Home | Nieuws | Knack Volley slaat terug

Knack Volley slaat terug

13/12/2018

We hadden het in de voorbeschouwing reeds voorspeld. In moeilijke omstandigheden, competitieverlies zaterdagavond en het uitvallen van Hendrik Tuerlinckx, reageren West-Vlamingen op hun typische manier: de rug rechten, even in de handen spuwen en spelen met een ‘enkel-over-ons-lijf’ mentaliteit. En dat was wat we zagen op Schiervelde woensdagavond.

Met Lou Kindt op de oppositeplaats naast Brett Walsh, Pieter Coolman, Arno Van de Velde, Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum en Stijn Dejonckheere toonden de spelers van Knack Volley veel karakter en branie in de heenmatch van de halve finale Beker van België tegen rivaal Greenyard Maaseik. Met 3-1 winst (25-18, 19-25, 26-24 en 25-23) en drie punten op zak heeft Knack Volley genoeg aan tweemaal setwinst in de terugmatch op zaterdag 22 december in Maaseik om door te stoten naar zijn vierde bekerfinale op rij. Maar het verhaal van de beer en zijn vel indachtig bannen we nog even alle euforie, ook een typische West-Vlaamse karaktertrek.

 

Het verhaal van de wedstrijd in een notendop dan. In set 1 overrompelden de blauw-witten Greenyard Maaseik van bij de start van de wedstrijd. Fouten langs Maaseik-kant in combinatie met een indrukwekkende gelegenheidskapitein Matthijs Verhanneman aan het kanon (aanvallend 6-3, 7-4, 10-4, 11-5, 12-6) zorgden al dadelijk voor een eerste ruime kloof. Daarna was het de beurt aan Arno Van de Velde om uit te halen (aanval 15-9 en blok 16-9) terwijl Matthijs maar bleef scoren (17-10). Ook onze andere middenman, Pieter Coolman, werd beter in het spel betrokken en bedankte met 14-7, 19-13 en 20-15. En tenslotte was er de eerste maal Lou Kindt-time met drie bommen (22-16, 23-18 en 24-18). Met een magistraal éénmansblok van Ruben Van Hirtum op Jolan Cox werd set 1 netjes afgesloten (25-18).

 

Set 2 werd echter een ander verhaal. Na het openingspunt van Pieter Coolman (1-0) nam Greenyard Maaseik via nieuwe middenman Aleks Grozdanov vlotjes over (1-3, 2-4 en 3-5). Met een halve ace op libero Just Dronkers zorgde Lou Kindt voor 5-6. Maar dan ging voor een eerste maal het licht even uit bij Knack Volley. Met Jolan Cox aan de opslaglijn schoot Maaseik van 5-7 naar 5-12. Knack Volley had alle moeite om opnieuw aan te sluiten en een rotatie verder zorgde Jolan Cox, hij opnieuw, met een ace voor 13-20. En dan opeens, zoals zo dikwijls al op Schiervelde, en prachtige acties van Arno Van de Velde (14-20) en Lou Kindt (16-20) stond Knack Volley opeens in het zog van zijn rivaal (18-20). Niet voor lang echter want Maaseik duwde nog even het gaspedaal verder in en via een sterke Maan werd het uiteindelijk 19-25. Spannend? Jawel! Maar wat volgde was nog andere koek.

 

In set 3 schoot Maaseik opnieuw het sterkst uit de startblokken en stond er via een opslagreeks van Cox al snel 3-7 op het scorebord. Gelukkig kon Arno Van de Velde zijn reeks stoppen (4-7). En zie, onder impuls van Matthijs Verhanneman en slordigheden bij Maaseik kwam Knack Volley terug tot 9-10. Om voorbij de rood-witten te raken was het wachten op het betere blokwerk van Ruben Van Hirtum (16-17) en Lou Kindt (17-17) en een ace van Matthijs Verhanneman (18-17). De temperatuur steeg op en rond het veld, met enkele hete standjes tot gevolg. Setter Brett Walsh bleef al zijn spelers in het spel betrekken met Verhanneman (20-19), Van Hirtum (22-19) en Lou Kindt (23-20) als afwerkers. Opnieuw Matthijs Verhanneman zorgde voor de setballen (24-22) en (25-24) en uiteindelijk tekende Brett Walsh met een ace-pur-sang (26-24) voor de zo belangrijke setwinst.

 

Ook set 4 kende zijn eigen verhaal dat mogelijks nog sterker was. Knack Volley loopt met de vingers in de neus en met de hulp van een ontketende Ruben Van Hirtum (blok 6-2, aanval 7-2, aanval 8-3) vijf punten uit. Maar kijk, aan de andere kant van het net loopt er ook zo’n speler rond waarmee je nooit klaar bent. Bijna in zijn eentje (8-4, 8-5, 8-6 en 8-8) dichtte Jelte Maan deze kloof. Terug naar af maar opnieuw zorgt Knack Volley voor 15-11 en 18-15. Dat ziet er goed uit denk je dan maar dan komt ene Jay Blankenau aan de opslaglijn. En de voorsprong van 18-15 smelt als sneeuw voor de zon en wordt uiteindelijk 18-21. En dan gebeurt het opnieuw. De rug wordt gerecht, er wordt even in de handen gespuwd (figuurlijk dan want dit zou eerste scheidsrechter Boulanger nooit toelaten). Achtereenvolgens Lou Kindt (19-21), Arno Van de Velde (20-22) en, zoals het een kapitein toehoort, Matthijs Verhanneman voor 21-22, 22-22, 23-23, en beide ploegen staan naast elkaar. En vervolgens? Maan maakt aanvallend een driemeterfout (24-23) en Baetens gaat receptioneel in de fout op een opslag van Brett Walsh, kans die uitblinker Matthijs Verhanneman niet laat liggen om aan het net af te maken (25-23).

 

Voor een meer volledig matchverloop, punt per punt en set per set, verwijzen we graag naar volgende link:

http://www.euromillionsvolleyleague.be/standings.php

 

i.o. Brilsmurf

eejo

 

 

Statistieken: Knack Volley - Greenyard Maaseik

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jo Naert

Foto's van Lieven Stroobant

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.