Home | Nieuws | Knack Volley plaatst zich voor de halve finale beker van België

Knack Volley plaatst zich voor de halve finale beker van België

22/11/2017

Met een logische 3-0 overwinning op de buren uit Torhout plaatste Knack Roeselare zich als eerste voor de halve finales van de beker van België. Evident uiteraard als je als eerste speelt.

Inmiddels is het toch al enige tijd duidelijk dat, na de verrassende uitschakeling van Aalst, we eens te meer op weg zijn naar een duel West-Vlaanderen versus Limburg. Dat de vice-kampioen en verliezend bekerfinalist de Limburgse eer zal proberen hoog te houden, daar twijfelt niemand aan. Een ander paar mouwen wordt het echter voor het tweede ticket. Menen moet, als leider in de competitie, normaal in staat geacht worden om zijn riante uitgangspositie te verzilveren om dan in een rechtsreeks duel met Knack uit te maken wie op 18 februari West-Vlaanderen vertegenwoordigt.

 

Stijn D’Hulst was nog net op tijd voor de eerste opslag en zag door voor Knack zijn ex-maatjes Tuerlinckx, Verhanneman, Fornes, Dejonckheere van de partij waren aangevuld met Kindt en Depovere. Voor Rembert Torhout deed coach Devos beroep op Vandamme, Rombaut, Vermeersch, Vervacke, good old Wouter Verhelst en Bram Depovere. Tot onze vreugde zagen wij dan weer Pieter Coolman volop de opwarming meemaken, om wat later ook in de wedstrijd zijn rol te kunnen spelen.

De snelle 4-1 was vooral te danken aan twee scores van Lou Kindt met een ace er bovenop. Arno Van de Velde maakte voor de 6-2 dankbaar gebruik van zijn overschot aan centimeters en toverde vervolgens nog een winnende service uit zijn schouder : 7-2. Na een blok van Fornes (8-3) kwam Mister Matthijs Verhanneman voor het eerst piepen (9 en 10-3). Ook de 12-4 was van zijn makelij. Een vliegende Wouter Verhelst liet ons dan weer een mooi punt voor 14-7 optekenen maar dichter konden de bezoekers helaas voor hen niet naderen want Matthijs bleef vernietigend en feilloos uithalen (18-8, 22-10). De ingevallen Matthijs Desmet lukte zowel de 23-11 als de 25-14 met een rebound.

 

Arno Van de Velde verdween in de huppelhoek met het trainingsjacket aan en na meerdere weken droog gezeten te hebben was het weer Coolmantijd. Maar Vandamme trok ten strijde voor de bezoekers en bood Torhout een niet onaardig setbegin : 2-3. Zijn goede voorbeeld werd gevolgd door Vermeersch die los door het blok sloeg (6-5). En wanneer Bram Depovere dan ook nog eens een blok lukte op Tuerlinckx (6-6) kon de pret niet op. Maar die vlieger ging niet langer op want een nijdige demarrage zette de bezoekers al snel op een 13-7 (met zowaar een smash van onze spelverdeler van achter de driemeterlijn). Pieter Coolman vierde zijn retour met twee bloks : 10-6 en 14-8. Na dit laatste punt was het tijd voor, niet Cécémel en Spa, maar wel voor de entree van Thomas Konings in plaats van Hendrik Tuerlinckx. Uitblinker Verhanneman scoorde vanuit een zeer moeilijke positie de 15-8 en bewees daarmee nogmaals zijn bloedvorm. Bij een tussenstand van 18-8 kon Lou Kindt het voorbeeld van Arno volgen en kreeg Matthijs Desmet opnieuw de kans om ervaring op te doen. Pas bij 19-11 moest Matthijs Verhanneman zijn feilloze status laten vallen en kon hij niet succesvol afwerken ( 19-11 en 12). De bezoekers bleven zich weren als een duivel in een wijwatervat (20-15). Een bom van Konings bracht ons op één punt van de kwalificatie (24-17) en Thomas klaarde de klus persoonlijk : 25-17.

 

In set drie schreven we aanvankelijk dat er langs beide kanten van het net alleen Belgen op het plein stonden…..tot Piotr Orczyk de witte trui van libero aantrok. Weer nam Torhout een degelijk start en dit onder impuls van zijn kapitein Kristof Keirsebilck die zijn machinegeweer goed kon richten (3-4, 4-5, 6-6). Tot 7-7 hield Rembert stand en dan bleven ze weer steken op de 7 tot de bordjes 14-7 toonden. Vermeldenswaardig was wel de eenhandige reflex die onze gelegenheidslibero uit zijn mouw schudde waardoor hij Thomas Konings toeliet de 11-7 te scoren (time-out Torhout). Pieter Coolman kon Keirsebilck vanaf de serveerlijn te grazen nemen (16-10) en in de volgende spelfase hing het blok klaar om Kristof de oren te wassen (17-10).  Maar toch bleven de groenwitten ongecomplexeerd en voluit hun kans gaan. Hun moed werd beloond want ze bleven toch goed weerstand bieden (20-15). In Schiervelde zijn immers al grotere teams uit de ereklasse na 70 minuten naar de douches gestuurd. Zelfs na een plaatsbal van de Desmet hingen de kopjes niet omlaag (24-21). Een blok op Van Acker deed dan echter wel de boeken toe : 25-21.

 

Terecht riep speaker Bart de aanwezige volleyliefhebbers op om de tegenstander een staande ovatie te geven en daar gingen we graag op in. Binnenkort volgt het grotere werk met enerzijds de halve finales maar ook de start van de Champions Leaguecampagne. We scherpen onze pen alvast en hopen u mooie en spannende wedstrijdverhalen te kunnen brengen.

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Torhout 21-11-2017

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.