Home | Nieuws | Knack Volley op een drafje naar 0-3 winst bij VBC Waremme

Knack Volley op een drafje naar 0-3 winst bij VBC Waremme

04/12/2017

Knack Volley moest het in zijn eerste wedstrijd van de terugronde stellen zonder hoofdaanvaller Hendrik Tuerlinckx. Een grieperige Hendrik bleef thuis in Roeselare als voorzorg voor de verplaatsing naar Fenerbahce SK Istanbul op dinsdag.

Dus begon Thomas Konings op de oppositepositie. Wel terug in het team waren een fitte Angel Trinidad, hersteld van een infectie, en Piotr Orczyk, na zijn knieproblemen. Coach Emile Rousseaux deed daarnaast een beroep op Matthijs Verhanneman, Pieter Coolman, Arno Van de Velde en libero Stijn Dejonckheere. Dit team zou de hele wedstrijd op het terrein blijven. VBC Waremme startte de wedstrijd in zijn nieuwe zaal met Lienert Cosemans, Roman Abinet, Arne Poelman, Elias Thys, David Csanad, Martin Pavelka en Quentin Albert op de liberoplaats.

 

Set 1 verliep lange tijd gelijkopgaand met eerst een sterker VBC Waremme (5-4 en 8-7) en daarna Knack Volley dat vanaf 10-11 overnam en over 15-16 en 18-21 doorstootte naar 19-25. Bij VBC Waremme kwam het meeste gevaar van Davis Csanad naast Roman Abinet. Bij Knack Volley demonstreerde Matthijs Verhanneman nog maar eens zijn sterke vormcurve en scoorde Arno Van de Velde zowel in aanval, blok als aan de opslag. Maar ook Angel Trinidad liet zich aanvallend opmerken met een drie op drie aan het net.

 

Set 2 kabbelde rustig van 5-5 naar 7-8, het moment waarop Piotr Orczyk aan de opslag kwam. Met tien opslagbommen op rij van onze Pool verloor VBC Waremme totaal het noorden en trok de landskampioen door naar 7-18. Pieter Coolman profiteerde van de verwarring aan de overkant terwijl ook Matthijs Verhanneman zijn score nog wat aandikte. Via 11-20 behield Knack Volley de controle over de set en wat later stond er 15-25 op het scorebord.

 

Ook in set 3 liep Knack Volley dadelijk uit tot 6-8 en 10-16. Bij VBC Waremme kwam Roman Abinet beter in de wedstrijd maar Knack Volley bleef domineren. We noteerden naast 12-17 nog 14-19 en tenslotte 18-25. Matchwinnaar zonder concurrentie werd Matthijs Verhanneman (13 punten) terwijl ook de twee middenmannen, Pieter Coolman en Arno Van de Velde (10 punten elk), vlot scoorden. Voor de thuisploeg verzamelde opposite Roman Abinet (11 punten) de meeste punten.

 

Zonder veel energieverspilling werd de opdracht bij VBC Waremme geklaard. Door de winst van Par-ky Menen (3-0 tegen Van Pelt Zoersel) en van Noliko Maaseik (1-3 bij Haasrode Leuven) blijft de top drie ongewijzigd met Knack Volley op een gedeelde tweede plaats.

 

eejo

 

Match report Waremme-KNACK 03-12-2017

 

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.