Home | Nieuws | Knack Volley ondergaat de wet van de sterkste: 3-1 verlies in Belgorod

Knack Volley ondergaat de wet van de sterkste: 3-1 verlies in Belgorod

01/03/2017

Dat beide ploegen reeds verzekerd waren van een plaats bij de beste 12 ploegen in Europa, zou geen reden zijn om een slappe vertoning te verwachten. De Russische coach was vooraf duidelijk: “Alleen een overwinning stelt ons tevreden en we zullen “full power” spelen”. Maar tegelijkertijd ook beducht voor de Belgische kampioen: “Dit is een team waar je nooit mee klaar bent. Hij had twee keer gelijk!

Set 1

Zoals aangekondigd startte Belgorod met hun basiszes:  Marlon, Teryomenko, Kthey, Tetyukhin, Muserskiy, Zhigalov en libero Kovyryaev. Coach Rousseaux plaatste daartegenover Tuerlinckx, D’Hulst, Coolman, Verhanneman, Van De Velde, Orczyk en libero Dejonckheere. Knack Volley startte meteen goed met een halve ace van Stijn D’Hulst op Kthey, haalde vlot de eerste TTO met 7-8, waarna onze setter opnieuw een halve ace serveerde, deze keer op Tetyukhin. Goed verdedigend werk van libero Stijn liet Hendrik en Pieter toe de score zowaar op 7-11 te brengen. Tijd voor een Russische TO die de thuisploeg wakker schudde. Onder impuls van Zhigalov en Muserkiy (wie anders?) werd het snel 10-11. Beide teams bleven vlot scoren, maar het was toch Belgorod dat de tweede TTO haalde met 16-15. Met Zhigalov aan de service liep de thuisploeg uit tot 18-15. Bij Knack Volley Angel in voor Stijn, maar Belgorod speelde de side out perfect en had bovendien tweemaal naeen een gelukje met een netrand-service: 23-18. Daar kon de inbreng van Ruben voor Matthijs en een TO van coach Emile weinig aan veranderen. Met een out service van Pieter stond de 25-20 setstand op het scorebord.

 

Set 2

Geen wijzigingen bij beide teams voor de start van de tweede set. Onder impuls van vooral Muserskiy (wie anders?) liep Belgorod uit tot 7-4. Coach Emile wisselde Stijn voor Angel maar Belgorod voelde zich zegezeker (10-6), Een hardnekkig verdedigend Knack Volley wilde echter niet plooien en haalde de eerste TTO met een minimale achterstand 16-15. Tijd voor wat extra Russische centimeters in het blok met de inbreng van Smolyar en Iereshchenko. De dubbele-meter-muur deed zijn werk en met de hulp van servicekanon Zhigalov liep de thuisploeg uit tot 21-15. Knack Volley gaf zich nog niet gewonnen, bleef voor elke bal gaan maar moest finaal ook in deze set buigen met 25-20.

 

Set 3

Met Angel van bij de aanvang van de set in het team hield Knack Volley niet alleen gelijk tred (4-4), met twee loepzuivere aces op rij noopte Pieter de thuisploeg tot een TO (4-6). Met Hendrik aan het kanon werd de eerste TTO bereikt met een 5-8 voorsprong. Zelfs een Russische challenge kon Knack Volley niet stoppen: Hendrik bleef aan de opslag tot 5-10.  Belgorod even van de kook: een foute wissel leverde hen een gele kaart voor spelvertraging op! Zelfs Muserskiy sloeg nu losweg buiten: 10-16 en liet zich even later in de luren leggen door Pieter: 11-17. Ook Matthijs was nu niet meer te stoppen: 12-19! Tijd voor een blokje dacht Angel: 13-21. Matthijs serveerde er een halve ace bovenop voor 13-22. Piotr en Pieter lieten zich niet vangen door een pipe: 14-24, waarna de 14-25 treffend op het bord kwam: Muserskiy moest het afleggen tegen Pieter.

 

Set4

Onder impuls van een onhoudbare Zhigalov, geholpen door een ace van Marlon, begon Belgorod in sneltreinvaart aan de vierde set: 5-2 en meteen een vroege TO voor Knack Volley. Het vocht zich echter verbeten terug in de wedstrijd en met Angel aan de service stonde de bordjes weer gelijk: 9-9. Alweer Zhigalov loodste zijn ploeg in rustiger water met enkel onhoudbare aanvallen en een blok: 15-10. Tijd voor een Russische “Mexican wave” en even later een tweede Roeselaarse TO: 17-12. Het duo Muserkiy- Tetyukhin zorgde dan solo voor 20-13. Tijd voor Miquel Fornes voor Arno bij Knack Volley. Een killblok van Angel op Tetyukhin verstoorde nog even het Russische feestje, maar dat kwam er onvermijdelijk toch: 25-17.

 

Knack Volley toonde in Rusland de wedstrijd lang waarom het zijn plaats in PO12 meer dan verdient. Maar dit Belgorod was vandaag te sterk en de zege daarom ook logisch. Geen man overboord en aan deze wedstrijd zal het team zeker geen slecht gevoel overhouden bij de start van de play-offs. Dat het geregeld open doekjes kreeg van het thuispubliek zegt genoeg.

 

GDI

 

Foto's via de site Van Belgorod

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.