Home | Nieuws | Knack Volley naar kwartfinale Beker van België

Knack Volley naar kwartfinale Beker van België

06/11/2017

De achtste finales in de Beker van België worden steeds in één wedstrijd afgewerkt op het terrein van de laagst spelende ploeg. Dit leidde in het verleden vaak tot onverwachte uitschakelingen van één van de topploegen. Ook het voorbije weekend was het niet anders. Zaterdag stuntte Amigos Van Pelt Zoersel met 3-1 tegen Lindemans Aalst en op zondag moest Par-ky Menen wel héél diep gaan in het burenduel tegen Marke-Webis A (Liga B) om hun bekeravontuur verder te kunnen zetten (2-3 winst).

Ook Knack Volley had het aanvankelijk heel moeilijk op bezoek bij een gemotiveerd Axis Guibertin maar plaatste zich toch voor de kwartfinales na 1-3 winst (25-21, 22-25, 19-25 en 21-25).

 

Coach Emile Rousseaux koos voor Hendrik Tuerlinckx, Angel Trinidad, Arno Van de Velde, Lou Kindt (opnieuw op de middenpositie), Matthijs Verhanneman, Piotr Orczyk en libero Stijn Dejonckheere. Bij Axis Guibertin bracht coach Filip Van Der Bracht Robert Wojcik, Guillaume Godart, Hans Goverde, Wannes De Beul, Seppe Baetens, Krzystof Gulak en libero Thibault Detandt op het terrein. Tot 12-13 controleerde Knack Volley set 1 maar vanaf dan kampte het met receptieproblemen door de verhoogde opslagdruk van de thuisploeg. Knack Volley bleef ter plaatse trappelen en Guibertin trok door naar 16-13 en 18-14 met enkele opslagbommen van Woicik. Knack Volley raakte niet dichter dan 22-20 en Guibertin sloot de set af met 25-21.

 

Set 2 werd gestart met Ruben Van Hirtum, voordien reeds ingekomen voor een zwakke Piotr Orczyk in receptie, in de basis. Knack Volley bleef het moeilijk hebben met een geconcentreerd spelend Guibertin en faalde zelf teveel met aanvallende missers. De kentering kwam er halfweg de set toen Ruben Van Hirtum met storende opslagen en een sterke afwerking van zijn teamgenoten Matthijs Verhanneman en Hendrik Tuerlinckx een 1-5 kon plaatsen. Van 16-14 ging het naar 17-19. Thuisploeg Guibertin spartelde nog even tegen met 19-19 maar Knack Volley knokte nu voor elke bal en maakte met 22-25 de set uit.

 

Knack Volley startte set 3 in dezelfde opstelling. Na een initiële 5-5 liep het uit tot 5-8 en 10-16. Guibertin haalde niet meer hetzelfde aanvallend rendement van set 1 en 2 en zag de landskampioen steeds verder uitlopen. Knack Volley heerste in het blok (6 blokpunten in deze set). Middenman ‘ad interim’ Lou Kindt demonstreerde zijn aanvallende capaciteiten (met 9 op 10 een aanvallend percentage van 90%). Guibertin had wel pech toen het zijn receptie-hoek Krzystof Gulak met een zware knieblessure zag uitvallen. Van 15-21 ging het tenslotte naar 19-25.

 

Toch gaf Guibertin zich nog niet gewonnen. Voor Knack Volley bleef het hard werken om zijn vroege driepuntenkloof te behouden (van 5-8 naar 13-16 en 17-21). Thuisploeg Guibertin kreeg het echter steeds moeilijker in receptie (32% rendement t.o.v. 76% bij Knack Volley) zodat Knack Volley uiteindelijk vlotjes de set met 21-25 kon uitspelen.

 

Volgende tegenstander voor Knack Volley wordt eerste nationaler Rembert Torhout. Uitmatch op woensdag 15 november (om 20.30u) en thuismatch op dinsdag 21 november (om 20.30u). Bijzonder detail hierbij is dat Knack B (tweede landelijke) tegen hetzelfde Rembert Torhout stuntte met 3-2 (25-16, 25-16, 16-25, 18-25 en 15-13) in de Beker Nationaal en Divisie. Een verslag van die wedstrijd volgt later vandaag of morgen.

 

eejo

 

Match report Guibertin-KNACK 05-11-2017

 

Foto's van Jan Vamedegael

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.