Home | Nieuws | Knack Volley ontfutselt Zenit Kazan opnieuw een set

Knack Volley ontfutselt Zenit Kazan opnieuw een set

29/01/2019

Alsof de reisperikelen nog niet genoeg waren, werd Knack Volley nog voor de wedstrijd tegen grootmacht Zenit Kazan al met een nieuwe tegenslag geconfronteerd. Zowel Brett Walsh als Hendrik Tuerlinckx werden in de loop van maandag ziek en algauw bleek dat de deadline van de wedstrijd moeilijk zou gehaald worden. Toch niet voor onze captain. Een opdoffer niet alleen voor het team, maar vooral voor Hendrik zelf. Welke topsporter wil zich niet meten met de sterkste ploeg ter wereld in zijn sport?

Setter Brett Walsh voelde zich na de opwarming wel fit genoeg om te starten en kreeg het gezelschap van Lou Kindt, Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum, Rune Fasteland, Pieter Coolman en libero Stijn Dejonckheere.  Zenit-coach Vladimir Alekno toonde veel respect voor het team van coach Steven Vanmedegael: hij startte, in tegenstelling tot in Schiervelde,  met zijn basisploeg: Anderson, Volvich, Kononov, Butko, Mikhailov, libero Verbov en de onnavolgbare N’Gapeth.

 

Knack Volley startte onbevreesd en kwam zowaar 1-5 voor via Lou, Rune en Ruben. Maar N’Gapeth dichtte de kloof meteen vanaf de servicelijn. Toch bleef Knack zijn voet naast de thuisploeg zetten, met onder meer stevig aanvalswerk van Matthijs. Pas op 12-11 kwam Zenit voor de eerste keer op voorsprong. Maar Ruben (drie aanvallen en een halve ace) noopten Alekno tot een time-out: 14-18. Lou Kindt bleek nauwelijks onder de indruk van de Russische muur: 17-21. De voor Ruben ingekomen Sam Holt deed er met een “Tuerlinckx-duwerke” nog een punt bovenop 18-23. Bij 20-24 mocht Knack een oververdiende setwinst optekenen na een zeldzame opslagmisser van Volkov.

 

Een geprikkeld Zenit zette Knack Volley bij aanvang van de tweede set meteen onder zware opslagdruk: 5-1. Knack herstelde wel het evenwicht in het spel, maar kwam toch geen punt dichterbij 11-7. Zenit hield de controle en liep zelfs nog wat verder uit via N’Gapeth en Mikhailov: 21-14. Knack onderging de wet van de sterkste en moest toelaten dat de thuisploeg, ondanks mooi aanvalswerk van Pieter, de bordjes in evenwicht bracht: 25-18 en 1-1 in de sets.

 

Drie Knack-foutjes en twee opslagmissers bezorgden Zenit in de aanvangsfase van de derde set te gemakkelijk een 7-4 voorspong: tijd voor een Roeselaarse time-out. De slordigheden begonnen zich op te stapelen en Zenit kreeg de 12-6 voorsprong zo goed als cadeau. Opnieuw moest coach Steven een time-out aanvragen. Zenit speelde echter helemaal bevrijd: blok-verdediging bleek nauwelijks nog te verschalken en Butko vond zijn aanvallers blindelings: 19-12. De thuisploeg op rozen: opnieuw 25-18 en (te snel) op een 2-1 voorsprong.

 

Eén set afsnoepen van Zenit is altijd mooi, maar als je van een stunt wil spreken moet je ze een wedstrijdpunt kunnen afsnoepen. Het is weinig ploegen gegeven, maar Knack Volley wist dus wat het te doen stond bij de aanvang van set vier. Het gaf de thuisploeg in elk geval geen vroege voorsprong meer cadeau: 5-4. De receptie (Stijn, Matthijs en Ruben) stond pal en Lou bleef scoren: 6-6. Toch kon Zenit uitlopen via een nauwelijks te stoppen N’Gapeth: 9-6. Bij 12-10 mocht Sam Holt Matthijs komen vervangen aan het net. Die bedankte meteen met een legbal en twee aanvalspunten. Dat Knack toch niet dichterbij kwam was voornamelijk het werk van de onvermijdelijke N’Gapeth en de ijzersterke Mikhailov (matchwinnaar met 23 punten). Bij 17-14 gebruikte de Roeselaarse coach zijn tweede time-out.  Maar de Russische aanvalsmachine bleek niet meer af te stoppen: via 22-17 besloot Zenit de set met 25-20 en de wedstrijd met 3-1 winst. Dat Knack een staande ovatie kreeg van het thuispubliek door DE ralley van de match te winnen was een mooie troost.

 

Net als in de thuismatch kon Knack een set afsnoepen van deze superploeg, maar geen wedstrijdpunt. Er werd echter wel vertrouwen getankt voor de bekerfinale. Wie dit Kazan in eigen huis kan domineren zoals Knack dit deed in de eerste set, kan de cup-final met vertrouwen tegemoet zien.

 

GDI

 

Stats: Zenit Kazan - Knack Roeselare

Highlights via EuroVolleyTV

 

Sfeerreportage:

 

Geniet van deze epische rally op het einde van de wedstrijd!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.