Home | Nieuws | Knack Volley opnieuw naar het sportpaleis!

Knack Volley opnieuw naar het sportpaleis!

23/12/2018

Hoe zoet kan een overwinning smaken? Vooral na een rollercoaster van emoties waarbij eerst Knack Volley (22-25) en daarna Greenyard Maaseik (31-29, 25-21, 25-20) over de beste troeven beschikten om de bekerfinale te spelen.

Maar uiteindelijk was het Knack Volley dat nogmaals de rug rechtte, in de handen spuwde en met de gekende West-Vlaamse ‘enkel-over-ons-lijf’ mentaliteit met 8-15 de golden set naar zich toetrok. Voor even was de Steengoed Arena van ONS…

 

Knack Volley speelt dus de finale van de Beker van België. Op zondag 10 februari om 14u zal het Antwerpse Sportpaleis opnieuw blauw kleuren. En dat voor het vierde jaar op rij, het zesde op zeven jaar. Tegenstander wordt deze maal Lindemans Aalst. Knack Volley zal opnieuw verschillende formules aanbieden voor zijn Blue Wall maar daarover meer in een volgend bericht. We keren eerst even terug naar de gebeurtenissen van zaterdagavond in de terugwedstrijd van de halve finale.

 

Knack Volley en Greenyard Maaseik maakten er samen een bijna drie uur durend totaalspektakel van. Spanning, euforie, teleurstelling waren mee de ingrediënten van een pot topvolleybal waarin twee Belgische (!) opposites, Jolan Cox en Lou Kindt de hoofdrol opeisten. Knack Volley startte de wedstrijd zonder kapitein Tuerlinckx. Het risico voor Hendrik om te spelen werd te groot bevonden. En zo nam Lou Kindt (pas 21 jaar) opnieuw plaats op het terrein naast Brett Walsh (Can), Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum, Pieter Coolman, Arno Van de Velde en libero Stijn Dejonckheere. Aan de andere zijde van het net koos coach Joel Banks voor Jay Blankenau (Can), Keith Pupart (Est), Jelte Maan (Ned), Timo Tammemaa (Est), Aleks Grozdanov (Bul), Jolan Cox en libero Just Dronkers (Ned).

 

Het duurde tot 14-10 vooraleer Greenyard Maaseik een eerste kloofje kon slaan in een eerste set die heel gesloten startte. Met drie aanvallen op rij van Lou Kindt (14-11, 15-12 en 16-13) bleef Knack Volley echter in het kielzog van zijn tegenstander. Meer nog, via een bom door het midden van Arno Van de Velde (18-16), een blok van Brett Walsh op een bleke Pupart (18-17) en een aanvallende misser van Cox (18-18) sloot Knack Volley aan. Arno Van de Velde deed er nog een blok op Cox bovenop (19-20) en Brett Walsh volgde zijn voorbeeld met een blok op Maan (20-22). Vervolgens verraste Brett iedereen met een tweedehandse aanval diep in het achterveld (21-23). Cox prikte nog even tegen (22-23) maar een opslagmisser van Blankenau (22-24) en een aanval van Lou Kindt (22-25) sloten de set af. Nog één te gaan…

 

Set 2 werd de spektakelset van de avond, de golden set niet meegerekend natuurlijk. Greenyard Maaseik nam opnieuw de beste start (7-3) maar met een kill-block van Pieter Coolman op Aleks Grozdanov stonden de bordjes wel gelijk (8-8). Setter Blankenau koos nu resoluut de kaart Cox (12 punten in set 2), soms afgewisseld met Maan, terwijl bij Knack Volley Brett Walsh zijn passes meer verdeelde over zijn aanvallers. Het spel werd nu op het scherpst van de snee gespeeld. De langste rally van de avond werd knap afgewerkt door Ruben Van Hirtum (19-20) maar beide teams gaven elkaar géén duimbreed toe (20-20, 21-21, 22-22, 23-23). Knack Volley kreeg zijn eerste setbal in de schoot geworpen door een opslagmisser van Blankenau (23-24). Maar dat was zonder Cox (wie anders?) gerekend (24-24). En zo ging het nog een tijdje door (25-25, 26-26, 27-27, 28-28 en 29-29). Tot Cox met een blok op Matthijs Verhanneman er een einde aan maakte (31-29). Weg bekerfinale ging het even door de hoofden van veel meegereisde Knack Volley-supporters…

 

Set 3 en set 4 waren dan bijna twee kopieën van elkaar. In set 3 bleef Knack Volley constant aan de leiding tot 19-20, op een klein dipje rond 16-15 na. Maar daarna was het met Cox, Tammemaa en Maan al Greenyard Maaseik wat de klok sloeg (25-21). En in set 4 leidde Knack Volley nog tot 13-14 maar daarna gleed de huidige bekerwinnaar met teveel missers onderuit (25-20). Greenyard Maaseik had zijn 3-1 winst met de daaraan verbonden drie punten beet zodat een golden set naar 15 punten moest beslissen wie de bekerfinale mocht spelen.

 

Is een golden set naar vijftien punten een loterij? Heeft de ploeg die net drie sets won niet het mentale voordeel? Zou de Steengoed Arena dan toch niet van ons worden? Al deze vragen spookten door ons hoofd bij aanvang van die beslissende set. Maar kijk, het leek alsof Greenyard Maaseik al zijn energie in die 3-1 winst had gestoken en even naar adem moest happen. Of vanwege de euforie even niet bij de pinken was. Want Knack Volley schoot als een raket uit de startblokken (1-4) via Ruben Van Hirtum en tweemaal Lou Kindt. Om vervolgens opnieuw via Ruben en Matthijs Verhanneman door te stoten naar 4-8, moment waarop van kant werd gewisseld en het team onder de ‘vleugels’ van de Knack Volley-aanhang onverschrokken verder afstand nam van een ontredderd Maaseik. Lou Kindt blokte Cox af (4-9), Matthijs Verhanneman schitterde via de pipe (6-11), Ruben Van Hirtum haalde nog tweemaal uit (7-12 en 8-13) en Matthijs blokte op zijn beurt Jolan Cox af (8-14). Matchbal voor Knack Volley en Maan joeg zijn receptie tegen de zoldering van de Steengoed Arena (8-15). Mooier kon de wedstrijd niet eindigen voor al wie een Knack Volley-hart heeft. De eerste steen voor een volgende Blue Wall in het Antwerps Sportpaleis is gelegd….

 

eejo

 

Statistieken: Greenyard Maaseik - Knack Volley Roeselare

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.