieve gevolgen voor de score : 6-8. Een misser van onze kapitein (6-9), het signaal om een minuut bezinning te vragen. Voor de 9-10 was dame fortuna een eerste maal aan onze kant met een netroller van Arno Van de Velde. De bezoekende opposite Kacey Knight werd veelvuldig en met succes gesolliciteerd en hield bijna in zijn eentje de gele troepen aan de leiding : 13-16, 16-20. Beide ploegen deden met wisselend succes en volkomen terecht op de videoref. Pas bij 20-20 kon Knack zijn voet naast deze van Guibertin zetten en het was met de reeds beschreven portie geluk dat weer Arno Van de velde een nieuwe netrolace bestelde en ons voor het eerst sinds lang in deze set weer op voorsprong bracht : 24-23. Kacey Knight spartelde tegen maar zijn spiegelbeeld zorgde voor een tweede kans : 25-24 waarna set één alsnog voor het team van Steven Vanmedegael genoteerd werd.

 

Set twee bleek naderhand bekeken de makkelijkste. Hoewel na een misverstand met onze setter kon Guibertin even leiden met 1-2 maar aan de eerste technische onderbreking die er nu niet meer is.. stond het al 8-4. Stelselmatig werd de kloof uitgediept met meerdere pipes van Sam Holt en Mattijs Verhanneman, meerdere aces voor Hendrik Tuerlinckx en Arno Van de Velde. Naar het einde van de set kon ook Pieter Coolman zijn duit in het zakje doen met een rebound (22-16) en een loepzuivere score (24-18). Deze middenaanval werd nog eens netjes gecopieerd met deze keer Arno Van de velde aan het kanon : 25-18.

 

Via Aleksa Miladinovic aan de serveerlijn ging Guibertin verschroeiend van start. De thuisreceptie werd tweemaal in gebreke gevonden en dus moest daar verandering komen want 0-3 is niet bepaald de meest verkozen start van een set. Een minuutje tijd bracht gelukkig raad en al snel was het eerste gevaar geweken (3-3). Dat het verschil vervolgens opnieuw geregeld een puntje groter werd was het resultaat van de verzamelde werken van in hoofdzaak het duo Verhanneman-Holt. Bij 16-12 was er niet veel twijfel meer dat Knack Volley het zou halen. Brett Walsh deed er nog een monsterblok bij (18-13) en de money-timegong werd door Hendrik Tuerlinckx geslagen ( 19-13, 20-15). Enkele verkeerde services later was het wedstrijdpunt bij 24-18. Maar de machine stokte en pruttelde nog even tegen zodat bij een 24-21 coach Steven Vanmedegael zowaar zijn troepen nog ter orde moest roepen. Toch werd het nog 24-22 maar ook wel 25-22 met vervolgens nog wat werk voor videoref Geert Blyaert.

 

Dat het niet direct de beste generale repetitie was voor de eerste Champions Leaguewedstrijd zal de spelers niet verontrusten. Door het niveau van de tegenstander moet je sowieso je eigen niveau opkrikken en we zijn dan ook uitermate benieuwd hoe dit dinsdag zal aflopen. Tenzij we het verkeerd voor hebben mag je niet meer rekenen reken op Laola1.TV want Europees volleybal verdwijnt achter een betaalmuur bloklettert volleybalkrant.nl. De bobo’s van de CEV hebben een nieuwe melkkoe gevonden onder de mom van dure woorden als ‘innovatie’’moderniseren’’ultieme ervaring’ en dus moet je nu 7,99 EUR per maand betalen om naar eurovolley.TV te kijken. Benieuwd welke compensaties de clubs hiervoor zullen oprapen ??

 

Brilsmurf

 

Statistieken Knack Volley - Axis Guibertin

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.