Home | Nieuws | Knack Volley ondergaat strijdend de wet van de sterkste

Knack Volley ondergaat strijdend de wet van de sterkste

28/01/2020

Dat Knack Volley voor een aartsmoeilijke opdracht stond in Kedzierzyn was een open deur in trappen. De landskampioen van één van de sterkste volleyballanden in Europa behoort tot de absolute top in Polen. Maar gesterkt door de voorbije winstmatchen in de Euromillions Volley League wou de blauwe garde zich niet zomaar bij het Poolse meesterschap neerleggen.

Zaksa coach Nikola Grbic startte de wedstrijd met Benjamin Toniutti, Simone Parodi, Kamil Semeniuk, Arpad Baroti, David Smith, Krzysztof Rejno en libero Pawel Zatorski.

Bij Knack Volley opteerde coach Steven Vanmedegael voor de zeven spelers die recentelijk met zowel Maaseik als Aalst de vloer aanveegden: Brett Walsh, Hendrik Tuerlinckx, Matthijs Verhanneman, Andreas Fragkos, Rune Fasteland, Daniel Jansen Vandoorn en libero Dennis Deroey.

 

In de aanvangsfase van de eerste set hielden beide teams elkaar netjes in evenwicht: 5-5. Met Semeniuk aan de opslag kon de thuisploeg een eerste kloof slaan: 9-6. Tijd voor een Roeselaarse time-out. Beide teams bleven om beurt scoren (13-10), maar twee foutjes van Andreas Fragkos in receptie en in aanval leverden de thuisploeg een 15-10 voorsprong op. Coach Steven Vanmedegael greep in met zijn tweede time-out. Zaksa bleef echter foutloos acteren, zowel in aanval als verdediging en strafte daarenboven elke Roeselaarse onzuiverheid meedogenloos af: 21-14. Ook de inbreng van Sander Depovere voor Brett Walsh en Joe Norman voor Hendrik Tuerlinckx bracht geen zoden aan de dijk. Een foute opslag van Brett Walsh betekende het einde van set 1: 25-19.

 

Een spijker en een ace van Hendrik Tuerlinckx en jawel 2 foute aanvallen van Parodi en Baroti gaven Knack Volley moed in de aanvangsfase van set 2: 3-5. Rune Fasteland en Matthijs Verhanneman staken daarop tot tweemaal toe Baroti in hun broekzak: 4-7. Het werd zelfs 4-8 met een ace van Andreas Fragkos. Met Smith aan de opslag halveerde de thuisploeg hun achterstand: 8-10. Een netfout en een outaanval van Hendrik Tuerlinckx brachten de thuisploeg weer aan de leiding: 11-10. Met stevig aanvalswerk van dezelfde Hendrik Tuerlinckx hield Knack Volley daarop mooi stand (14-14), maar met geweldenaar Baroti aan de opslag forceerde Zaksa zowaar een 7-punten voorsprong: 21-14. Andreas Fragkos knaagde er met een aanval en een ace twee puntjes vanaf (21-16). Coach Steven Vanmedegael bracht dan Matthijs Desmet in en die bekroonde zijn verjaardag zowaar met een halve ace : 22-18. Met een blok op Matthijs Verhanneman haalde de thuisploeg even later toch vlot set 2 binnen: 25-18.

 

Voor Knack Volley was het dus pompen of verzuipen in de derde set. Met Matthijs Verhanneman aanvallend en blokkerend in een hoofdrol hield Knack Volley vlot gelijke tred met de thuisploeg: 6-6. Blokkerend (Lukasic) verwierf Zaksa echter opnieuw een driepuntenkloof bij 11-8. Diezelfde Lukasic dikte daarop met een ace de voorsprong nog wat aan: 13-9. Knack Volley gaf niet op, maar kon toch de kloof niet verkleinen: 17-14. Zaksa rook de eindmeet en besloot finaal de set en de wedstrijd met 25-20

 

Met deze overwinning verzekert de Poolse landskampioen de eerste plaats in de poule. Knack streed voor wat het waard was, maar de Roeselaarse opslagdruk was niet hoog genoeg om de thuisploeg in verlegenheid te brengen. De opdracht voor de laatste twee (thuis)wedstrijden in de poulefase van de CL is duidelijk: tegen Friedrichshafen en Novi Sad moet absoluut 6 punten gehaald worden wil de deur naar de kwartfinales open gehouden worden. Een moeilijke, maar geen onmogelijke taak, zeker met de steun van de supporters (hier in Polen met een 40-tal aanwezig!)

 

 

Voor Knack Volley-nieuws, GDI vanuit Kedzierzyn.


Highlights: Zaksa KEDZIERZYN-KOZLE - Knack ROESELARE

 

Matchreport Zaksa Kedzierzyn-Kozle  - Knack Volley

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.