Home | Nieuws | Knack Volley naar halve finale Beker van België

Knack Volley naar halve finale Beker van België

15/11/2018

Het zou een quizvraag kunnen zijn: hoelang is het geleden dat de bezoekers de toss wonnen en ervoor kozen om van kant te wisselen? Precies kunnen we het zelf niet zeggen maar we weten nog wel wie de coach was….ene V.H. ! Black and white company Lendelede deed dus een Vitalleke maar zonder in de geesten van de tegenstanders te kunnen kijken vermoeden we wel dat ze weinig hoop koesterden om Knack Volley uit de halve finale te houden?

Coach Steven Vanmedegael nam echter geen enkel risico en stelde een sterk team op met deze keer opportuniteiten voor Sam Holt. Met veel plezier en waardering zagen we Joppe Paulides, die zoveel betekend heeft voor ons team, nog steeds op een mooi niveau acteren bij Lendelede.

Set één leek aanvankelijk snel in een beslissende plooi te vallen want op service van Arno Van de Velde kon Matthijs Verhanneman in de rebound al snel een 6-3 voorsprong realiseren. Een drievoudige muur deed er zelfs nog eentje bovenop voor Knack maar Joppe Paulides en Jan Verhelst konden profiteren en met een driemeterfout van Sam Holt erbij ging de balans weer perfect in evenwicht: 7-7. Die vreugde was bij Black and white helaas van korte duur, Brett Walsh, een misser van Joppe en een antennefout hielpen de kloof weer op drie eenheden. Dan ging het van 12-8 naar 15-9 waarbij onze spelverdeler het maar voor het kiezen had. Coach Bart Hungenaert probeerde logischerwijze het tij te keren met een onderbreking en die zet had aardig succes (18-16). Maar veel dichter liet de thuisploeg het niet komen en duwde door recht naar winst in set één: 22-16. Een blok op Joppe Paulides bracht een eerste setpunt en met een korte achterwaartse pass op Pieter Coolman werd de eerste set geschiedenis: 25-18.

 

Nog één setje binnenhalen was dus de boodschap en Knack deed dit zonder wijziging in zijn gelederen. Set twee werd er eentje met als topscorer Sam Holt. Als onze eigen boekhouding klopt dan tellen we acht streepjes achter zijn naam en één blok in samenwerking met Pieter Coolman. Toch was wellicht het mooiste punt voor Lendelede dat Knack Volley voor de 7-6 compleet tureluurs speelde. Waren onze jongens hierdoor op hun tenen getrapt? Wellicht niet maar feit was dat Knack een versnelling hoger schakelde en de bezoekers geregeld in de fout duwde met als direct gevolg dat de score opliep naar 15-7. Het was wel machtig hoe Lendelede zich met volle overgave in de strijd smeet, ze vochten als leeuwen maar toch gingen de punten naar de Supercupwinnaar. Een verschil van 10 punten kwam er bij 19-9 (Sam Holt uiteraard). Maar zoals zo vaak was het orgelpunt voor Matthijs Verhanneman: 25-13.

 

In afwachting van de start van set drie vroegen we ons af wie de lokale kleuren zou verdedigen? Het werden Sander Depovere, Benjamin Robbe, Sam Holt, Arno Van de Velde, Matthijs Desmet, Lou Kindt en Rune Fastelandt. Set drie begin absoluut positief voor de binnenkomers: een score van ‘Smetje’ met een ace van Lou Kindt achter de rug van libero Thomas Bisaerts: 2-0. Lendelede nam echter snel de fakkel over (4-6) tot onder impuls van een sterk lokaal midden met Rune Fastelandt het blok prima zijn werk deed: 9 en 10-9. Rune zorgde nog voor de 12-10 en Arno wilde persé niet onderdoen met een blok en een score: 14-11. Bij 18-14 leken we kabbelend naar een zuivere 3-0 te surfen maar Black and white veegde dan enkele keren quasi onhoudbare ballen van de vloer en kon vervolgens zelf succesvol aanvallen. Het noodzaakte Steven Vanmedegael zowaar om bij 18-18 een time-out aan te vragen. Lou Kindt deed dan zijn nummertje voor de 2-0 met een copy/paste netjes over (20-18) maar nog gaven de bezoeker de pijp niet aan Maarten, tot groot jolijt van hun eigen supporters. Hoewel Schiervelde niet zo denderend gevuld was konden we toch genieten van een leuke ambiance. Na de 22-21 via Sam Holt volgden drie opslagmissers en zagen we op de scoretabel een 23-23 staan. Lendelede kreeg zelfs setbal na een blok op Lou Kindt maar Arno Van de Velde kon de aanslag verijdelen met een mooi muurtje. Joppe had dan wat ‘piet’ met zijn aanval maar had diezelfde ‘piet’ blijkbaar volledig opgebruikt want hij plantte vervolgens zijn opslag diep in het net: 25-25. Knack Volley heroverde de leiding wat Sander Depovere uiteindelijk de kans bood om met een perfecte ace in de conflictzone de wedstrijd te beëindigen: 27-25.

 

Zo volbracht onze ploeg een helse week tot een goed einde met een 12 op 12. De laatste vijf wedstrijden, beginnend met Menen op 4 november, werden bovendien telkens zonder setverlies afgewerkt. Wat kan een mens meer wensen? In elk geval start de zaterdagwedstrijd tegen Guibertin wel weer op nul tegen nul en rekenen de spelers +  staf op onze aanwezigheid en steun. Be there!

 

Brilsmurf

 

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.