Home | Nieuws | Knack Volley: realisme sluit "zotte prestatie" niet uit

Knack Volley: realisme sluit "zotte prestatie" niet uit

21/12/2017

Kapitein Hendrik Tuerlinckx laat in een krantenartikel weten dat dit misschien wel het ideaal moment is om de Italiaanse landskampioen en bekerwinnaar Sir Cucine Lube Civitanova in de ogen te kijken.

Ze komen net terug van een slopend wereld-clubkampioenschap waar ze vice-wereldkamioen werden na een zinderende finale waarin ze het oppermachtige Zenit Kazan behoorlijk deden wankelen. Op vijf dagen tijd speelden ze vier wedstrijden tegen wereldtoppers als Zaksa Kedzierzyn-Kozle (2-3 winst), Sada Cruzeiro Voley (0-3 winst), Sarmaye Bank Teheran (3-0 winst), SKRA Belchatow (3-0 winst) en dus Zenit Kazan (0-3 verlies met setstanden 25-27, 22-25, 22-25).

 

Uiteraard is enig realisme wel op zijn plaats. De Italianen hebben met Osmany Juantorena, Tsvetan Sokolov, Dragan Stankovic, Taylor Sander, Jiri Kovar, setter Micah Christenson en libero Jenia Grebennikov bakken talent lopen. Maar libero Stijn Dejonckheere is alvast niet bang om in een Italiaans schietkraam terecht te komen!

Kortom: Knack Volley zal er vanavond vol voor gaan met een ietwat vertimmerde samenstelling. Naast Piotr Orczyk, die rust voorgeschreven kreeg en in Roeselare achterbleef, zal ook Ruben Van Hirtum uit voorzorg op de bank blijven. Meteen stijgt ook de kans voor enkele youngsters: het zou wel eens een leuke vuurdoop kunnen worden voor Thomas Konings, Lou Kindt en Benjamin Robbe!

 

#Forza Knack!!!

 

GDI en eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.