Home | Nieuws | Knack Volley schiet het best uit de startblokken

Knack Volley schiet het best uit de startblokken

24/02/2020

Van de topvier uit de reguliere competitie maakte Knack Volley Roeselare de beste beurt op de eerste speeldag van de Qualification Round. Het won met 0-3  (23-25, 20-25, 15-25) uit bij Caruur Volley Gent. Lindemans Aalst moest één set toestaan bij VBC Waremme (1-3), Greenyard Maaseik ondervond hoe Menen(s) de uitspraak van coach Frank Depestele wel was en kwam met het schaamrood op de wangen terug uit de ‘Hel van Mjiende’ (3-2) en Haasrode Leuven (0-3) zal sterk uit zijn pijp moeten komen om Tectum Achel thuis tweemaal te verslaan.  

Coach Steven Vanmedegael koos voor ‘never change a winning team’ en startte met Hendrik Tuerlinckx, Brett Walsh, Pieter Coolman, Rune Fasteland, Matthijs Verhanneman, Andreas Gragkos en Dennis Deroey. Coach Jan Vanhuffel hield het bij Michiel Ahyi, Tim Degruyter, Wout D’Heer, Chris Ogink, Simon Plaskie, Serghei Predius en Bert Dufraing, ook omdat hij geen beroep kon doen op Gilles Vandecaveye en Robbe Vandeweyer wegens blessures.

 

Hoewel Caruur Volley Gent de beste start nam en dadelijk een tweepunten voorsprong bijeensloeg (2-0, 4-2, 6-4 en 8-6) nam Knack Volley halfweg langs Andreas Fragkos (8-7 en 8-9) het commando over. Thuisploeg Gent bezondigde zich aan heel wat opslagmissers (6 in set 1, 17 in het totaal) en Knack Volley liep verder uit. We noteerden een opslagace van een heel bedrijvige Fragkos (10-13), een poeier van Hendrik Tuerlinckx (14-17), een schicht door het midden van Rune Fasteland (16-19), de zware hamer van Matthijs Verhanneman (18-22) en een éénmansblok van Brett Walsh (20-23). Maar Caruur Volley Gent gaf zich nog niet gewonnen. Michiel Ahyi zorgde voor 21-23 en 22-23, na een héél mooie rally, en Chris Ogink blokte 23-23 op het scorebord. Jammer voor de thuisploeg maar Tim Degruyter plaatste zijn volgende opslag in het net (23-24) en wie anders dan Matthijs Verhanneman sloot met een knappe pipe-aanval de set af (23-25)? Als dit de voorbode was van de volgende sets dan gingen we een mooie volleybalnamiddag vol spanning tegemoet.

 

Het mooiste punt van set 2 leidde tot 3-5 voor Knack Volley. Een knaller ‘in de straat’ van Michiel Ahyi werd door Dennis Deroey perfect uitverdedigd, er volgde een lange rally met aanvallen langs beide zijden van het net, die uiteindelijk werd afgewerkt door Matthijs Verhanneman. Vervolgens zorgden Pieter Coolman en Matthijs voor een sluitend blok op Michiel Ahyi (5-7) en Hendrik Tuerlinckx scoorde met een tipbal net over het blok (7-9). Maar daarna kregen we het spiegelbeeld van het scoreverloop in set 1 te zien want nu slaagde de thuisploeg erin om aan te sluiten. Het werd 11-11 (Simon Plaskie), 12-12 (Michiel Ahyi), 13-13 (nogmaals Ahyi) en 14-14 (opslagfout Knack). Setter Tim Degruytter speelde Sergei Preius zonder blok vrij (15-14) en scoorde wat later zelf met een tweedehandsbal (17-16). Knack Volley moest achtervolgen en vond hiervoor in Andreas Fragkos de perfecte afwerker: aanval Fraskos (17-17), ace Fragkos (17-18), verdediging Fragkos ruim een meter achter de achterlijn (inleiding voor 17-19) en wat later nog een pipe-aanval van een alomtegenwoordige Fragkos (18-21). Samen met Matthijs Verhanneman (17-19, 17-20 en 19-24) was de kloof vlug gedicht. Oh ja, Andreas Fragkos zorgde ook voor de afsluitende pipe-aanval (20-25).

 

Set 3 verliep een stuk sneller dan de twee voorgaande sets. In een mum van tijd liep Knack Volley van 5-7 uit tot 5-11 (met o.a. drie bloks op een rij), een kloof die steeds verder werd uitgediept tot 7-14 en 8-15. Ook omdat Caruur Gent nu meermaals in de fout ging. Met Mathijs Desmet aan de opslag in de plaats van Rune Fasteland ging het van 9-16 naar 9-19. Bij 10-20 kwam Sander Depovere aan de pas Brett Walsh aflossen en bij 15-23 was het de beurt aan Stijn van Schie om op te draven in de plaats van Andreas Fragkos. Stijn van Schie zorgde voor 15-24 en vervolgens joeg Sergei Predius zijn aanval tegen de netantenne (15-25). Match gedaan!

 

Onze kortgeknipte Griek, Andreas Fragkos, werd door coach Jan Van Huffel verkozen tot Star of the Game. Thuisspeler Michiel Ahyi (16 ptn) kroonde zich tot topscorer van de wedstrijd, gevolgd door Andreas Fragkos (14 ptn) en Matthijs Verhanneman (13 ptn).

 

eejo

 

Foto:  (Jan Vanmedegael)

 

Matchreport Caruur Gent - Knack Volley

 

Foto's Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.